neplaćeni računi

Јој, ја дугујем стално!
И то најчешће што ми заборавимо да платимо.
Али, имам другарицу која ми спречи искључење, платимо тад, па онда Јово наново...
Немарне платише смо, признајем. :sad2:
 
Računi su mi prioritet, uvek smo na nuli. A i popust koji dobijes redovnim plaćanjem nije zanemarljiv. Ne razumem ljude koji kasne sa plaćanjem iz nemara (ovo se ne odnosi na tebe jer ne znam u kakvoj si fin. situaciji). To mi je kao kad bih ušla u prodavnicu uzela cipele i zbrisala a platila kad mi se prohte.
 
jedna od najboljih stvari koje hir tekući račun nudi jeste trajni nalog za plaćanje računa.
Tako se meni automatski skida telefon (fiksni) adsl. komunalije.Mobilni mi skidaju sa plate.
Nažalost sa vodovodom, kablovskom i distribucijom nema sklopljenog ugovora tako da to moram da lično plaćam. Tu sam redovna, ali oni (očitavači nisu) pošto uglavnom to očitavnje vodomera i strujomera rade u neko nedoba prepodne kada samo na poslu, a uz dva velika psa čuvara u dvorište niko i ne sme da uđe, moram sama da nosim i stanje i da plaćam.
Ne želim nikome da dugujem pa ni državi.
Tužno je kad vidim ljude koji kupuju patike od 15000 a ne plaćaju struju.
Razumem da ima onih koji nemaju ni za hleb, pa ni za struju, ali da leti šiljkaš po moru a da struju ne plaćaš to je već za mene bezobrazluk. Ista priča i za parno grejanje. Onda svakog pozovem da dođe kod mene, iskešira za 15 kubika drva, iscepa ih, naređa, loži kotao izbacuje pepeo i sve što ide pa neka onda kaže da je parno preskupo. Dok se nisam udala (ko prava dama) sam živela u stanu sa parnim tako da su mi sveblčagodeti istog više no dobro poznate
 
redovno plaćamo sve
kako stignu računi, tako mm ode pa plati:manikir:
zašto da se nakuplja kamata?
a naš komšija ima dug za struju 26000 din, ja lično videla račun. Nije mi jasno kad se pre nakupio toliki račun i kako mu nisu isključili struju do sad?
pa me tim povodom zanima koliki je limit za isključenje?
 
Uvek smo kasnili sa placanjem (nemar) pa kada je dosao cika da sece, pribrali smo se i napravili trajni nalog, sada se skida sa racuna svaki mesec... uf, sto mrzim da placam racune, sve imam osecaj da bi to trebalo da bude za dzabe (uz stan), kao vazduh :)
 
Mi račune plaćamo redovno,a ako nešto i ostane za dugovanje,onda je to struja,jer su oni najstrpljiviji.

Mi smo u specifičnoj situaciji,jer nemamo nikakva redovna mesečna primanja,pa nekada imamo gomilu para u kući,a nekada smo švorc.I onda,kada počnu da se slivaju pare,zna se: plati se prvo račun za struju,ako je u minusu.

A ove što odmah isključuju:total TV,fiksni tel. bežični internet,to plaćamo redovno.
 
ma, plaćam kad imam...što se tiče struje...mislim, uvek uplatim nešto jednom mesečno, ali to ne mora da bude ceo iznos....kad imam platim sve.
važno mi je da druge stvari redovno ''servisiram', tako da se nadam da se neću dovesti u situaciju da mi isključuju struju.
 
Ja svoje plaćam redovno a mm ne...
On je ljut na sve živo iz komunalca-što nas ne greju, iz elektrovojvodine što kradu stuju.... ma užas... i neće da plaća... onda mu se nakupi pa jedan mesec sve iskešira... ja mu kažem da je lud...:confused::roll:
 

Back
Top