Neobicni nacini izjavljivanja ljubavi

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
315.870
jabuka.jpg

U 19. veku u ruralnom delu Austrije, tokom plesa dame su držale kriške jabuke pod pazuhom.
Na kraju noći, devojka bi poklonila komad jabuke mladiću koji joj se dopadne. Ako je osećaj bio obostran, on drage volje pojede jabuku.

korica-za-noz.jpg

Devojke iz Finske takodje tokom 19.veka koje su bile spremne za udaju, nosile su praznu koricu za nož oko pojasa. Mladić, koji bi želio da im izjavi svoju ljubav, učinio bi to tako što bi kupio nož i stavio ga u koricu koju nosi dama.Ako se djevojci ne svidi momak, ona bi vratila nož, ako ne vrati – to znači da odmah pristaje na udaju.

naprstnjak.jpg

Engleski protestanti iz 16. veka nisu verovali zaručničkom prstenu. Umesto toga, svojim zaručnicama su poklanjali naprstak
(mali metalni ‘čep’ koji se stavi na prst prilikom šivenja ili veza).Sretna djevojka bi tada mogla koristiti naprstak dok šije odeću za venčanje, kao i razne potrepštine za kuću.

ljubavna-kasika.jpg

U 17. veku, velški mladici su razmenjivali “ljubavne kašike”, ručno izrezbarene drvene kašike koje su označavale romantičnu pažnju.
Mladići bi proveli sate praveći kašiku za svoju voljenu, koja, ako bi prihvatila kašiku, prihvatila bi i brak.

stap-za-udvaranje.jpg

Engleski parovi iz osamnaestog veka su imali prilično veliki problem kada dođe do razmene nežnih rječi: nisu imali nikakvu privatnost. Naravno, i danas nije prikladno da šapućemo devojci pred njenim roditeljima, ali i za to je postojalo rešenje.Izum koji se zove štap za udvaranje rešio je ovaj problem. Oko tri metra dugačka šuplja cev dopuštala je parovima da razmene nežnosti dok su članovi porodice prisutni u sobi. A naravno, oni su bili prisutni kako se među zaljubljenim ne bi desila neka radnja kao što je držanje za ruke, ili još gore, poljubac u obraz..
(izvor - pixelizam)

Danas nemamo ovakvih nacina izjavljivanja ljubavi inace bih crkla od smeha da dozivim nesto onako :lol:

Devojke iz Finske takodje tokom 19.veka koje su bile spremne za udaju, nosile su praznu koricu za nož oko pojasa. Mladić, koji bi želio da im izjavi svoju ljubav, učinio bi to tako što bi kupio nož i stavio ga u koricu koju nosi dama.Ako se djevojci ne svidi momak, ona bi vratila nož, ako ne vrati – to znači da odmah pristaje na udaju.
ovo je simbolika seksualnog čina

Daa, kao i što je srpska erotska poezija:
Moj golube, nepadaj mi na malinee,.
Kad maline budu zrele i same će opadati
...
---------------------------
Dušice, ja opet u kafani..
imam gosta:

Da ga ostavim? Ili da ti ga donesem ? mm.

Ja sam malo mače
što maukom plače,
ne zna samo šta će.

Čeka te
IMG_20230929_113715.jpg

Prilozi

• IMG_20230929_111809.jpg
    IMG_20230929_111809.jpg
    69,8 KB · Pregleda: 9
  • IMG_20230929_111238.jpg
    IMG_20230929_111238.jpg
    116,7 KB · Pregleda: 9