Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mogu vam reci da se meni bas slosilo od mog ponasanja i... ma pravi sam slapcina... ebote, ni cigarete ne mogu da ostavim... joj sto mi je zao sto na onoj svadbi zapalih, da tada nisam uzela dim sve bi bilo ok... ali ne, pil trazi dim, pa jos i jos...
pada mi na pamet da nadjem onu knjigu i procitam je... kazu da je sjajna... nije ona klasicna sektaska... sa onom osvijesti se, probudi se psihologijom, nego fino opise koliko je duvan zlo... je l' zna neko o kojoj knjizi pisem, posto ja nemam pojma, dok su mi ljudi slali preporuke ja nisam bas ni obratila paznju na naslov, jer sam ja bila konan u odvikavanju od duvana, jaca od svega... eto mi sad

Ja evo treci dan, nista od dima blizu mene :bye:
I nije lako.....tresem se k'o pacov :dash:
Ali ne dam se, ....i bio danas blizu apoteke, i rekoh da svratim (tj. da nasvratim) i da kupim neke zvake, flastere, i slicno......

I nisam,....:besna:....necu da pokleknem i da se troshim,....i da ako ne uspem okrivim neke zvake, i tako neshto,.......samo sam ja kriv, i ja cu da se izvuchem iz ovoga :think:

Eto tako :per:

Ja evo treci dan, nista od dima blizu mene :bye:
I nije lako.....tresem se k'o pacov :dash:
Ali ne dam se, ....i bio danas blizu apoteke, i rekoh da svratim (tj. da nasvratim) i da kupim neke zvake, flastere, i slicno......

I nisam,....:besna:....necu da pokleknem i da se troshim,....i da ako ne uspem okrivim neke zvake, i tako neshto,.......samo sam ja kriv, i ja cu da se izvuchem iz ovoga :think:

Eto tako :per:

Samo napred! :super:

Dvopeku, kako svima, tako i tebi preporucujem knjigu Alena Kara.
Sto se tice zvaka, flastera i slicnog / nicotine replacement therapy/ ... Ne preporucujem ukoliko si vec tri dana bez nikotina... uz pomoc takvih preparata samo ces ponovo da ga (misssssim, nikotin) ubacis u sistem. Ali... S druge strane... Zasto i da ne? Sve je bolje od paljenja cigarete... I... Nisu svi isti, i ne prekidaju svi na isti nacin. Ono sto je bitno je da na kraju svi postanemo nepusaci :)
Btw, ja licno sam prestala uz pomoc Alena Kara, Tabexa i ovog foruma (ne nuzno ovim redosledom) :)

P.S. (Prakticni Savet) Gutljaj ladne (ledene) vode... a moze i casa :) Ne znam zasto, ali pomaze.. Zatim, mentol bombone, one zelene, takozvane grobljanske :D ... i jos, a meni najbitnije... cisto psi'oloski pristup... svakog jutra kazes sebi "Ja DANAS ne pusim" .. i to je to. Ne razmisljas o sutra, prekosutra... o sledecem mesecu... godini... Samo kazes sebi da danas neces da zapalis, a to je lako izdrzati, zar ne? Jedan dan, nista vise.... A ujutru, naravno, sve to ponovis :)

Poslednja izmena:
Evo, da se prijavim za novembarsku klasu, iako sam prestala da pusim 29.10. :-)

Danas je peti dan kako ne pusim i za sada nemam nikakvih specijalnih problema, osim sto sam prilicno dekoncentrisana, ali kako shvatam, to je normalno za pocetak.

Zelela bih da se zahvalim svima na ovoj temi, mnogo ste mi pomogli da se konacno odlucim, i ne mogu da verujem koliko je lako !!! samo da tako i ostane....

Danas je peti dan kako ne pusim i za sada nemam nikakvih specijalnih problema, osim sto sam prilicno dekoncentrisana, ali kako shvatam, to je normalno za pocetak.

