Kada sam spomenuo Le Korbizijea mislio sam na nešto ovako:У Београду имаш далеко бољи пример корбизијанске архитектуре а то је Војна штампарија у Мије Ковачевића.
Carpenter Center for the Visual Arts in Cambridge, Massachusetts (1960–1963)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kada sam spomenuo Le Korbizijea mislio sam na nešto ovako:У Београду имаш далеко бољи пример корбизијанске архитектуре а то је Војна штампарија у Мије Ковачевића.
Najbolje što je NATO učinio je što je gađao ružni generalštab pun nesposobnih generala koji su prosrali sve od Hrvatske do Kosova
Red je da se Korunovicu malo oduze za nepravdu koju su mu naneli,a zarad jugopatologijeКог стила? Таквих зградурина има на камаре.
Фонтана је вратила стари изглед. Шта није јасно!?
Пројекат Момира Коруновића није ружан. Ружно је оно што сада још увек можеш да видиш.
Ja bih rekao da je i gospodin Momirović bolovao od jugopatologije, pogledaj malo fasadu kakvi su se grbovi na njoj nalazili:Red je da se Korunovicu malo oduze za nepravdu koju su mu naneli,a zarad jugopatologije
Pod pritiskom,ali ne bi bio odstranjen da nije smetao,kao srpski arhitektJa bih rekao da je i gospodin Momirović bolovao od jugopatologije, pogledaj malo fasadu kakvi su se grbovi na njoj nalazili:
Pogledajte prilog 1672781
"Teško naterati žabu u vodu da skoči."Pod pritiskom,ali ne bi bio odstranjen da nije smetao,kao srpski arhitekt
Za postu nemam zamerke ako zaista vrate prvobitni izgled.Ruši se Hotel Jugoslavija, ruši se zgrada Pošte do temelja i vraća se izgled iz doba Kraljevine u srpsko-vizantijskom stilu, ruši se zgrada Generalštaba i na tom mestu praviće se luksuzni hotel iz lanaca Tramp imperije. Da li je može govoriti da Srbija pokušava da izbriše svoju istoriju iz doba SFRJ uništavanjem zgrada iz tog perioda i da iza toga stoji Vučić? On je najbolji Vojvodin đak i veliki je pristalica četničke ideologije iako to zbog javnosti ne sme da prizna. Šta mislite o ovom pitanju?
A Beograd je pre rata bio svetska metropola? Gradilo se da ljudi imaju gde da žive kao ljudi a ne da kao u svojim selima idu u poljski toalet da obave to što treba.Za postu nemam zamerke ako zaista vrate prvobitni izgled.
Ovo sto smo gledali do sada, sto su crveni osakatili je ogromno ruglo.
Doduse....i hotel Jugoslavija je odvratan ali mu napredno uredjenje plus kule nece pomoci.
Okreni, obrni crveni su unistili Beograd svojom soc realistickom arhitekturom i sivilom u toj meri da ni napredna gamad ne moze bitno da narusi estetski izgled.
Ne spinuj.A Beograd je pre rata bio svetska metropola? Gradilo se da ljudi imaju gde da žive kao ljudi a ne da kao u svojim selima idu u poljski toalet da obave to što treba.
Ta raja nije imala toalet u svojim selima a u tim betonskim kockama je dobila život dostojan čoveka. A za vile na Dedinju i Senjaku si u pravu. Moja zgrada je ružna sa spoljne strane i iz tog je socijalističkog perioda ali su stanovi odlični za život.Ne spinuj.
Pre rata je imao lepse gradjevine nego kada su ga komunisti uzeli pod svoje. Komunistivsu arhitektinski unistili Beograd jeftinim kopiranjem sovjetskog bezlicnog modela. Naravno....betonske kocke za raju a glavesine u predratne vile po Senjaku i Dedinju.
Kraj price.
Kakve sada to veze ima sa diskusijom o estetici????Ta raja nije imala toalet u svojim selima a u tim betonskim kockama je dobila život dostojan čoveka. A za vile na Dedinju i Senjaku si u pravu. Moja zgrada je ružna sa spoljne strane i iz tog je socijalističkog perioda ali su stanovi odlični za život.
Ta zgrada je srušena u ratu, nisu je komunisti srušili. Ova nova je mogla da se revitalizuje i rekonstruiše a ne da se ruši do temelja pa da se građevinski šut izbacuje po livadama u okolini Beograda. Isti slučaj sa Hotelom Jugoslavija.Jednoj zgradi ce, nadam se, vratiti stari sjaj koji su komunisti ukinuli a druga je ruzna kao djavo i pre naprednih a i ostace odvratna posle njih.
Ja bih rekao da je i gospodin Momirović bolovao od jugopatologije, pogledaj malo fasadu kakvi su se grbovi na njoj nalazili:
Nema to veze ni sa kakvim ideologijom već biznisom.Ruši se Hotel Jugoslavija, ruši se zgrada Pošte do temelja i vraća se izgled iz doba Kraljevine u srpsko-vizantijskom stilu, ruši se zgrada Generalštaba i na tom mestu praviće se luksuzni hotel iz lanaca Tramp imperije. Da li je može govoriti da Srbija pokušava da izbriše svoju istoriju iz doba SFRJ uništavanjem zgrada iz tog perioda i da iza toga stoji Vučić? On je najbolji Vojvodin đak i veliki je pristalica četničke ideologije iako to zbog javnosti ne sme da prizna. Šta mislite o ovom pitanju?
