Nepostojeća zemlja koja se ove godine ušunjala na dva sastanka Ujedinjenih nacija

Sensei

Master
Moderator
Poruka
55.672
Sjedinjene Države Kailasa, nepostojeća država koju je stvorio kontroverzni indijski guru, nekako su uspele da se ušunjaju na dva sastanka Ujedinjenih nacija ove godine.

Osnovan od strane indijskog begunca i samoproglašenog bogočoveka Nitijananda Paramašivama, Sjedinjene Države Kailasa tvrde da su prva suverena država za Hinduse.

Međutim, biće vam teško da pokušate da ga locirate na bilo kojoj mapi, ne zbog njegove veličine, već zato što niko ne zna gde se zapravo nalazi. U 2019. godini, kada je Nitijananda najavio formiranje Kailase kao države, tvrdio je da je kupio ostrvo na obali Ekvadora kao svoje sedište, ali je vlada južnoameričke zemlje negirala bilo kakvo saznanje o transakciji.

Kontroverzni guru se nije pojavljivao u javnosti u poslednje 4 godine, ali su ambicije izmišljene nacije porasle, a ove godine su njeni predstavnici prisustvovali dva sastanka UN.

United-States-of-Kailasa3.jpg
 
Nithiananda i njegovi sledbenici tvrde da su žrtve „progona više od jedne decenije, uključujući preko 70 pokušaja atentata, preko 250 seksualnih napada, zakonske odredbe u 120 lažnih slučajeva, masovnu propagandu mržnje u elektronskim medijima od preko 17.000 sati i štampanim medijima od preko 25.000 članaka”. Svaki pokušaj da se njihov vođa privede pravdi smatraju napadom na sam hinduizam.

United-States-of-Kailasa.jpg
 
Iako Sjedinjene Države Kailasa, nazvane po planini na Himalajima koja se smatraju domom hinduističkog boga Šive, postoje već nekoliko godina, međunarodnu pažnju su počele da privlače tek 2023. godine, nakon što su njeni predstavnici primećeni na paru sastanaka Ujedinjenih nacija.

Žena koja se predstavila kao Vijaiapriia Nithiananda, „stalni ambasador Sjedinjenih Država Kailasa“, čak je uzela mikrofon i pitala o „autohtonim pravima i održivom razvoju“.

Zvaničnik UN-a je kasnije rekao da su njihovi podnesci „irelevantni“ i „tangencijski“ u odnosu na pitanja o kojima se raspravljalo na sastancima u Ženevi.
 
Opisujući Kailasu kao „prvu suverenu državu za Hinduse“, Vidžajaprija je tvrdio da je ta zemlja svim svojim građanima besplatno obezbedila potrepštine kao što su hrana, sklonište i medicinska nega, iako je te tvrdnje u suštini nemoguće razjasniti.

O tome kako su predstavnici nepostojećih zemalja ušli na sastanke, predstavnik UN je rekao da su događaji bili javni, pa je praktično svako mogao da prisustvuje. Ipak, biti povezan sa izmišljenom nacijom koju je osnovao kontroverzni begunac nije se svideo UN.
 
U januaru ove godine, Sjedinjene Države Kailasa objavile su da su ih zvanično priznale Sjedinjene Američke Države, navodeći kao dokaz sporazum sestrinskog grada sa američkim gradom Njuarkom.

Taj sporazum su nedavno poništile američke vlasti, sugerišući da su zvaničnici Njuarka bili prevareni od strane predstavnika te izmišljene nacije.

United-States-of-Kailasa2.jpg
 

Back
Top