- Poruka
- 10.192
Bio sam do supermarketa. Greskom sam stao na kasu za koju imam malo vise robe nego sto treba. U frci sam, zurio sam i video da nema guzve i sve kase poluprazne , pa sam automatski stao ne gledajuci natpis iznad glave. Pored toga kasirka me pustila. Malo se napravio red. Onda sam od nekog lika dobio salve uvreda i pretnje. Prvo mi je rečeno da li sam ćorav da je ovo brza kasa, ja reko nisam video i kasirka me pustila. On kaze vidim, idi nauci da citas i kupi naočare. Ja sam se iznervirao i povišenim tokom rekao da ne vredja da je to bezobrazluk, sta je ovo i ovako ponašanje. Maltene sam se razdrao na njega. On se jos drznuo da mi kaze da ce me izbaci napolje, a sekjuriti je meni reko da iskuliram. Jos sam popio jos uvrede. Na kraju sam skrenuo pažnju kasirki da bolje vodi računa kad kuca ako nije za nju. I tu mi od istog upućeno da brišem. Sve je to kratko trajalo, ali je bilo dramatično. Onda sam čuo od neke gospodje u fazonu pusti ga vidis da je bezobrazan sto je tu stao i napravio svadju jos se buni.
Ovde vise nije pitanje sto je greska moja nego tudje ponašanje prema meni kao da sam klinja. Ovakve stvari se desavaju negodovanje, ali nikad nisam čuo ovakve stvari i vređanja kao prema meni. Ovo mi se inače prvi put desilo da uđem u sukob sa nekim.
Neću da dozvolim da me neko vređa i ponižava pred ljudima bez razloga. Bar ne bez preteranog razloga za takvim ponašanjem. Ja nisam uvredio nego samo skrenuo pažnju što je bilo malo koliko vidim. Sve to samo zato sto je lik fizicki jaci i stariji covek.
Ovo je tema i za psihologiju, ali cu je ovde staviti.
Ovde vise nije pitanje sto je greska moja nego tudje ponašanje prema meni kao da sam klinja. Ovakve stvari se desavaju negodovanje, ali nikad nisam čuo ovakve stvari i vređanja kao prema meni. Ovo mi se inače prvi put desilo da uđem u sukob sa nekim.
Neću da dozvolim da me neko vređa i ponižava pred ljudima bez razloga. Bar ne bez preteranog razloga za takvim ponašanjem. Ja nisam uvredio nego samo skrenuo pažnju što je bilo malo koliko vidim. Sve to samo zato sto je lik fizicki jaci i stariji covek.
Ovo je tema i za psihologiju, ali cu je ovde staviti.