"NEODREDJENA ALERGIJA"

• Začetnik teme Začetnik teme alergicna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A

alergicna

Gost
Prije nekoliko godina sam dobila alergiju.Prvo se na stomaku pojavilo nekoliko tackica,a onda mi je za nekoliko dana cijelo tijelo bilo u osipu.To me toliko svrbilo da mi je koza os cesanja promijenila boju.Bila sam gotovo kao "trula visnja".Onda sam otisla u bolnicu i doktori nisu znali sta je u pitanju.Poslali su me u jednu "strucniju" bolnicu.Tamo me je doktor pregledao i na kraju ustanovio da sam alergicna na penicilin (?!)Medjutim,to mi je i do sad nejasno.Ja sam prije alergije pila neki sirup za temperaturu i Amoksicilin,ali sam i oblacila neke stramplice koje nisam prethodno oprala.E,sad...Poslije kalcijumovih injekcija i neke kreme ja sam greskom popila isti taj Amoksicilin i nije mi se nista desilo.Tako mi je ostalo nejasno jesam li ja uopste alergisna na penicilin ili je nesto drugo u pitanju.(Mada ja uvijek naglasim da jesam kad kupujem lijekove.Do tada sam pila razne lijekove na bazi pcl kada sam bila bolesna-obicno upale krajnika i nije mi nista smetalo)Sta bi to moglo biti?

Na penicilin ili jesi ili nisi alergican,treceg nema.Dakle svako uzimanje penicilina u slucaju postojanja alergije bi izazvalo alergisku manifestaciju.
Zato pitam koji sirup,nesto je pokrenulo alergiju,pa mozda i sirup...

Back