Zelela bih da se zahvalim svima na ovoj temi, mnogo ste mi pomogli da se konacno odlucim, i ne mogu da verujem koliko je lako !!! samo da tako i ostane....

Bravo,bravo!:klap:
Samo napred,sve vise i vise si ponasna na sebe....
zar nije lep osecaj ;)

Bravo,bravo!:klap:
Samo napred,sve vise i vise si ponasna na sebe....
zar nije lep osecaj ;)

HVALA NA PODRSCI !

Da, zaista jeste lep osecaj... I jesam ponosna na sebe. Pusila sam 18 godina (od svoje petnaeste godine), 40 - 50 cigareta dnevno, i mislila sam da nikad necu moci da prekinem, iako sam to zelela i jako su mi smetale.

Citajuci ovu temu od pocetka pripremala sam se, a onda sam procitala Carra i to je presudilo....KONACNO !!!

Malo je cudno... vec razmisljam o sebi kao o nepusacu i to zauvek, a do skoro sam milsila da nema zivota posle cigareta.

Da li je suvise rano za takvo razmisljanje? Danas je tek 6. dan...

Pozdrav svima. Više puta sam ostavljao pušenje ali sam iznova opet počinjao sa tom lošom navikom. U mom slučaju je to bilo zbog izlazaka tačnije zbog alkoholnih pića. Nisam mogao da popijem pivo a da ne zapalim. To mi je bilo čudno. Organizam mi je tražio duvan samo uz alkohol - ne znam koliko je to čest slučaj predpostavljam da se većina vrati pušenju zbog društva koji su pušači. Sve u svemu ovaj put sam rešio da se ne vratim toj užasnoj navici - čak sam prešao i na sokiće jer sam jedino tako siguran da se opet neću vratiti na staro :)
Osećam se mnogo bolje i pozdravljam sve koji su se izborili sa tom lošom navikom:)
p.s. ne pušim već 4,5 meseca;)

HVALA NA PODRSCI !

Da, zaista jeste lep osecaj... I jesam ponosna na sebe. Pusila sam 18 godina (od svoje petnaeste godine), 40 - 50 cigareta dnevno, i mislila sam da nikad necu moci da prekinem, iako sam to zelela i jako su mi smetale.

Citajuci ovu temu od pocetka pripremala sam se, a onda sam procitala Carra i to je presudilo....KONACNO !!!

Malo je cudno... vec razmisljam o sebi kao o nepusacu i to zauvek, a do skoro sam milsila da nema zivota posle cigareta.

Da li je suvise rano za takvo razmisljanje? Danas je tek 6. dan...

Znam ocemu govoris i ja sam se tako osecala.Ne,ne mislim da je rano vec mislim da ukoliko covek ne pocne ovako da razmislja,dok mu ne kvrcne u glavi od ostavljanja cigareta nema nista.
6.dan.........super:ok:,samo guraj;)

Bravo!!!:heart:

Pozdrav svima. Više puta sam ostavljao pušenje ali sam iznova opet počinjao sa tom lošom navikom. U mom slučaju je to bilo zbog izlazaka tačnije zbog alkoholnih pića. Nisam mogao da popijem pivo a da ne zapalim. To mi je bilo čudno. Organizam mi je tražio duvan samo uz alkohol - ne znam koliko je to čest slučaj predpostavljam da se većina vrati pušenju zbog društva koji su pušači. Sve u svemu ovaj put sam rešio da se ne vratim toj užasnoj navici - čak sam prešao i na sokiće jer sam jedino tako siguran da se opet neću vratiti na staro :)
Osećam se mnogo bolje i pozdravljam sve koji su se izborili sa tom lošom navikom:)
p.s. ne pušim već 4,5 meseca;)

Mene je isto tako vuklo da zapalim kad popijem ali sam ja vise u drustvu nepusaca;)
Svaka cast za staz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back