Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nisam zapalila od sinoć...........baš mi nedostaje, nije baš da mi se nešto extra puši ali ipak mi nešto fali, možda ona navika držati je u rukama na svakih pola sata-sat, evo već mi trnu ruke, žvake ne žvaćem zato jer njih žvaću oni koji još uvek puše, žvaću pa zapale i onda im bude muka, bla,bla,bla...........ne znam da li ću ovo moći.............

inače, savet onima koji ostavljaju (ja naišla na njega kad sam ostavljala) bio je da se živi normalan život normalnim ritmom!! I baš da se insistira na svakodnevnim situacijama. Ja sam, ipak, imala tih dana uskršnje i druge odmore što se pokazalo korisnim jer mi je opala pažnja plus bila sami melanholična vrlo. ;) Svađala se s dragim, nayebavala mu se keve ko nikad u životu! :lol: Uh kad se samo setim! :P Divota - urlanje (skoro) bez sankcija (pusti je,nervozna jer jer ne puši 8) )

zauzeto:
Sjajni ste!
Hvala na podrsci!
Imam jos 3 cigarete, upravo sam bila na pauzi i, bez preterivanja, zaboravila da kupim!

Ne oslanjaj se na ovo! Neces SLUCAJNO postati nepusas, dakle to MORAS DA ODLUCIS!!!

zauzeto:
Videcu da si uprilicim mali oprostajni ritual kad dodje poslednja na red.
Najvaznije je, ustvari, da sutra ujutru ne kupim!
Ako mi to podje za rukom, onda sam korak do uspeha.
Pozdrav svima!

Oprostajni ritual je pozeljan - podvuce u tvojoj svesti granicu -do ovog trenutka pusac, od sledeceg trenutka nepusac:

Od sutra si nas clan :P Kad budes pomislila na trafiku i kupovinu cigareta, a ti dodji kod nas, cekamo te :P

Pa da se podsetimo...

...nekad... :roll: :roll: :roll:
Betty:
26.04.2006

yeyeyeye
Imam i ja problem, a tiče se suočavanja s isitinom o sebi: Ostavila sam cigarete, naime. I sad imam...huh...u suštini mi je ok, ALI telo me ne sluša, evo sad mi se grči želudac ; Ne boli nego stomačni mišići rade...tresu se. Laka drhtavica uveče, ko neka blaga panika. OndaK....imam osećaj da drugačije GOVORIM (što je moguće jer sad pričam u gornjem registru),a sve vreme osećam nesigurnost....nekad mi se znoje dlanovi, a nekad samo drhturim u stomaku (ko sad).
I, ništa ne koristim od pomagala. Da li bi trebalo, da ne flipnem? Želja ne postoji (izdramila sam jutros i to je to), ali pažnja mi nije ko ranije (treba mi duže da uradim posao), u tako..i spava mi se.
Nemojte samo da me žalite nego šta da radim...mnogo sam osetljiva

...sad ... :lol:

Betty:
15.05.2006.

Čudno, ali isitinito. Kao da sam konačno sama sebi najbolji oslonac. Ako možeš 101% da se osloniš na sebe i veruješ u sebe - pa ceo svet je tvoj

(tako sad mislim, ranije nisam bila svesna da sam, pajz sad, na neki način pušeći bila - odustala od sebe. So...optimista + pro-active ).

...Poenta :P :P :P

Betty:
Uživajte u sebi - to je recept, podižite kvalitet života, sad, kada ste se najgore navike ratosiljali. Naučite se hedonizmu, zdravo dobrom

Eto, ako vas drma kriza, mozete da vidite kako to izgleda za kratko vreme.

PS Betty, izvini sto citiram tvoje postove, ali mislim da si ti najbolje opisala i krizu i osecaj posle, a dopada mi se i poruka. Uostalom ti si bila ta koja je temu gurnula u ovom smeru kisssss

fala fala indeed Gurmanci :)

eee....jednoga dana bić zapisaTa kao prvi onlajn ostavljač cigara :P Imali ste direktno uključenje u krize :lol:

bez šale, ovom moram da kažem, BILO JE LAKŠE NEGO ŠTO SAM ZAMIŠLJALA! :P Što ne znači da je bilo lako ;)
Znači . koliko god da mislite SADA da je ostavljanje duvana teško - biće, i ovo je 101% istina, sve lakše. I na kraju, čudićete se zašto ljudi UOPŠTE prave TOLIKU dramu oko nepušenja :D

Dakle, samo hrabro! Najteže je prvih 5 minuta....so, spremite čaše za šampanjac, pufne su tu za vas ;)

