Neobični bicikli

Neno

Elita
Poruka
20.440
"Sreću ne možeš kupiti, ali možeš biciklo"
"Život je kao vožnja bicikla.. nećemo pasti ako ne prestanemo vrtjeti pedale", reči su umnih ljudi o ovom najjeftinijem i najzdravijem prevoznom sredstvu - biciklu.

Biciklo je prvi put predstavljeno u XIX vijeku a danas se smatra da ih ima više od milijarde na svijetu.
Biciklo kao prevozno sredstvo, ili kao rekreacija, zabava, stil zdravog života, druženja, svejedno..
Kao i u svemu tako su i njihovi dizajneri pravili neobične, vanserijske bicikle.

samie-neobichnie-velosipedi-mira-foto-neobichnie-velosipedi-svoimi-rukami_6.jpg
 
samie-neobichnie-velosipedi-mira-foto-neobichnie-velosipedi-svoimi-rukami_7.jpg


Umorni ste od vuče s bravama i lancima, ali ne želite baciti vašeg ljubimca na parkiralište bez nadzora? Polako, Kevin Scott je već izmislio sve!
Uzmi bicikl, savij ga na pola, omotavši okvir oko mjesta. Zatvorite zasun, i voila! Prijatelj na dva točka sigurno je vezan za stup i sigurno će vas čekati na sigurnom. Usput, rastavljanje je jednako lako. Naravno, neobični bicikli od Kevina Scotta nije samo sigurani parking, nego i vožnja. Snažna gazišta, pouzdan kočioni sastav, ergonomski upravljač i udobno sportsko sjedište - što više možete tražiti?
 
Poslednja izmena:
samie-neobichnie-velosipedi-mira-foto-neobichnie-velosipedi-svoimi-rukami_5.jpg


"Audi" je u stanju napraviti pouzdane automobile, u kojima sve do najmanjeg detalja osmišljenog za udobnost vozača i putnika. Čini se da je ova navika razrađena tokom godina također je bila osnova za razvoj bicikla. Inače, zašto AUDI Worthersee lišava pilota potrebe za pedaliranjem? Da, i istovremeno ubrzavajte do brzine od 80 km / h, potpuno bez naprezanja!
 
samie-neobichnie-velosipedi-mira-foto-neobichnie-velosipedi-svoimi-rukami_8.jpg


Najneobičniji bicikli na planeti, velikom većinom je ekološki prihvatljiva i ne šteti okolini. Jedinstvenost ELE Solar je ta da, imajući tu prednost, još uvijek koristi energiju. Istina, sunčeva, tako da njena ekološka prihvatljivost i sigurnost za druge uopšte ne nedostaju.. Za stvaranje energije koriste se sunčevi zraci koji se akumuliraju uz pomoć ploča ugrađenih u točkovee. Ovisno o položaju nebeskog tijela, ravnina ploča može se promijeniti na vašu diskreciju okretanjem njihovih površina u smjeru izvora svjetlosti i topline.
 
Audi-Ebike-1-e1506502685748.jpg


Audi Ebike - električni bicikl koji može dostići brzinu i do 85 km / h. Izvana je vrlo sličan trkačkom biciklu, kojim upravljaju i pedala i elektrika. Maksimalna brzina može se postići električnim upravljanjem. Balans bicikla je podržan od strane elektronskog sistema, koji se nalazi na njegovom zadnjem kolu. Na upravljaču ovog bicikla nalazi se kontrola osjetljiva na dodir, na kojoj su naznačeni svi podaci o njegovom kretanju.
 
Prvi svjetski leteći bicikl
Par britanskih izumitelja stvorio je ono što bi se lako moglo nazvati prvim svjetskim Paravelo letećim biciklom.

the-most-unusual-bikes-in_11.jpg


Na njega su pričvršćeni posebni ventilacijski motor i veliki padobran. Ovo čudo tehnologije može se podići na visinu od oko 1 km, a njegovo prvo lansiranje održano je 2013. godine.
 
557eee43-8b90-4067-9780-0799b0765237-bici-690x480.jpg


"Flike" leteće biciklo budućnosti
Stiže nam bicikl imena "Flike" kojeg smatraju biciklom budućnosti zbog
neobičnog dizajna i načina vožnje.

Ovaj bicikl definitivno je zanimljiva inovacija budućnosti i idealan je je za kratke (gradske) relacije. Ova revolucionarna letjelica razvijena je u Mađarskoj pod vodstvom projekt tima entuzijasta okupljenih u neprofitnom Bay Zoltan istraživačkom institutu čiji je osnivač Mađarska država.


Stiže nam bicikl imena "Flike" kojeg smatraju biciklom budućnosti zbog neobičnog dizajna i načina vožnje.
Ovaj bicikl definitivno je zanimljiva inovacija budućnosti i idealan je je za kratke (gradske) relacije. Ova revolucionarna letjelica razvijena je u Mađarskoj pod vodstvom projekt tima entuzijasta okupljenih u neprofitnom Bay Zoltan istraživačkom institutu čiji je osnivač Mađarska država.

"Flike" je ustvari trikopter sa šest rotora grupisanih u kontra-rotirajuće parove na tri ose postavljene na jednakoj udaljenosti od centralnog kruga (sjedišta vozača)
Bicikl je opremljen sa litij-polimer baterije. Plan tima iz Mađarske koji radi na ovom biciklu je da litij-polimerske baterije pruže dovoljno kako bi Flike mogao letjeti 30-40 minuta. Također, "Flike bicikl" ne nanosi štetu okolini.
Trenutni prototip izgleda pomalo grub, bez okvira rotora i ostalih oklopa, ali nacrti i 3D simulacije za drugi prototip nagovještavaju da dizajneri imaju jasan koncept kako će u finalnoj verziji izgledati "Flike" leteće biciklo.
Električni prototip letećeg bicikla je nedavno izveo svoj prvi let u Mađarskoj. Tako da bicikl nove generacije definitivno bi zauvijek mogao zamjeniti način odlaska na posao svih nas u nekoj skorijoj budućnosti.

Novi ba
 

Back
Top