Colin And Kristina Poole
".....Mogao bih početi sa uticajima - kako je vajarka Una Hanburi, moja baka, mentor i heroj - u mom detinjstvu davala lekcije koje i dalje cvetaju.
Ili bih mogao pisati o starom ikonopiscu koji me je pozvao da stvaram u njegovom ateljeu i pružio mi ljubav prema tradiciji, mitologiji i grčkim ostrvima.
Ali više bih voleo da to vidite u nijansama mojih oblika.
Mogao bih da napišem o intenzitetu svojih dana - kako cenim gotovo svaki trenutak, crtajući raspoloženje i scenu na otrcanim komadićima papira, salvetama u kafiću ili u pozadini uma da bih to kasnije ispoljio u ulju ili bronzi.
Mogao bih da opišem svoju žudnju za lutanjem i svoju želju za igrom.
Voleo bih da za vas napravim mapu - uputstva koja će pokazati rute mog uma - kako se misli premeštaju iz ženskog oblika u mediteranski pejzaž u lepo nabijenu i ožiljkastu dunju.
Ali ja nisam kartograf i radije bih slikao nego da se igram kompasom.
Mogao bih vam reći o svojim putovanjima - putovanjima koja nemaju mnogo veze sa pretenzijama i sve što je povezano sa pretragom.
Mogao bih da napišem kako sam propustio avione i preusmerio planove putovanja tako da bih mogao ostati još malo u zemlji, znajući da je prizor koji tražim preblizu da bih mogao da odem.
A onda bi se reči prevrnule same od sebe od mog uzbuđenja da vam kažem šta sam sanjao, pronašao i naslikao.
Ali u stvari želim vam da doživite moj rad neopterećeni mojim rečima.
Ono što sam stvorio stavljam pred vas....."
(Colin Poole)
Kristina Poole
Colin Poole