Evo me!
Poslednju sam popusila juce oko 15:30.
Nisam jutros kupila paklicu, mada iskreno, samo muljam po glavi od koga bih mogla da uzmem samo 1 uz kafu, i lomim se zvrski - hocu - necu, i sl.
A i nocas sam non-stop sanjala kako pusim. Malo cudno jer nisam nesto preterano pusila, maximum koji se retko desavao je bio 15.... A i pusila sam neke slabe, slabasne cigarice...
Moram da se zainatim....
Uf, samo da prodje jos ovaj dan, valjda ce mi posle biti lakse...

zauzeto:
Evo me!
Poslednju sam popusila juce oko 15:30.
Nisam jutros kupila paklicu, mada iskreno, samo muljam po glavi od koga bih mogla da uzmem samo 1 uz kafu, i lomim se zvrski - hocu - necu, i sl.
A i nocas sam non-stop sanjala kako pusim. Malo cudno jer nisam nesto preterano pusila, maximum koji se retko desavao je bio 15.... A i pusila sam neke slabe, slabasne cigarice...
Moram da se zainatim....
Uf, samo da prodje jos ovaj dan, valjda ce mi posle biti lakse...

proci ce, ne brini, samo ti nama izdrzi beS duHana ;)

sve sto navodis je potpuno normalno za prvi dan i ne brigaj, samo kad ti se pripusi okreni glavu ;) (to ti je kao ona dijeta gimnastikom vrata ;) )

ako si citala, svi ovde prisutni su vise manje sanjali isti san, prema mislim da taj san nije usko povezan sa ostavljanjem pusenja (mozda bi WW mogla reci neku rec na tu temu) jer po istom principu sanjam i neka mesta na kojima smo bili i pre vise od deceniju i to tako uverljivo da se trgnemo iz sna ne znajuci da li je san ili java.

kafu bi mogla izbeci npr. cajem, sokom ili ako bas bas mora kafa probaj nesicu sa brdom pene da dok lickas tu penu mozak se njoj posveti i zaboravi malo na duHan..
drz' ze sestro, morEs ti to ;)

zauzeto:
A kako se tretiraju prevare tipa - pijem kafu samo ujutru i uz nju popusim samo jednu cigaretu i, npr.posle posla se vidim sa drugaricom i sa njom zduvam jos jednu.

E ta "samo jos jedna" odlaze stvar u beskonacnost.

Pokusaj da cigarete ostavis samo na jedan dan (danas), a sutra pokusaj ponovo... frka traje samo nedelju dana.

Nemoj sebe da lazes - kao sto postujes druge, treba da postujes i sebe, da obecanje dato sebi odrzis i to ce mnogo znaciti za tvoje samopostovanje

Ajde, ajde, mozes ti to :P 8)

Sasvim si u pravu, znala sam to i sama, ali trebao mi je neko drugi da to kaze...
Ma, kakvo su sr.a.nje te cigare!
Fazon je u tome sto i inace ne mogu da podnesem smrad od cigareta i kad pusim odmah otvaram prozore, luftiram... Zimi se, naravno, smrzavam, kreten!
I, generalno, cigarete mi uoposte ne prijaju, samo ta prva uz kafu. Sve ostale, bezveze! Nema sanse da pusim ako nemam cime da spiram grlo, jer mi gadno! Kakav sam ja idiot!
I jos jedno pitanje, koliko je realno da se u procesu odvikavanja, nekim cudom ne nabace kg?

zauzeto:
Sto se tice sna, on je vise bio u fazonu, pusim i onda pomislim: "Otkud ja da pusim kad sam prestala" i to tako 4-5 puta.
A kako se tretiraju prevare tipa - pijem kafu samo ujutru i uz nju popusim samo jednu cigaretu i, npr.posle posla se vidim sa drugaricom i sa njom zduvam jos jednu.

da li samu sebe toliko cenis da se lazes ?!

sta bi rekla nekom drugom kad bi te lagao ?

(nije strasno da se "omakne" da popusis jednu (pa i dve u toku perioda odvikavanja (tri bi bilo vec malo previse :( ) ali to sam otezava tvoj i ovako (sa te distance) velikiiiii napor i samo prolongiras stvari. taj prvi period i jeste u svrhu smanjenja materija u telu (kriza i nastaje zato sto je organizam navikao na određenu koncentraciju nikjotina i drugih materija iz duHana i kad ona opadne grcevito se bori da nadoknadi :( )

a i zasto bi varala samu sebe kad ti znas da ti mozes pobediti ;)

zauzeto:
Sasvim si u pravu, znala sam to i sama, ali trebao mi je neko drugi da to kaze...
Ma, kakvo su sr.a.nje te cigare!
Fazon je u tome sto i inace ne mogu da podnesem smrad od cigareta i kad pusim odmah otvaram prozore, luftiram... Zimi se, naravno, smrzavam, kreten!
I, generalno, cigarete mi uoposte ne prijaju, samo ta prva uz kafu. Sve ostale, bezveze! Nema sanse da pusim ako nemam cime da spiram grlo, jer mi gadno! Kakav sam ja idiot!
I jos jedno pitanje, koliko je realno da se u procesu odvikavanja, nekim cudom ne nabace kg?

