Neobične i zanimljive statue

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
state%2520library%2520victoria.jpg

c11f66c53654b49e7bfa1ff644127a39.jpg

Luo Li Rong, rođena 1980. u Hunanu (Kina), je vajarka koja je 2005. godine sa visokim počastima diplomirala na prestižnoj Centralnoj akademiji lepih umetnosti (CAFA) u Pekingu.

U prisustvu njenih dela, gledalac je odmah dirnut ekstremnom delikatnošću modela i velikom senzualnošću koja iz njega proizlazi.
Ovo majstorstvo, koliko god bilo izuzetno, nestaje, međutim, u korist izraza predmeta.
Umetnik nas poziva da ne ostanemo u fazi fascinacije formama i izgledima, već da idemo dalje ka duhu modela.
Tako velovi, prolazak vetra -odjekuju, pre svega, unutrašnjim svetom subjekta.
Tkanine i izgled, pokreti neverovatno živi, kao da su upravo uhvaćeni u ovom trenutku...

DIMENZIJA VEČNOSTI PRISUTNA U ČOVEKU.....

images (16).jpg

Colin And Kristina Poole

".....Mogao bih početi sa uticajima - kako je vajarka Una Hanburi, moja baka, mentor i heroj - u mom detinjstvu davala lekcije koje i dalje cvetaju.
Ili bih mogao pisati o starom ikonopiscu koji me je pozvao da stvaram u njegovom ateljeu i pružio mi ljubav prema tradiciji, mitologiji i grčkim ostrvima.
Ali više bih voleo da to vidite u nijansama mojih oblika.

Mogao bih da napišem o intenzitetu svojih dana - kako cenim gotovo svaki trenutak, crtajući raspoloženje i scenu na otrcanim komadićima papira, salvetama u kafiću ili u pozadini uma da bih to kasnije ispoljio u ulju ili bronzi.

Mogao bih da opišem svoju žudnju za lutanjem i svoju želju za igrom.
Voleo bih da za vas napravim mapu - uputstva koja će pokazati rute mog uma - kako se misli premeštaju iz ženskog oblika u mediteranski pejzaž u lepo nabijenu i ožiljkastu dunju.
Ali ja nisam kartograf i radije bih slikao nego da se igram kompasom.

Mogao bih vam reći o svojim putovanjima - putovanjima koja nemaju mnogo veze sa pretenzijama i sve što je povezano sa pretragom.
Mogao bih da napišem kako sam propustio avione i preusmerio planove putovanja tako da bih mogao ostati još malo u zemlji, znajući da je prizor koji tražim preblizu da bih mogao da odem.
A onda bi se reči prevrnule same od sebe od mog uzbuđenja da vam kažem šta sam sanjao, pronašao i naslikao.

Ali u stvari želim vam da doživite moj rad neopterećeni mojim rečima.
Ono što sam stvorio stavljam pred vas....."

(Colin Poole)

7087949.jpeg

Kristina Poole

c842a49c11ca781b7b43d2742cceba1b.jpg

Colin Poole

Richard Mac Donald

Richard MacDonald (rođen 1946) je savremeni vajar- umetnik sa sedištem u Kaliforniji poznat po svojim bronzanim skulpturama i povezanosti sa Cirkus Du Soleil...

Školovan za slikarstvo i ilustraciju na Fakultetu za dizajn Art Center, MacDonald je bio uspešan kao komercijalni ilustrator do kasnih tridesetih godina kada mu je požar uništio atelje, zajedno sa delima njegove slikarske i ilustratorske karijere. Posle toga počeo je ozbiljno da se bavi kiparstvom i u roku od deset godina postao je jedan od najpoznatijih današnjih skulptora figura u Americi.
Njegov rad je opisan kao „odavanje počasti elokvenciji ljudskog oblika.“

unnamed (3).jpg

unnamed.jpg

Back