Непријатна тишина

Да ли сте били у ситуацији да на неком "дејту" настане непријатна тишина и како се носите са тим из мушког, а како из женског угла ?
Neprijatna u smislu da nemamo o čemu da razgovaramo ili iz razloga da je neko rekao nešto neprimereno pa su/smo oboje ostali bez reči?

Uh, to je baš nekako nezgodno, a i dobar znak da tu nema neke buduće priče tj. ponovnog dejta.

Jedno je ćutati zajedno, u nekim momentima, tišina može da bude i prijatna. Postoji i ona fraza "lepo je kada ćutimo zajedno" ali kada se ćuti jer nema tema i neko nema šta da kaže, to je već nešto drugo.
Претпостављам да се ту ипак од мушкарца очекује да буде тај који ће да покрене причу или макар обоје подједнако. Мада је тај спој врв осуђен на пропаст кад схватите да немате заједничке теме и да ни о чему не може да развезете разговор да оде у неку дубину

Претпостављам да се ту ипак од мушкарца очекује да буде тај који ће да покрене причу или макар обоје подједнако. Мада је тај спој врв осуђен на пропаст кад схватите да немате заједничке теме и да ни о чему не може да развезете разговор да оде у неку дубину
Više sam za ovu drugu opciju - podjednako. Nije ni muškarčev zadatak da glumi zabavljača.

Znaš kako, nije baš sve ni crno ni belo. U nekim situacijama ćemo da reagujemo striktno u smislu "ovo nije za mene", a u nekim ćemo opet odlučiti da damo drugu šansu, da pokušamo još jedan krug.

Daaa, to dolazi kasnije...
ali prvi momenti znaju biti kritični...dal će veza na ovu ili onu stranu...

Izvini što ću ovo napisati, ali to može biti samo problem osobama sa niskim samopouzdanjem. Dakle, što bi meni smetalo ako kad prvi put upoznam nekoga mi ćutimo? Nije me briga uopšte. ako je prijatno ćaskaćemo, ako nemamo dodirnih tačaka što bi izigravala budalu i pričala gluposti.

Osim toga, izuzetno cenim kad vidim da neko ume da ćuti i da ne priča te poštapalice i gluposti samo da ne bi bila tišina. Tako se odvaja nizak od višeg IQa takođe. Na kraju, to su ljudi koje ja tražim. I ako nam je bezveze tako, onda i treba lepo da se raziđemo i gotovo.

Inače, vidim KAKO neko ćuti... Ako ćuti inteligentno to je coool :ok: 🍀

Izvini što ću ovo napisati, ali to može biti samo problem osobama sa niskim samopouzdanjem. Dakle, što bi meni smetalo ako kad prvi put upoznam nekoga mi ćutimo? Nije me briga uopšte. ako je prijatno ćaskaćemo, ako nemamo dodirnih tačaka što bi izigravala budalu i pričala gluposti.

Osim toga, izuzetno cenim kad vidim da neko ume da ćuti i da ne priča te poštapalice i gluposti samo da ne bi bila tišina. Tako se odvaja nizak od višeg IQa takođe. Na kraju, to su ljudi koje ja tražim. I ako nam je bezveze tako, onda i treba lepo da se raziđemo i gotovo.

Inače, vidim KAKO neko ćuti... Ako ćuti inteligentno to je coool :ok: 🍀
imas :heart: za ovu disertaciju oko ćutanja.....

Baš to mi se desilo na prvom dejtu sa jednom devojkom koja mi se svidela na prvi pogled...
Kad sam ispričao neke "svoje priče" nastala je ta dosadna tišina...ona jako slabo učestvovala u razgovoru...
Pomislio sam....izaćiću s njom jos par puta...ako bude ovako isto....kraj...
Evo nas ...18god ljubavi i strasti...
To je zato što sigurno do dan danas nije progovorila.

@Paula
Pa dobro...možda iz žensko ugla... i to srele ženske osobe Muskarcima ili bar meni je bilo jako bitno da taj prvi utisak ostavim pozitivan...pogotovu kod devojke koja mi jako privuče pažnju

Znaš kako, ja govorim o sebi, utisak je ono što si TI. tu nema prevare.

Tačno vidim kad neko sedne preko puta mene koliko je iskusan, da li me gleda pravo u oči.. Dešava se da se prvi put vidim sa nekim i sve vreme se samo smeškamo i ćutiumo, ponešto kažemo. Ali ga pogledam i on mene, našalim se, on ukapira, obrnuto.. tačno vidiš da se kapirate. Tišina pa neko odvali nešto interesantno.. ili tišina ali se zezate pogledima.

S druge strane, sa nekima sam kao nebo i zemlja i to vidim dok još prpilaze stolu, ili posle 1 min razgovora.. ponašanje odaje čoveka u svemu. Utisak si TI, čak i to što je neko nervozan meni znači da ne odgovaramo čim je nervozan pored mene. Znači da oseća da nešto nije ok. Ljudi ne treba da se sile da budu sa nekim ko im ne prija, u tome je poenta, da gledate da li vam je prijatno a ne da imate tremu da li ste dovoljno zanimljivi. Ovo drugo je i smor i greška.

Да ли сте били у ситуацији да на неком "дејту" настане непријатна тишина и како се носите са тим из мушког, а како из женског угла ?

Kako da ne; ko se nije našao u takvoj situaciji, nikad u životu nije ni izlazio na sastanke takvog tipa.

Back