Neoborivi dokazi da Bog postoji

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
1.Nojeva barka
Nojeva barka na planini Ararat (Turska)
Prva Mojsijeva 8:3
,,I stade voda opadati na zemlji, i jednako opadaše posle 150 dana. Te se ustavi kovčeg sedmoga dana meseca sedamneastoga na planini Ararat"
Screenshot_20211230_103817.jpg

2.Mlečni put i ostatci supernove
Naučnici su otkrili da postoji samo 250 ostataka supernove, a one se pojavljuju 1 u 26 godina. Ako to izračunamo, dobijamo rezultat 6000 hiljada i nešto što je identično koliko je planeta stara po bibliji. Da je planeta stara koliko i kažu, par milijardi godina imali bi mnogo više ostataka.
Screenshot_20211230_103859.jpg
Screenshot_20211230_103838.jpg

3.Sunce
Sunce i planeta imaju tačan razmak tako da nije previše daleko niti previše blizu. Ako bismo pomerili sunce za milimetar, svi okeani bi se zaledili. Što ukazuje na Boga, koji je to odlično izračunao
4.Planeta
Naučnicima nije jasno zašto smo mi jedina planeta koja ima ovoliko puno vode i kiseonika. Evolucionisti takođe kažu da je planeta stara 4,5 milijardi godina. Ali to je još jedan glavni problem evolucionista, zato što se Mesec približava do planete sve bliže i bliže kroz godine, ali da je planeta stara po njima 4,5 milijardi godina mesec bi odavno udario u planetu. Takođe, eksplozije ne stvaraju prostor, već uništavaju.
5.DNK dinosaurusa
Da je planeta stara koliko i pričaju, DNK dinosarusa se nikada ne bi pronašao.

6.Populacija ljudi
Danas postoji 7 milijardi ljudi. Da planeta postoji toliko dugo populacija bi bila troduplo veća.

7.Planeta je "slučajnost"
Da je planeta slučajnost, ne bi bilo moguće da sve savršeno funkcioniše. Živo može nastati samo od živog, i svako živo biće u sebi sadrži toliko sitne ćelije koje ne mogu nastati samo tako same od sebe.

Ovo su sve istiniti dokazi da Bog postoji, ali i dokazi da je biblija istinita.
Pošto "niko" nikad nije video Boga, čuo, dodirnuo da li to znači da On ne postoji? Ne. Da je tako, kako znamo da duša postoji? Da li je iko ikad video dušu, čuo ili dodirnuo? Ne. Nije sve u čulima.

Meni je dovoljan dokaz da postoji reč dokaz.
Bila reč.

A sad u kom obliku. Kom scenariju. I sa koje ose... eh... sa razlogom je x+y=z, kako u razmnožavanju, tako i u matematici ili rečenici koju ćeš napisati posle ove...

A sad što nisam religiozan je moj problem. Ne shvatam dovoljno da bih pripao bilokojem...
Iako me Sinagoga oduševila jednostavnošću, i Subotička i Segedska...a beh i po crkvama i po džamijama, i u zen palati i ko zna sve gde ne...

Čovek je božiji konstrukt. Civilizacija čovečiji.

Poslednja izmena:
Van domena ovog sveta. To je vera i religija
.... suština priče Ravna Zemlja.

Druga dimenzija.

^

Vatikan je muzej i riznica.
Sikstinska kapela simbol. (Beh i tamo, izbacili me jedared iz Vatikana)

Prilozi

• Screenshot_20211230-113207_Wikipedia.jpg
    Screenshot_20211230-113207_Wikipedia.jpg
    91 KB · Pregleda: 27
Ne kažem da duša ne postoji, samo kažem da je niko nije video i da to nije razlog da ne postoji.

Duša ume da me zaboli i kad vidim nekoga ko nema i bira buđave banane da kupi detetu bar kakvo takvo voće, tako da ne moram da je vidim, znam da je u meni, dok za ovo drugo... Ne negiram postojanje Boga, samo mislim da ti razlozi, odnosno "NEOBORIVI" dokazi nisu baš neoborivi.

