Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro vi nama došli i dolazite svaki dan i čitajte temu od početka....:zag::zag::heart:

Ne treba da smanjuješ nego da prekineš, to je lakše, jednostavnije i delotvornije.
I veruj mi nije ni teško ni nemoguće.:)

Često si pod stresom? Pa živiš u zemlji Srbiji, naravno da si pod stresom, još si u zdravstvu...A ja u socijali pa te razumem vrlo dobro...

Al odkad sam prestala da pušim lakše podnosim i stres, čini mi se da ga je nikotin samo povećavao a ne smanjivao kako se i meni činilo.

Sorry, čitala sam te najviše na podforumu zdravlje, pa sam mislila da si i ti iz te oblasti. Kako god - iz Srbije si:lol::lol:

Da, cesto sam na Zdravlju ali ipak najvise na Politici. E, tu je tek stresno..:sad2: :mrgreen:

U mom 20ogodisnjem stazu je uvek bilo tako!Kad god sam pokusavala da smanjim broj cigareta..stvarala se nepodnosljiva nervoza zbog te odluke..a..kad si nervozna znas vec kako palis jednu za drugom..lepo je to objasnjeno u knjizi A.Carr'a.:rtfm:

Izvinjavam se, nisam citala tu knjigu..
Meni se desavalo da smanjim i nisam imala nikakvu nervozu zbog toga..
No, cini mi se, da sam u zadnje vreme postala nikotinski ovinisnik..:confused:

Da, to nam se svima dešavalo, taj višak vremena.
A ja sam to doživela strašno pozitivno jer sam u to vreme bila u gužvi što na poslu, što kod kuće i mnogo više stvari sam uspevala da uradim. To se vezuje i sa viškom energije a i nervozom.. Kad spojiš to troje, ih... šta sve možeš da uradiš.
Počni da radiš nešto što do sada nisi stizala... Ja još nisam stigla da sredim ormane, al onako komplet..Ili se šetaj, lepo je vreme i nosi flašicu vode sa sobom, pomaže, umiruje kao cucla bebe...

Da, to nam se svima dešavalo, taj višak vremena.
A ja sam to doživela strašno pozitivno jer sam u to vreme bila u gužvi što na poslu, što kod kuće i mnogo više stvari sam uspevala da uradim. To se vezuje i sa viškom energije a i nervozom.. Kad spojiš to troje, ih... šta sve možeš da uradiš.
Počni da radiš nešto što do sada nisi stizala... Ja još nisam stigla da sredim ormane, al onako komplet..Ili se šetaj, lepo je vreme i nosi flašicu vode sa sobom, pomaže, umiruje kao cucla bebe...

Visak energije znam kako cu da potrosim ;)..a vreme..volela bih da se posvetim nekim finim knjizicama..koje mesecima cekaju samo na mene..Plakari ce sacekati..cisto..stresno mi je sad suochavanje sa njihovom bezevznom sadrzinom:roll:

mene je najvise nerviralo kad me pitaju "kako izdrzavas?" .. ma, STA tu ima da se izdrzava? ja sam presrecna sto vise ne pushim!
i zaista, kad nesto kvrcne i sagledas u pravom svetlu sta ti cigarete znace, i, jos bitnije, sta ti cine (a kako god pokusao da opravdas i racionalizujes, dobrih strana nema), onda je na dalje sve pesma :)
sve dok se mucis i osecas da se necega lisavas i pokusavas snagom svog karaktera da se izboris sa demonom... a-a.. yok. ne ide to tako.
i jos.. sto se smanjivanja tice... to je tek mucenje. mnogo je lakse skroz prestati.

i da se pohvalim: mene uzimaju kao svetli primer cojstva i junastva (u smislu "kad je ona mogla da prestane, svako moze).. i ja sam direktno zasluzna za to sto moja dobra prijateljica vec dva meseca ne pusi, a moja bliska rodjaka mesec.
kakva lancana reakcija! :)
stvar je u tome sto vecina pusaca zeli da prestane, samo ne zna kako... i plasi se i misli da je nemoguce. ali moguce je, itekako. ja sam na ovom forumu nasla svetlo na kraju tunela.. postoji, eeej :) i drago mi je da nas ima sve vise :)

mene je najvise nerviralo kad me pitaju "kako izdrzavas?" .. ma, STA tu ima da se izdrzava? ja sam presrecna sto vise ne pushim!
i zaista, kad nesto kvrcne i sagledas u pravom svetlu sta ti cigarete znace, i, jos bitnije, sta ti cine (a kako god pokusao da opravdas i racionalizujes, dobrih strana nema), onda je na dalje sve pesma :)
sve dok se mucis i osecas da se necega lisavas i pokusavas snagom svog karaktera da se izboris sa demonom... a-a.. yok. ne ide to tako.
i jos.. sto se smanjivanja tice... to je tek mucenje. mnogo je lakse skroz prestati.

i da se pohvalim: mene uzimaju kao svetli primer cojstva i junastva (u smislu "kad je ona mogla da prestane, svako moze).. i ja sam direktno zasluzna za to sto moja dobra prijateljica vec dva meseca ne pusi, a moja bliska rodjaka mesec.
kakva lancana reakcija! :)
stvar je u tome sto vecina pusaca zeli da prestane, samo ne zna kako... i plasi se i misli da je nemoguce. ali moguce je, itekako. ja sam na ovom forumu nasla svetlo na kraju tunela.. postoji, eeej :) i drago mi je da nas ima sve vise :)

Da, potpuno si u pravu.:D Ja ne "pokusavam da izdrzim". Svako jutro se budim srecna sto ne pusim. SLOBODA!!! :sanke:

I svi mi kazu : "Jao kakav si ti karakter! Svaka cast!". A ja ne znam da li da im objasnjavam da to nema veze sa karakterom... :rumenka:
Tek onda mi ne bi verovali, kao sto ne veruju da moji dani od kad ne pusim NE IZGLEDAJU ovako :dash:, nego ovako :zurka:

Ma nije vazno, bitno je da mi se energija vraca, dobro raspolozenje je premanentno, nema nervoze ( e to je za mene najvece cudo, ne pamtim vreme kad nisam bila stalno nervozna).

Hvala svima jos jednom, ne znam sta bih uradila da nije svih vas ovde :cmok2: :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back