@codemaker
DOBRODOŠAO U KLUB
Organizam vrlo brzo prevazidje nikotinsku krizu - svega nekoliko dana, ali navike koje su vezane za čin pušenja, ritual, ideja o tome... svi pušači se više vezuju za to nego što se organizam vezuje za nikotin.
Treba popunjavati te rupe, ali biti pametan! i stalno menjati te radnje koje su zapravo zamena za radnju pušenja.
Do nedavno mi se dešavalo da kad dodjem negde, bilo kod prijatelja, bilo negde na piće, sednem i počnem da "kopam" po tašni... i onda se resetujem

nema šta da se izvadi iz tašne... nemaaaaa. Šta više, u početku nisam ni bila svesna šta tražim po tašni, to je tako nesvesna radnja, zapanjila sam se kad sam jednog dana ukapirala šta tražim

Ja sam u prve 2 - 3 nedelje trošila mentol bonbone bez šećera, ali treba i tu znati kad stati, jer ne bih volela da se "navučem" na nešto drugo. Posebno ne bih da se navučem na hranu, tipa grickalice, čipsevi...
sa ponosom želim da kažem da za punih 8 meseci (ušla u 9-ti

) se nisam ugojila, ali naravno vodim računa o zdravoj ishrani. Zaista mi se život menja na bolje, na više frontova, od kada ne pušim.
@chika_doktor
Čovek može da menja svoje navike, samo ako hoće, i ako odluči tako. Već si video da ovde možeš da dobiješ podršku, ali to ne može niko umesto tebe da uradi.
Pročitaj prethodne postove ljudi koji iz iskustva pričaju kako su sebi olakšali ostavljanje duvana, izvuci ono što je najbolje za tebe i što će ti najbolje pomoći - ima odličnih saveta i pirmera.