• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

(neo)nacizam u svetu

evaras

Zainteresovan član
Poruka
239
Nemačka: Traže se svedoci napada
26. novembar 2007. | 13:29 | Izvor: Tanjug
Berlin -- Gradska uprava nemačkog mesta Mitvajde apelovala da se svedoci neonacističkog napada na jednu devojku, jave policiji.

U tom gradu u Saksoniji, početkom ovog meseca četvorica neonacista napala su jednu devojku i urezala joj kukasti krst u predelu bedra. Iako je 17-godišnja žrtva izjavila da je ceo slučaj sa balkona posmatralo nekoliko građana, najveći problem s kojima se policija susreće pri istrazi ovog slučaja je nedostatak svedoka, piše nemačka štampa.

Pre nego što su je napali neonacisti, devojka je pritekla u pomoć jednoj 6-godišnoj devojčici iz imigrantske porodice, koju su četvorica mladića maltertirali, da bi se zatim ustremili na novu žrtvu.

Štampa piše da je, zahvljajujući, pre svega, žestokoj odbrani devojke, sprečen još gori napad.

Devojka, koju su desničari napali 3. novembra je tek posle desetak dana prijavila slučaj policiji, a razlog zašto je toliko čekala je što se prvo poverila majci, a tek zatim su odlučili da slučaj prijave. Istražni organi su tek u petak s tim slučajem izašli u javnost.

U međuvremenu je policija objavila foto-robote osumnjičenih mladića, starih između 20 i 25 godina i došla do prvih konkretnih dokaza, piše danas nemačka štampa.

U istom mestu Mitvajdu, u istočno-nemačkoj pokrajini Saksoniji, pre nekoliko meseci se desio pravi lov gradskim ulicama grupe mladih neonacista na nekoliko Indijaca.
 

Derer

Buduća legenda
Poruka
43.116
(Neo)nacizam je bazznachajna pojava u svetskim razmerama.Na nivou statistichke greshke jedan od vidova delikvencije medju populacijom.Dobar izgovor da se mazu ochi svetskoj javnosti od gorucih problema i zloupotrebljavaju dogadjaji u trenutno-politichkoj konotaciji.
Izvorni Nacizam/Fashizam i neo nacizam su nebo i zemlja..i ako spolja deluju isto prvo je bilo veshtachki stvoreno od strane istih tih "civiliziranih"naroda da se obrachuna sa komunizmom a drugo je samo jedan od vidova sirove extremne desnice.
 

svetolik trpkovic

Poznat
Banovan
Poruka
9.215
pa nije opasnije od gglobalne politike al je opasnije od obicnog uliocnog nasilja dokonih tinejdzera koji se tuku oko fudbala ili zato sto im udare sinetetika i zestina u glavu ,mislim sta sad ne treba obracati paznju na njih zato sto tamo neka zemlja vodi agresivnu spoljnu politiku .
 

Derer

Buduća legenda
Poruka
43.116
Ne kazem da ne treba obracati paznju,ali sve to oko neonacizma se namerno prenapumpava i to sve od strane toboze"liberalno-demokratskIJih medija"kao opshtedrushtveni problem.
Toga ima svugde u svetu i nema veze sa samim drushtvom i njegovim stanjem a stalno se postojanje neonacista politizuje i zloupotrebljava u dnevno-politichke svrhe.
 

evaras

Zainteresovan član
Poruka
239
Ruske vlasti dozvolile održavanje mitinga desničarskih stranaka i pokreta
U Moskvi bez većih incidenata

Marš nacionalista povodom obeležavanja Dana nacionalnog jedinstva održan je juče u Moskvi bez većih incidenata, dok je policija Sankt Peterburga uhapsila blizu 20 učesnika marša nacionalista, koji su palile petarde i baklje, razbili izloge na jednom kineskom restoranu i prozore jednog gradskog kafea.

