Неовизантијски комонвелт

Срба Србић

Domaćin
Banovan
Poruka
4.007
Браћо Срби и сестре Србкиње, Православни соколови, Отечествена муда и ћириличне муње, помаже Бог!

Већ дуго заступам идеју о неовизантијском комонвелту, некој врсти нове Југославије, али овај пут постављене на знатно здравијим основама. Могу рећи да се та идеја доста добро примила у народу где год сам је пропагиро.

Укратко, ради се о блиској сарадњи између Србије, Црне Горе, Републике Србске, Македоније, Румуније, Бугарске и Грчке.

За почетак заједничка војска, дипломатија, слободан броток људи, робе и капитала, укидање царина, сарадња, културно-научно размена, унапређење образовног сектора, заједничка лига у фудбалу.

То је тржиште од 50 милијона људи, које би омогућило велики развој и просперитет за све Православне балканске земље.

- - - - - - - - - -

Василевс би бијо Александар Вучић, пошто га тренутно видим као најхаризматичнију и најспособнију личност међу државницима поменутих земаља.

Задњи византијски цар је био Србин по мајци, Константин XI Драгаш.

И први цар обновљене Византије треба да буде макар пола Србин. На жалост, непоменик кога си номиновао за ту узвишену столицу није ни пола од Србина.

Браћо Срби и сестре Србкиње, Православни соколови, Отечествена муда и ћириличне муње, помаже Бог!

Већ дуго заступам идеју о неовизантијском комонвелту, некој врсти нове Југославије, али овај пут постављене на знатно здравијим основама. Могу рећи да се та идеја доста добро примила у народу где год сам је пропагиро.

Укратко, ради се о блиској сарадњи између Србије, Црне Горе, Републике Србске, Македоније, Румуније, Бугарске и Грчке.

За почетак заједничка војска, дипломатија, слободан броток људи, робе и капитала, укидање царина, сарадња, културно-научно размена, унапређење образовног сектора, заједничка лига у фудбалу.

То је тржиште од 50 милијона људи, које би омогућило велики развој и просперитет за све Православне балканске земље.

- - - - - - - - - -

Василевс би бијо Александар Вучић, пошто га тренутно видим као најхаризматичнију и најспособнију личност међу државницима поменутих земаља.

Valjda Bravoslavne palkanske zemlje?

Задњи византијски цар је био Србин по мајци, Константин XI Драгаш.

И први цар обновљене Византије треба да буде макар пола Србин. На жалост, непоменик кога си номиновао за ту узвишену столицу није ни пола од Србина.

За почетак би то бијо лабави савез суверених држава, дакле чак ни конфедерација, па после би видели како би ишло.

А што се тиче господина Вучића, то је један Србенда, једна Србски мудоња коме нема равна међу свима нама, који је кадар стићи и утећи и на грдном месту постојати. Уз њега је његов верни друг, хајдук Веља који је увек сбреман да се субротстави свим силама зла које ударе на Србско Отечество.

Иначе што се тиче Стамбола, неби га освајали, јер би се неовизантијски комонвелт више орјентисо на економско-научни и социјални прогрес, док би ратови дошли евентуално као ствар крајње, да не кажем велике нужде.

Уосталом, разговаро сам са неким Грцима о Стамболу и они немају претензије према истом, кажу да сад тамо живе све Балије и да им тај град више не треба.

Dal nije dosta bilo panekspedicija u srpskoj istorij???

Није брале, ми смо ти рођени мегаломани увек били.

А ево и сорошевци и жутаре маштају о великој Европи кроз евробску унију. Они су то замишљали као Југославију у којој ће моћи да паразитирају, а себе као неку врсту теразијских Црногораца у Бриселу, који би једни другима намештали послове, тендере, швалерке и тако то.

Него су се мало зајебали, пошто им евробљани нису доделили већу улогу од штакора и отирача за под, што ти људи реално и јесу.