A izvini, kakve dokaze hoćeš?
Ja neću nikakve dokaze, jer religija nije nauka. U nauci su potrebni dokazi. Kad govorimo o religiji, filozofiji, muzici, umetnosti, lepoti... tu zaista nisu potrebni nikakvi dokazi. Navođenje "dokaza" u takvom kontekstu samo govori da onaj ko ih smišlja ne razume poentu.

Duša ume da me zaboli i kad vidim nekoga ko nema i bira buđave banane da kupi detetu bar kakvo takvo voće, tako da ne moram da je vidim, znam da je u meni, dok za ovo drugo... Ne negiram postojanje Boga, samo mislim da ti razlozi, odnosno "NEOBORIVI" dokazi nisu baš neoborivi.
Isto tako kao što duša zaboli, možeš osetiti i ljubav od Boga. Mogu navesti još razloga i dokaza, ali nema potrebe.

Gde je ljubav od Boga kada hiljade dece svake godine pojede rak ?
Misliš li da je Bog hteo da dete dobije rak? Za to su krivi krivi ljudi, jer uzrok raka mora postojati. Da li je do ishrane, okoline..Svakako,ako u slučaju dete premine Bog će ga stvoriti ponovo u raju.

Ako je to ono gore, onda bolje da nije ništa dao. Ispade glup u društvu.
Ne, biblija je dokaz njegovog postojanja, a to ne može niko razumeti dok ne pročita.

Misliš li da je Bog hteo da dete dobije rak? Za to su krivi krivi ljudi, jer uzrok raka mora postojati. Da li je do ishrane, okoline..Svakako,ako u slučaju dete premine Bog će ga stvoriti ponovo u raju.
Svemoguce bice koje gleda dok nevino dete truli od raka i ne pomaze je podjednako odgovorno za njegovu smrt kao i taj rak. Mozes do sutra da pokusavas da svalis krivicu na nekog drugog , ako je Bog svemoguc sva odgovornost je na njemu zato sto moze sve da ispravi , samo bira da to ne uradi.

Ja neću nikakve dokaze, jer religija nije nauka. U nauci su potrebni dokazi. Kad govorimo o religiji, filozofiji, muzici, umetnosti, lepoti... tu zaista nisu potrebni nikakvi dokazi. Navođenje "dokaza" u takvom kontekstu samo govori da onaj ko ih smišlja ne razume poentu.

Ništa ovde više ne bih dodao. Svaka čast.

Svemoguce bice koje gleda dok nevino dete truli od raka i ne pomaze je podjednako odgovorno za njegovu smrt kao i taj rak. Mozes do sutra da pokusavas da svalis krivicu na nekog drugog , ako je Bog svemoguc sva odgovornost je na njemu zato sto moze sve da ispravi , samo bira da to ne uradi.

Kao i ono malom Sirijcu je raketa raznela pola tela i umro je sa tri godine, nikom kriv, nikom dužan, nesvestan da postoji. Tu je kraj svake diskusije.

Kakve Bog ima veze sa našim problemima? Mi nismo odabrali Njegov put i tako nam se sve vraća. Na početku su ljudi grešili i pa i sad grešimo, a očekujemo da nam se dobro daje i dešava.

Znaci dete je krivo za svoju bolest , njemu se zasluzeno vraca , mislim da bi tema mogla da se zavrsi odma ovde.
Jesmo li mi krivi za Evin greh? Ne, ali eto vidiš sad svi umiremo zbog toga. Dete nije i nikada neće biti krivo za bolest koju je dobilo. Roditelji trebaju da se mole za svoje dete, bez molitve se ne može ništa postići. Kako Bog da reaguje, ako je ova planeta zatrovana i moralno i fizički, sve je prljavo. Zato On čeka pravi trenutak.

Back