Nepoštovanje muškaraca = razvod?

Не. Пише до ниво особе.
Дакле поштујеш партнера као особу, а не као више биће, тј мушкарца.
Узвратиш онолико колико је пружено. Можда више можда мало више. Не идеализујеш, не правиш иделопоклонство.
Постовање је узајамна категорија. Не једнострана.
 
Poštovanje , minimalno, ide u startu i pod obavezno, prema svakoj osobi , a intimno se ne podrazumeva i nije moranje po nekoj funkciji nego se zasluži da bude na maximumu.Obostrano. Dok je na tom maximumu - sve je potaman , čim krene da opada broj obrtaja , smanjiš brzinu , konačno
zaustaviš auto i izađeš.
Слажем се.
Напустите тему, није за сваког :mrgreen:
 
Sada mi pade napamet šta je neka bakica od 60+ godina pričala kada sam jednom prilikom čekao na red kod lekara (pre mesec dana). Ne sećam se kako je uopšte došla na tu priču ali je počela sa pričom kako se u njeno vreme suprug poštovao, kako se ne sme jesti dok on ne sedne za sto, kako je njegova reč alfa i omega (parafraziram), kako je nju njen muž umeo da lupi preko usta i kako ona smatra da je to zaslužila jer ga nije poštovala. Ima kao petoro dece. I još je dodala kao šlag na tortu "Došlo je vreme kada kokoške kokodaču, a petlovi ćute. Zato se brakovi i raspadaju".

Mišljenja?

Tužno je što je baka trpela te udarce. Ne znam u kakvoj je to sredini odrasla i tako vaspitana.

Verovatno su tako vaspitali i moje babe i dede..ali..

Dede, sa mamine i tatine strane bili su dobri i mekani ljudi. Nikada ih nisam čula da psuju, nikada u kući nisu povisili ton.

Sa druge strane, moje babe su bile "ajkule" Znale su da gunđaju, da se svađaju da psuju, da vrište na dede..

Baba-tetka, mamina rođena tetka bila je mirna i dobra žena. Ali..kada bi deda teča došao kući pijan jurila ga je sa oklagijom.

Nijedan od bračnih parova koje sam opisala nije želeo razvod. I kad spominjem oklagiju, baba tetka nije tukla dedu, samo ga je jurila po kući.

Bila su to ipak, neka stara i bolja vremena.

Danas je nasilja u porodici sve više. I ima sve više razvoda.
 
FB_IMG_1712826789996.jpg
 

Back
Top