„Pokušaji da se izazovu neredi tokom marša odmah su sprečeni“, saopštila je pres služba peterburške policije, dok mediji javljaju da su među uhapšenima i novinar lista „Novi Peterburg“ Nikolaj Bondarik i glavni urednik lista „Pravoslavna Rus“ Konstantin Dušenov.

Na mitingu je učestvovalo između 400 i 500 ljudi, na čijem čelu je bio jedan aktivista koji je bio obučen u stilizovanu slovensku odeću i trubio u rog, uzvikujući povremeno „Slava Rusiji“ i „Sva vlast Slovenima“.

Pred početak akcije, uz glavnu kolonu nekoliko antifašista istaklo je plakate protiv marša - „Fašizam neće proći“ i „Puškin je bio Afrikanac“.

U Moskvi je „Ruski marš„ održan pod pojačanim nadzorom policije i bez ozbiljnih incidenata.

Policija navodi da je na mitingu bilo između 1.000 i 2.000 učesnika, dok organizatori „Ruskog marša 2007“ tvrde da se okupilo više od 7.000 ljudi.
 

Vitljus

Početnik
Poruka
27
Ne kazem da ne treba obracati paznju,ali sve to oko neonacizma se namerno prenapumpava i to sve od strane toboze"liberalno-demokratskIJih medija"kao opshtedrushtveni problem.
Toga ima svugde u svetu i nema veze sa samim drushtvom i njegovim stanjem a stalno se postojanje neonacista politizuje i zloupotrebljava u dnevno-politichke svrhe.


Naravno. Ako pogledas ko kod nas najvsie koristi reci nacizam i fasizam, to su upravo oni ciji se metodi politicke borbe i diskvalifikacije politickih protivnika-najblizi fasizmu.Uzmi ovaj primer sa Pescanikom npr.
 

evaras

Zainteresovan član
Poruka
239
Počela poslednja akcija lova na naciste
Utorak, 27. novembar 2007. 10:48

Centar Simon Vizental, koji se bavi lovom na naciste, najavio je da će ratni zločinci koji se kriju u Južnoj Americi biti meta "Operacije poslednja šansa", koja počinje danas, 62 godine nakon pada nacističkog režima.

Predstavništvo centra u Jerusalimu je istaklo da će to biti najverovatnije poslednji veliki napor koji se ulaže da se privedu pravdi ostareli nacisti koji se kriju širom sveta.

Posle poraza Nemačke u Drugom svetskom ratu, 150 do 300 osumnjičenih ratnih zločinaca je otišlo u Argentinu, dok su drugi našli utočište u Brazilu, Čileu i Urugvaju.

U okviru "Operacije poslednja šansa" nudi se novac za informacije koje doprinesu pronalaženju i sudjenju bivšim nacistima.

Operacija je počela u Litvaniji, Letoniji i Estoniji 2002. godine, a proširila se u druge zemlje Evrope, uključujući Nemačku, Poljsku, Madjarsku i Hrvatsku.

Otkriveno je više od 480 osumnjičenih u 20 zemalja i 99 imena je prijavljeno vlastima država gde su živeli. Rezultat je do sada - tri poternice, dva zahteva za izručenje i desetine pokrenutih istraga.

Šef jerusalimskog predstavništva centra, glavni lovac na naciste, Efrajim Zurof, izjavio je da kada se sve sabere to i nije toliko mnogo "ali da zapravo i jeste, jer je već kasno i zbog birokratskih prepreka."

"Nije problem naći te ljude, već odvesti ih u sudnicu. Politička volja je, kako se ispostavilo, teža prepreka nego doći do informacija i uhvatiti osumnjičene", kazao je Zurof.

On je ocenio da je u Južnoj Americi atmosfera sada drugacija i ima manje volje nego ranije da se pruži utočiste nacističkim ratnim zločincima ali najveći broj vlada zemlja na tom kontinentu ne želi da pokrene sveobuhvatne istrage.

Uprkos tome se očekuje da nacisti budu izručeni, ako budu pronadjeni. Operacija se zvanično pokreće na konferenciji za novinare u Buenos Ajresu, u petak u Čileu, a u Brazilu i Urugvaju sledeće sedmice.