Kakvo ruglo od zgrade. Izgleda kao kombinacija sinagoge i pravoslavnog hrama u vizantijskom stilu, a i ima i nešto masonsko u sebi.Ja bih rekao da je i gospodin Momirović bolovao od jugopatologije, pogledaj malo fasadu kakvi su se grbovi na njoj nalazili:
Nije srusena. Ostecena je.Ta zgrada je srušena u ratu, nisu je komunisti srušili. Ova nova je mogla da se revitalizuje i rekonstruiše a ne da se ruši do temelja pa da se građevinski šut izbacuje po livadama u okolini Beograda. Isti slučaj sa Hotelom Jugoslavija.
Koji raskošni estetski elementi? Ta stara zgrada ne izgleda ništa posebno i nema skoro nikakvu ornamentiku na fasadi.Nije srusena. Ostecena je.
Komunisti je samo opravili i piskidali sve raskosne estetske elemente.
Nikakva deponija me bi rešila ovaj problem bespotrebnog rušenja zgrada. Ovde je u pitanju neočetnički sentiment našeg velikog vođe i njegovog mentora iz njihovih radikalskih dana. Ruše najreprezentativnija zdanja iz doba SFRj (Zgrada Pošte to nije) do temelja i zatiru istoriju Srbijecl iz doba SFRJ. Ni fontane nisu pošteđene toga.A to sa sutom me mani. Ako si zabrinut za to popricaj sa svojim SKOJevcima zasto za 50 godina vlasti niste napravili postenu deponiju.
Ima veze sa biznisom ali mislim da ima veze i za četničkim sentimentom našeg velikog vođe. Njega je ipak Šešelj "podojio i odgojio" i ništa to ne može da promeni.Nema to veze ni sa kakvim ideologijom već biznisom.
Pa nema kada su je crveni uklonili? Citas li ti uopste sta ti pisem. Proveri na netu, imas gomilu predratnih fotografija!Koji raskošni estetski elementi? Ta stara zgrada ne izgleda ništa posebno i nema skoro nikakvu ornamentiku na fasadi.
Nikakva deponija me bi rešila ovaj problem bespotrebnog rušenja zgrada. Ovde je u pitanju neočetnički sentiment našeg velikog vođe i njegovog mentora iz njihovih radikalskih dana. Ruše najreprezentativnija zdanja iz doba SFRj (Zgrada Pošte to nije) do temelja i zatiru istoriju Srbijecl iz doba SFRJ. Ni fontane nisu pošteđene toga.
Iskreno ništa posebno ne izgleda stara Zgrada Pošte.Pa nema kada su je crveni uklonili? Citas li ti uopste sta ti pisem. Proveri na netu, imas gomilu predratnih fotografija!
Ovaj ostatak price je krajnja nebuloza na koju se ne treba osvrtati.
Ja nisam rekao da Zgrada Pošte nije bila zrela za rekonstrukciju i bilo joj je neophodno "novo ruho", ali ovo rušenje zgrada i stvaranje bespotrebnog šuta je najobičnije četničko iživljavanje onih koji ni ne smeju da priznaju da su četnici.Aktuelni izgled pošte pre nedavne kompletne rekonstrukcije Savskog trga: zgrada i dalje izgleda ovako ali je okolni prostor dobio potpuno novi izgled.![]()
Zidanje kao i rusenje (da ne ulazimo u estetiku i stvarne potrebe) uvek znaci gomilu suta.Ja nisam rekao da Zgrada Pošte nije bila zrela za rekonstrukciju i bilo joj je neophodno "novo ruho", ali ovo rušenje zgrada i stvaranje bespotrebnog šuta je najobičnije četničko iživljavanje onih koji ni ne smeju da priznaju da su četnici.
Sad već počinješ da spinuješ i da izvrćeš činjenice. Koju su to znamenitu zgradu komunisti srušili u Srbiji anda nije bola oštećena u ratu? Koliko vidim Zgrada Narodne skupštine i dalje stoji kao i mnoge druge zgrade iz perioda monarhije.Zidanje kao i rusenje (da ne ulazimo u estetiku i stvarne potrebe) uvek znaci gomilu suta.
Koliki su onda tek cetnici bili komunisti kada su rusili stare zgrade ili zidali Novi Beograd na primer?
A postenu deponiju nisu napravili. Da li su i Demokrate, Sloba....takodje cetnici jer srusise ceo Neimar i Cuburu?
Jedan primer.Sad već počinješ da spinuješ i da izvrćeš činjenice. Koju su to znamenitu zgradu komunisti srušili u Srbiji anda nije bola oštećena u ratu? Koliko vidim Zgrada Narodne skupštine i dalje stoji kao i mnoge druge zgrade iz perioda monarhije.