Непријатна тишина

Док сам био баш, баш млад, дешавале су се те непријатне тишине.

Сада су те тишине увек пријатне, никако непријатне, чак и ако је први дејт у питању.

(мислим да је Пинокио поменула ћутологе, ја спадам у ћутологе, могу да ћутим заувек, а могу да ћаскам до прекосутра, без престанка)

За остале дејтове, у тренуцима тишине увек можеш да кренеш да гужваш младу даму са којом дејтујеш.

Први јесте другачији, па ипак, то није непријатна тишина, већ само пауза. У паузи бацим поглед шта се дешава око нас. Ко је још гост у локалу где је дејт, каква је интеракција осталих људи, погледам ентеријер локала, сркнем кафицу, запалим цигарет, погледам је у очи, снимим дрешку, па прокоментаришем евентуално нешто специфично на дрешки њеној, бацим поглед на телефон и милион других ствари може да се ради у случају паузе у разговору и ти ситни детаљи покрену нову тему, а нова тема покрене читав низ разговора.

Мада, ту има ситуација да супротна страна, плаћеши се непријатне тишине, одједном прелази са теме на тему. Увек ми дође да кажем:"Дај, опусти се бре, не мора сваки тренутак да буде покривен разговором".

Šteta, meni i tvoj avatar i pisana riječ ulijevaju povjerenje. Baš šteta!
Boze moj, sta sad.
Svi imamo utiske jedni o drugima. I to je po meni legitimno i jalovo ako pokusavamo da menjamo to.
Tipa to, da me se neko plasi, mogu donekle da spustim mozda pokrete ili probam da utanjim glas sta vec, ali sada da se menjam, ne mogu, jer bi to bilo neiskreno i ne vodi nicemu ispunjujucem. Svako neka trazi svoje, sta sad, nista strasno, dokle god smo civilizovani.

Boze moj, sta sad.
Svi imamo utiske jedni o drugima. I to je po meni legitimno i jalovo ako pokusavamo da menjamo to.
Tipa to, da me se neko plasi, mogu donekle da spustim mozda pokrete ili probam da utanjim glas sta vec, ali sada da se menjam, ne mogu, jer bi to bilo neiskreno i ne vodi nicemu ispunjujucem. Svako neka trazi svoje, sta sad, nista strasno, dokle god smo civilizovani.
Nisam ni pokušala da išta mijenjam. Nije što je to nemoguće, već što je dangubljenje.
Mlad si, pa nije red da te sada uređujem. Preskočiću. Dobre sam volje danas.

Ne znam gde bih se upoznala sa nekim da bi nam dejt bio neprijatna tišina.
Desilo mi se to još klinka dok sam bila, kad su mi drugarica i njen dečko urgirali da popijem kafu sa nekim koga oni poznaju... Kao, izašli smo zajedno, a oni:"E, mi sad idemo..."
Nit' je zanimao on mene, nit' ja njega. Jesam ga pitala nešto radi reda, ali me nije intrigiralo šta ima da kaže.
Druga instanca, kolega sa fax-a, usamljenik i ćutalica, ali od prvog trenutka mi je bio interesantan-kao kolega i drug, a ispostavilo se da je izuzetno inteligentan i ima šta reći. Do diploma smo se baš zbližili, nakafenisali ka'niko, naputovali zajedno, našetali, a brzo je počeo da mi se pridružuje i kad sam sa nekim drugim društvom bez ustezanja. Nije mi smetalo što voli da ćuti. Ćutao mi je dve godine da u busu često zastružem drva kad zaspim🤣

Ljudi na prvom sastanku, viđenju, nikada nisu ono što jesu. Većina nije ni na drugom, trećem.... Da bi se osoba opustila i pokazala u pravom svjetlu treba vremena i povjerenja.
Ja sam zato na dejtu gori nego što jesam, da se ne nada da sam ono što nisam. Jednom sam kao mlad se napio na slavi kod devojke sa njenim ujakom i poobarali smo na kraju sto i slavsku sveću. Ova posle bila ljuta na mene...

Да ли сте били у ситуацији да на неком "дејту" настане непријатна тишина и како се носите са тим из мушког, а како из женског угла ?
ako ti je dobro u svojoj koži i tišina može puno toga da kaže
ali ti si sav sazdan od raznih predrasuda mislim da nisi u životu dobio prave savete i usmerenje
već si se informisao iz raznih neprikladnih izvora.
sve je izveštačeno i nespontano u tim tvojim okvirima.

Više sam za ovu drugu opciju - podjednako. Nije ni muškarčev zadatak da glumi zabavljača.

Znaš kako, nije baš sve ni crno ni belo. U nekim situacijama ćemo da reagujemo striktno u smislu "ovo nije za mene", a u nekim ćemo opet odlučiti da damo drugu šansu, da pokušamo još jedan krug.
brate, sestro, nije dobro ni kad neko vergla da bi se verglalo.

Back