dobro, kazali smo nas dvoje ;)

vrlo velika glupost i nimalo naivnija od trave i sl :(

malo je pusaca koji vole miris duHana, veci se on gadi, ali nemaju mooda da se toga manu i ondaK se prave da im godi :( drugo je to ono sto betty kaze - lepo su mi mirisali Grci (il' tako nekako - slobodan prevod ;) , to je ono na kratko iz daljine. pito' bi ju da li bi to ponovila da ih je morala ljubiti ;) )

ono sa spiranjem grla nisam razumeo, al nisam siguran (ukoliko je to u pitanju) da bi alkohol pomogao. bilo sta bezalkoholno i niskokaloricno (cajici bez ili sa malo secera, neki light sokici, kisela i sl) cak se preporucuju.

kg nisu zbog prestajanja pusenja vec zbog povecanog unosa kalorija u tom periodu. pogledaj kaloricnu vrednost npr. cipsa, smokija, pereca i ribica i videces da je to druga posast koja preti kod ostavljanja duHana - nemamo cime zaposliti ruke i um i onda daj kikirki (pa jos i pržen da se oseti) i sve druge visoko kalorijske grickalice. Savet umesto grickalica setnja (ne mora daleko, ako si u zgradi moze i samo od vrha do prizemlja i obrnuto nekoliko puta i bice lakse ;) i nece biti suvisnih kg ;)

Kad sam spomenula spiranje, mislila sam da ne mogu da pusim, odn. nisam mogla, pardon, a da nesto ne pijem, da mi ublazi taj gadan ukus u ustima dok pusim, ako je ovo jasnije.
A sto se kg tice, znam da to ima veze samo sa tim grickalicama i to je jos jedno iskusavanje karaktera :( nego sam nedgde cula/procitala da se prekidanjem usporava i metabolizam... Stvarno ne znam da li je to tacno.

Ipak sam popusila onu jednu uz kafu. Mozete da me pljujete koliko hocete. Nisam trebala, ali mi je prijala.
Ustvari, mislim da cu tako i da uradim, da cu samo ujutru uz kafu da popusim jednu, ako imam drustvo, jel, jer odake mi inace cigare, i ovako mi je samo ta jedna i prijala ranije.
Ajde sad, spremna sam - drvlje i kamenje!

zauzeto:
Ipak sam popusila onu jednu uz kafu. Mozete da me pljujete koliko hocete. Nisam trebala, ali mi je prijala.
Ustvari, mislim da cu tako i da uradim, da cu samo ujutru uz kafu da popusim jednu, ako imam drustvo, jel, jer odake mi inace cigare, i ovako mi je samo ta jedna i prijala ranije.
Ajde sad, spremna sam - drvlje i kamenje!

xej, pa nismo u srednjem veku ;) pa drvlje i kamenje (i nemo' slucajno neka da baci i jedan kamencic prema zauzeto-j !)

ako ti je prijala, neka si, al' nemo' vise ;)

mi nismo odje da te nateramo (ni tebe ni nikog drugog) da radi nesto sto ne zeli ili nece. mi smo svi redom to probali (neko krace neko duze) ali SVI imamo islustvo da je i bez te jedne bolje (zasto bi stalno levitirali na nekoj nalojenoj gredi iznad provalija zvana fumanje (morao sam ti na stranskom jeziku jer ova glupa maKina menja tu rec za neke zvezdice:( ) ?! lakse nam je skociti na obalu i uzivati posmatrajaci one slabice koji se dave u smradu dima svoga ;) [to ti dodje, onako, ugrubo, kao u raju i paklu, mi uzivamo bez te djavolje lokomotive i posmatramo kroza staklo jadnike moji se muce po kazanima, vatri djavoljoj itd..itd..itd..

sama biras, mi smo tu da ti se nadjemo kad je kriza a tvoj je cojs os' s namI ili s' njimI ;)

ja licno jos uvek verujem da ti mozes to (pa makar treceg dana posle te prve (I JEDINE) uz kafu i nju izbacis ;)

snis:
xej, pa nismo u srednjem veku ;) pa drvlje i kamenje (i nemo' slucajno neka da baci i jedan kamencic prema zauzeto-j !)

