Нepatitis C

Izvinjavam se ako sam dosadan ali na internetu ne mogu da nadjem podatke pa zato pitam ovde nekoga ko je vec prosao terapiju. Sta znaci 251 000 IU/ml. Koliko sam shvatio to je jako malo, moze li neko da mi pomogne molim Vas?

Broj kopija virusa u ml krvi.

Ja sam tek poceo sa lecenjem pre nedelju dana i odredili su mi 251 000 IU/ml, moze li neko da mi kaze dal je to ok? Imam prvi stadium fibroze jetre ali to je zato sto vec 15 godina imam Hepatitis C genotip 1 i nisam se cuvao bas da budem iskren. Virus je od uvek bio minimalne aktivnosti na moju srecu.

Samo opusteno,Genotip 3 je najlaksi za lecenje s obzirom da jetra nije ostecena mislim da ces tesko dobiti terapiju brzo.Kakva ti je krvna slika mislim na transaminaze jetre ast alt ggt.pozdrav-
Pa da i meni su rekli da se leci 24 nedelja ali da su mi sanse zbog poprilicnog broja virusnih cestica 3.700.000 i fibroze koja je nula( znaci nemaje je) odobriti terapiju.Sta to znaci da cu tesko dobiti brzo? Pitao si me za transaminaze,pa blago su uvecane ALT 150, AST 60, GMGT 60 i to se ne manja.Sta to znaci da cu tesko brzo dobiti terapiju?Da je necu dobiti sada ili da je necu dobiti uskoro?
Da li su i vama doktori obecavali da cete terapiju sigurno dobiti? Ako je ne dobijem da ce mi Roferon alija ne verujem u njega

Bio sam danas da primim trecu dozu pegasys-a i pitao za broj kopija u krvi koji je 251 000, kazu da je to mali broj i da je dobro tj. vece su sanse. Ja licno dobro podnosim terapiju za sada, Bogu hvala. Ko god zeli da podeli iskustvo samnom dobrodosao je.

Zdravo svima,
prosle nedelje sam slucajno radila testove zato sto trebam da idem na vantelesnu oplodnju. Znaci sve ostalo ok, moj muz negativan na sve a ja REAKTIVNA na HCV. Dozivela sam sok. Kako, sto, gde ... milion pitanja mi je bilo u glavi. Pre dve i po godine sam bila da dam krv za muza koji je bio u bolnici , medjutim dr mi je reko da mi je hemoglobin na granici(nisam ni spavala ni jela dva dana ) i da ce da me ostavi za rezervu ukoliko ne bude dovoljno davaoca. I to je to. Niko tada nije pomenuo hepatitis, sto dolazim do zakljucka da ga nisam imala. E sad , moja dr koja me vodi u programu za vto , kaze da uradim PCR jer ne mora da znaci da sam pozitivna. uradila sam ga i bce gotov za desetak dana. Sta vi mislite, da li postoji sansa da nisam pozitivna?

Da, mada sam se vec privikla na to da sam pozitivna, spremna sam psihicki (ili bar tako mislim),

I da jesi nije to nista tragicno ni strasno. Prvo tek za 20 godina moze nesto da ti bude i to samo u slucaju da ne znas da imas pa se ne cuvas, dalje nije tek tako prenosiv, to nije sida. Onda ako saznas na vreme mnogo su vece sanse da ga izbacis, samo se opusti, sta god da se desi nije tako crno, ce ga sredis ;)

Komisija je bila 13.11. i ja jos uvek cekam odgovor da li sam dobio terapiju ili ne.Moj doktor kaze da treba sluzbeno da stigne obavestenje.Da li neko moze da mi kaze koliko se ceka na taj famozni odgovor, jer vec postajem uzasno nervozan.
Hvala

ovo za pcr ne vazi vise :) jel moze neko da mi objasni kakav je to test na HCV Western Blot i sta on pokazuje?

Western Blot testiranje se koristi za proveru rezultata ELISA testa. Može utvrditi da li je osoba zaista pozitivna ili lažno-pozitivna, izdvajanjem hcv antitela od ostalih antitela koja mogu reagovati na ELISA test.

Poslednja izmena:
Meni ovde niko nista ne odgovara.Evo vec treci dan ja prosao i danas se osecam malaksalo. Da li je od terapije ,pretpostavljam.Imam pitanje. Da li kao posledica terapije moze da se javi i delimicna impotentnost? Ne mogu da imam punu erekciju ma koliko se devojka trudila,pa ne znam da li je od toga ili da trazim uzrok na drugom mestu?

Meni ovde niko nista ne odgovara.Evo vec treci dan ja prosao i danas se osecam malaksalo. Da li je od terapije ,pretpostavljam.Imam pitanje. Da li kao posledica terapije moze da se javi i delimicna impotentnost? Ne mogu da imam punu erekciju ma koliko se devojka trudila,pa ne znam da li je od toga ili da trazim uzrok na drugom mestu?

Izbaci meso iz ishrane, pogotovo zaboravi na suhomesnato.
Ovi artikli pozitivno uticu na potenciju, izrazeno u procentima:

kravlji mladi sir 100%
kozije mleko 100%
kopriva 100%
urma 100%
kravlje kiselo mleko 100%
tresnje 100%
slatka jabuka 100%
banane 100%
konjsko meso 100%
cvetni med 90%
livadski med 90%
crvena paprika 90%
kako 90%
govedje meso 80%
zovin caj 80%
koksije jaje kuvano 80%
kokisje jaje przeno na masti 75%
kajsija 60%
kivi 60%
dudinje 60%
caj kantarion 60%
livadska gljiva 60%
sargarepa 60%
junece meseo 50%
breskva 50%
sljiva 50%
jagode 50%
limun 50%
ren 50%
crvena rotkvica 50%
koziji mladi sir 50%
borovnica 50%
musmula 40%
suve smokve 30%
biber 30%
beli luk 30%
dinja 30%
orah 30%
indijsjski caj 30%
crna kafa 30%

izrazeno u procentima koliko pozitivno deluje na potenicju, znaci svi ovi artikli deluju pozitivno na potenciju.

Jedi sto vise meda zbog psihe, meni se zavrsava jos malo drugi mesec terapije, podnosim ok, samo me nekad tera na agresiju pa mi se devojka naljutila i tako... Meni je ovo pomoglo, mogu koliko hocu ali nemam s' kim...

zdravo svima
imam ogroman problem i tice se moje bebe. ja sam HCV+ vec desetak godina i mogu da kazem da se dobro osecam. porodila sam prosle godine i nikakvih poroblema nisam imala ni u trudnoci ni na porodjaju. beba ima sada 9 meseci i ima antitela na hCV. rekli su nam da sacekamo da napuni godinu dana pa da odradimo PCR test. da li jos neko ima iskustva sa ovakvim stvarima? i

Back