Неправда као синоним за садашње српско друштво

Велебитдрема

Iskusan
Banovan
Poruka
6.538
Где се год човек окрене сведок је немилих догађаја, које нам приређују необразоване лоповчине из реда српске псеудоелите, које себе називају Власт.
О неправдама, обманама, лажима, марифетлуцима и пљачки на оном, високом, државном нивоу, не вреди трошити речи јер то зна свако коме је коеф. интелигенције већи од броја патика. Ту се појединачно не може ништа променити и неће моћи још дуго јер стока је зајашила и црпеће нас до последње капи крви, када ће безрепи објавити банкрот.

Мене тренутно више интересују, ове, мање, свакодневне ствари којим нам само још више ејакулирају по мозгу.
На пример:

1. Пре пар месеци када је у НС супу био шпиц сезоне за вађење личних докумената, као и саобраћајних дозвола и регистрација људи су радили са 50 посто капацитета. Наиме, од 2 кабине које раде саобраћајне, ради једна, од 4 кабине са личним документима раде 2 итд. Ове јајаре што иду преко везе, на кварно нећу ни спомињати. Да би уопште, узео број људи су долазили са ћебадима по 13 сати раније, тако да је простор испред суп-а више личио на циркус него на државни орган.Гомили људи, дежурни полицајац хладнокрвно и са дозом подлости саопшти да нема више бројева и да могу кући. под свим овим утисцима најљубазније сам једног дана замолио дежурног да ми одговори ако зна, зашто се ради са пола капацитета ако је шпиц. Лик ме замало није ишамарао као да сам му мајку опсовао. Шта радити у таквој ситуацији, него их послати у 3 лепе и отићи.

2.Заказивање прегледа на поликлиници у НС је такво да нам је угрожено, тј ускраћено једно од основних људских права- право на лечење. Наиме, да би заказао преглед прво мораш отићи код доктора опште праксе по упут. Ништа чудно и страшно, али да би добио тај упут мораш заказати неколико дана унапред. Тек кад добијеш тај упут, онда мораш 1-ог или 15-ог у месецу отићи испред поликлинике, пожељно је око 2 ујутро, како би успео заказати преглед за једно месец или више дана. Наравно, могућа је ситуација, да је код твог изабраног лекара већ попуњено, тако да си џаба долазио, па ти лепо остаје да поновиш поступак. Зато, ако те нешто заболи, пусти, ко га ****, нек боли јер ћеш се мање нервирати него овако. Такође листе чекања за ултразвук и сличне ствари је по 3-4 месеца, што нема преседана нигде у Европи. О корупцији је бесмислено и причати а стручност лекара опште праксе је јако упитна.

3-Запошљавање искључиво, али, искључиво преко везе, доплате, или партије. Чега сам се само нагледао док сам стажирао у једној од државних институција. По ходницима само чујеш дозивања -Мама-, -Сине-, -Куме-. Е, сад проблем је то што су ти младунци, тј. кћери, синови, кумићи или тотално необразовани или су завршили неки ФАБУС, ФЕППС, БК или сличан факултет за дебиле. Дакле, негативна селекција у уџбеничком примеру, епохалних размера.

Кад будем имао времена наставићу са примерима које сам доживео.

Poslednja izmena:
1. Пре пар месеци када је у НС супу био шпиц сезоне за вађење личних докумената, као и саобраћајних дозвола и регистрација људи су радили са 50 посто капацитета. Наиме, од 2 кабине које раде саобраћајне, ради једна, од 4 кабине са личним документима раде 2 итд. Ове јајаре што иду преко везе, на кварно нећу ни спомињати. Да би уопште, узео број људи су долазили са ћебадима по 13 сати раније, тако да је простор испред суп-а више личио на циркус него на државни орган.Гомили људи, дежурни полицајац хладнокрвно и са дозом подлости саопшти да нема више бројева и да могу кући. под свим овим утисцима најљубазније сам једног дана замолио дежурног да ми одговори ако зна, зашто се ради са пола капацитета ако је шпиц. Лик ме замало није ишамарао као да сам му мајку опсовао. Шта радити у таквој ситуацији, него их послати у 3 лепе и отићи.

Tako je bilo i u Beogradu, tako da NS nije izuzetak po tom pitanju.
Ljudi su tretirani kao da iz hira dolaze da menjaju lična dokumenta :lol: .
A stav službenika je posebna priča. Interesantno je da se razlikuje situacija od stanice do stanice (slično ko u poštama, malo pre sam komentarisala), u ovom slučaju - što se tiče nivoa odnosa prema strankama.
Npr u pol. stanici na Zvezdari su daleko organizovaniji i korektniji nego u stanici u Majke Jevrosime.

Znači, i to treba imati u vidu kad se upuštate u avanturu promene dokumentata :lol: , dobro je unapred se raspitati.

.

Zato se sad odmaraju od tog ogromnog posla.
Štrajkuju :D

Od kada strajkuju? Dadoh neki dan l2 i nesto dinara za drzavljanstvo i Izvod iz knjige rodjenih- pri cemu su naplatili 30 dinara, kao u banci ili posti proviziju.
Znaci, nista od dokumenata, a moje sve isteklo.Imaju li oni pomjma da mi njih placamo i da ako nisu obavili svoje radne zadatke - nije posteno da budu
placeni. Oni rade za nas, a mi vise nego ih placamo - nemamo. Jel im Zakon ili Dacic to daju za pravo? Pa nije valjda da i to sve moramo znati. Znaci , teraju nas da lazemo da je Hitno. Idem u ponedeljak da predam dokumenta. Dnevnik prebacim na HRT - ono me ne dotice pa mogu gledati. Ovo je nesnosljivo slusati pa je to opravdanje za moju neobavestenost. Ipak, dobro da sam se ovde obavestila.
Pozdrav svima.
Tema je odlicna. I imaju puno posla, ali rade. Imaju privilegiju da su zaposleni , a ocigledno nisu toga svesni.

Htela bih jos reci da su, u mestu gde ja zivim , pored ovih cinovnika, neprijatni postanski cinovnici i cinovnici
u Poreskoj upravi koji takodje imaju privilegiju da su zaposleni.

Poslednja izmena:
Nepravda je takodje sto se PLACA ZA PASOS.

Pasos je dokumen koji ti (kao i licna karta) PRIPADA i ne bi trebao NISTA da se plati.

Duznost drzave je da TI GA URUCI BESPLATNO, kao svom gradjaninu.

I nije samo to problem...problem je takodje shto taj pasosh ne vredi ni suve shljive...(ako izuzmemo to shto sad "mozhemo" da putujemo bez viza)
u odnosu na zapadne zemlje,mada je bolji primer Hrvatske i njihovog pasosha...
ali to je druga tema,koliko je zapad zaista dobronameran prema nama i slichno...

Back