ako ti je prijala, neka si, al' nemo' vise ;)

mi nismo odje da te nateramo (ni tebe ni nikog drugog) da radi nesto sto ne zeli ili nece. mi smo svi redom to probali (neko krace neko duze) ali SVI imamo islustvo da je i bez te jedne bolje (zasto bi stalno levitirali na nekoj nalojenoj gredi iznad provalija zvana fumanje (morao sam ti na stranskom jeziku jer ova glupa maKina menja tu rec za neke zvezdice:( ) ?! lakse nam je skociti na obalu i uzivati posmatrajaci one slabice koji se dave u smradu dima svoga ;) [to ti dodje, onako, ugrubo, kao u raju i paklu, mi uzivamo bez te djavolje lokomotive i posmatramo kroza staklo jadnike moji se muce po kazanima, vatri djavoljoj itd..itd..itd..

sama biras, mi smo tu da ti se nadjemo kad je kriza a tvoj je cojs os' s namI ili s' njimI ;)

ja licno jos uvek verujem da ti mozes to (pa makar treceg dana posle te prve (I JEDINE) uz kafu i nju izbacis ;)

Ti si bas neka ljudina ;)
Ta prva i jedina mozda se i ne dogodi, s obzirom da sigurno necu vise kupiti cigarete, a nisam u fazonu da se grebem, to mi bas lose.
Eto!

:lol: .ma ima ljudi, snise, koji mogu tako da puše kad im se oće - po mesec dana ništa a onda spiče pola pakle i ok opet! Moja drugarica tako celu deceniju već!!! :lol: Ostavi cigarete, pa 8 meseci ne zapali i tako...a sada, tj. u poslednje vreme kad god je išla na kafu sa mnom kupovala je cigarete tom prilikom - uživanja radi :)
To znači da i nije pravi pušač - ako može kad hoće da ne puši, nema tu navike...so, sve ok u tom slučaju ;) (jeste da sam malo ljubomorna sad što ja tako ne mogu, i što moram baš na ovoj temi da čitam kako ti je, zamisli, prijala cigareta, zauzeto, ali ajde dobro! :lol: )

A što se tiče gojenja, snis je u pravu - gojiš se od KLOPE (i eventualno nekretanja) a ne od nedostatka nikotina ;) Ja se nisam ugojila ni ič :P Nisam žvakala, prosto.

zauzeto, jedini način da se ne ogrebeš o cigaretu ( svi smo s tim kalkulisali, bez brige! :lol: ) je da SVIMA razglasip kako si OSTAVILA pušenje, pa ti neče dati cigare! Moja orva kriza je tako izgledala, rekao je "ne dam ti, i sad možeš da me mrziš, ali posle ćeš mi biti zahvalna!" :D
(urlaj ako tije lakše, ja sam čak i plakala i jurila ga...mislim i ništa :P Pobegao je i iz kola mi je mahao kutijom cigara i umirao od smeha, đubre jedno :P )

Betty:
:lol: .ma ima ljudi, snise, koji mogu tako da puše kad im se oće - po mesec dana ništa a onda spiče pola pakle i ok opet! Moja drugarica tako celu deceniju već!!! :lol: Ostavi cigarete, pa 8 meseci ne zapali i tako...a sada, tj. u poslednje vreme kad god je išla na kafu sa mnom kupovala je cigarete tom prilikom - uživanja radi :)
To znači da i nije pravi pušač - ako može kad hoće da ne puši, nema tu navike...so, sve ok u tom slučaju ;) (jeste da sam malo ljubomorna sad što ja tako ne mogu, i što moram baš na ovoj temi da čitam kako ti je, zamisli, prijala cigareta, zauzeto, ali ajde dobro! :lol: )

A što se tiče gojenja, snis je u pravu - gojiš se od KLOPE (i eventualno nekretanja) a ne od nedostatka nikotina ;) Ja se nisam ugojila ni ič :P Nisam žvakala, prosto.

Izvini, nije lepo od mene to sto sam napisala o onoj jednoj. Eto, prosto nisam razmisljala.Videcu da li cu moci kao ta tvoja drugarica, ako uspem, URAAAA!
Nemas pojma kako si me obradovala time sto si rekla da se nisi ugojila - znaci, onda tako mogu i ja!
Ljub za Betty!
Nema ljutis?

Betty:
zauzeto, jedini način da se ne ogrebeš o cigaretu ( svi smo s tim kalkulisali, bez brige! :lol: ) je da SVIMA razglasip kako si OSTAVILA pušenje, pa ti neče dati cigare! Moja orva kriza je tako izgledala, rekao je "ne dam ti, i sad možeš da me mrziš, ali posle ćeš mi biti zahvalna!" :D
(urlaj ako tije lakše, ja sam čak i plakala i jurila ga...mislim i ništa :P Pobegao je i iz kola mi je mahao kutijom cigara i umirao od smeha, đubre jedno :P )
Znam, ali ja zelim da se ogrebem samo za tu jednu, ali ne da trazim, nego da mi ponude....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back