nakon incidenta u italiji i pojave berluskonija - koji je uzeo vlast, a koji je (u najmanju ruku) kontroverzan politicar, svaka shusha sa kintom u istocnoj evropi je pomislila da sad tako moze i ona... da bude vazan faktor. Tajkuni koji su se obogatili u burnim devedesetim, danas (nakon kaubojske primarne akumulacije kapitala) izigravaju "ugledne" biznismene i pokusavaju na poture teoriju "mi smo sposobni, pustite nas". Ocito je ovde moguce sve. U Americi su gazde iza scene, oni kreiraju politiku, placaju, daju logistiku, vuku konce, ali nisu predsednici partija. Niti se kandiduju na izborima.
...
Ali, kod nas...
...
Eremita je jednom rekao "videla zaba da se konji potkivaju pa i ona digla noge".... slatko sam se nasmejao tad, svestan da je upravo to prava definicija stanja u kom se nalazimo...
Bogoljub je, cini mi se, coup de grace za posrnulu srpsku pamet. Najveci gazda, najveci tajkun, najveci slobin biznismen - danas je najvaci levicar, koji sa KLASICNOM socijalistickom demagogijom mase salatama i podilazi eks clanovima SKJ... i njihovom snu... da se vrati zagorac...
...
osim da uradi ovo sto sam rekao, bogi je zalutao u politiku... iz bizMisa.
...
ostali nisu...
...
dusan petrovic je partijski covek. borisov covek. stranacki komesar. to je ono sto oni imaju da daju.
albijanic takodje - samo druga partija. komesar.
vjerica je, isto, u svojoj stranci - clan centralne otadzbinske uprave... komesar naravno.
bakarec je nesto drugo. bakarec nije funkcioner svoje stranke. samo javno lice. bakarec je vise ljudi priblizio dss-u nego sto ih je oterao. njegova misija je da pokaze da i konzervativna stranka ima ljude koji su modernih i dinamicnih shvatanja - jer narod cesto misli da to ne ide jedno sa drugim, iako nema nikakve medjusobne veze. Konzervativizam u politici nije vezan za konzervativizam u ponasanju.