- - - - - - - - - -

Комонвелт делује као неко енглеско педерско удружење. Са Алеком Волфклајнеом ми смо више за византијски трећи рајх ! Византијски вермахт !
:lol:

Комонвелт делује као неко енглеско педерско удружење. Са Вучићем ми смо више за византијски трећи рајх ! Византијски вермахт !
:lol:

Име није битно, битна је суштина, али ја бих ипак избего ово Верхмахт, пошто нас могу тужити због ауторских права.

Име није битно, битна је суштина, али ја бих ипак избего ово Верхмахт, пошто нас могу тужити због ауторских права.
Па могу нас тужити и енглези. Али пошто је Немачка мотор ЕУ, онда би Волфклајн био идеални фирер визант-рајха.

Ево сад гледам гугл мапе и покушавам да одредим где је географски центар неовизантијском комонвелту, како би одредијо престоницу. Помагајте.

Престоница не мора бити неки већ постојећи милијонски град, већ можемо одабрати неку варошицу или сеоце, типа Блаточина или нешто слично, где би направили све институције и где би се десили људи из свих делова Православног Балкана. Тако би тај будући град бијо мултиетничка и космополитска средина где би се вршила размена идеја, утицаја и подстицала креативност, компетитивност и продуктивност.

Ја мислим да је идеална престоница ове и сличних унија јасна - четврти Рим. Београд.

Неће ваљда главни град да буде нека циганска махала у некој Бугарској или Румунији, будимо реални.

браво! а висеће палате београдског Четвртог Вавил.. овај Рима, зидаће арапско робље из емирата. ту ће да се зацари фараон Набукосандар Први :lol:

Мени Рашка или Нови Пазар делују као географско средиште, евентуално Косовска Митровица. Од Рашке и Новог Пазара је кренула држава Немањића, тачније из НП, а Немањићи су требали да наследе византијско царство, да је било Православне слоге и памети.

Али овај пут не смемо пропустити ту прилику. Људи, хајде да опет будемо јаки. Хајде да наша земља буде од Сутомора до Констанце, а не ово сбрчено микро-гомно које обиђеш колима за три сата. Фуј!

Србо Србићу, мени некако чудно да ти стално Вучкова муда у устима....те је највећи мудоња....те једини има муда...јеси ли
сигуран у то....или ниси видео / пробао још код неког....ваљда их још неко има, бар неки херој који је скочио у набујалу реку
да спаси неко дете, или је то само неко ко гологлав спашава завејано дете....оно јес' уз помоћ хеликоптера и војске, али...

Србо Србићу, мени некако чудно да ти стално Вучкова муда у устима....те је највећи мудоња....те једини има муда...јеси ли
сигуран у то....или ниси видео / пробао још код неког....ваљда их још неко има, бар неки херој који је скочио у набујалу реку
да спаси неко дете, или је то само неко ко гологлав спашава завејано дете....оно јес' уз помоћ хеликоптера и војске, али...

Деда, не кењај. Много си бре посенилијо, не знаш јеси дошо или пошо. Ма иди бре бегај.

Само је за пи.чку добро кад је уска, а за државу не ваља никако. Људи се осећају клаустрофобично у малим једнонационалним земљама. Зато хајде да залегнемо за нешто велико, хајде да пробудимо Православну слогу и снагу, хајде да обучемо госпон Вучића у пурпурно одело и црвене ципеле и поставимо га да влада у једној од будућих најјачих држава Европе, пошто је Србију одавно превазишо својим интелектом и енергијом.

Ја мислим да је идеална престоница ове и сличних унија јасна - четврти Рим. Београд.

Неће ваљда главни град да буде нека циганска махала у некој Бугарској или Румунији, будимо реални.

..а што не би Бајчетина....у срцу је Србије....а има и хелиодром ???

Срба вештба мудобер, то је стара мужеложничка вештина.

Back