Naredni korak su objave u medijima i apel onima koji bilo šta znaju o osumnjičenima da se jave na posebne brojeve telefona i najzad istrage uz pomoć lokalnih detektiva.

Iako poslednja, ova faza operacije smatra se važnom, imajući u vidu da je mnogo nacista i njihovih saradnika pobeglo u Južnu Ameriku.

Izraelski agenti oteli su 1960. godine Argentini Adolfa Ajhmana koji je isplanirao "konačno rešenje" jevrejskog pitanja u Drugom svetskom ratu i doveli ga na sudjenje u Izrael, gde je kasnije obešen.

Ozloglašeni "Andjeo smrti" dr Jozeg Mengele iz koncentracionog logora Aušvic pobegao je u Argentinu, a kasnije je živeo u Paragvaju i umro u Brazilu 1979. godine.
 

evaras

Zainteresovan član
Poruka
239
175.000 potpisa za zabranu NPD-a
3. decembar 2007. | 12:50 | Izvor: Tanjug
Berlin -- Više od 175.000 građana Nemačke je potpisalo peticiju kojom se traži zabrana neonacističke Nacionaldemokratske partije (NPD).

To je saopštio inicijator peticije, Savez antifašista i progonjenih za vreme nacističkog režima. Peticija bi, kako su naveli nemački mediji, trebalo da bude uručena Komisiji za peticije nemačkog Bundestaga (donji dom parlamenta).

Ponovno pokretanje postupka za zabranu NPD-a, koji je 2003. godine već jednom propao pred Saveznim ustavnim sudom, tema je o kojoj se ozbiljno raspravlja, uz različita mišljenja političara iz nemačkih stranaka.

Demohrišćani kancelarke Angele Merkel su za to da NPD bude politički pobeđen, a ne pred sudom, uz obrazloženje da bi još jedan sudski neuspeh samo ''ojačao krila'' neonacistima

Problem slično vide i predstavnici opozicione partije Zeleni, dok su socijaldemokrate, koalicioni partneri demohrišćana, za zabranu NPD-a.

NPD, koju vodi bivši vojnik Bundesvera, diplomirani politikolog (sa dva semestra astronautike) Udo Fojgt, osnovana je šezdesetih godina. Ta stranka zastupa ekstremno desne i neonacističke pozicije, a cilj joj je, prema izjavama čelnika, ulazak u Bundestag.
 

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
Схватите већ једном.
Једина земља која се истински борила против Немаца био је СССР.

Нацизам је почео, направљен и настао као западноевропска идеологија.
Нацизам је у ствари Европа, Европа је Нацизам.
Еу је четврти рајх

Дакле Нацизам је мешавина Ничеове и Дарвинове теорије са империјализмом, значи три компоненте западноевропске идеологије у протеклих 500 година.

Хитлера је стврила западна европа да би освојила СССР, само што им се Хитлер у једном тренутку отео контроли.
Доказ:

1. Септембра 1939. године Немачка (и СССР) нападају Пољску. Ехглеска и француска објављују рат Немачкој.
Рат није почео све до Јуна 1940 године! Када Хитлер напада Француску.
Све време су Европљани мислили да се нагоде са Хитлером.

2. Хитлер није хтео рат са Европом. Након пораза Француске 50% Француске европске и 80% колонијалне територије Хитлер није окупирао.
Окупација Францусје креће 1942 након Амењричког искрцавања у Алжиру.


3. Код Данкерка се није десило "Чудо" Наиме 200,000 Енглеза и Француза су сабијени на обалу Ламанша. Хитлер је веровао да ће приволети Ебглеску да постане савезник и наређује Гудеријану да не напада тенковима Данкерк, него да се окрене и крене на Париз!

4.Мисија Рудолфа Хеса.

5. Форд је имао 50% деоница у немачким фабрикама тенкова
6. Браћа Месершмит су американци немачког порекла који су дошли код Хитлера да му праве Авионе.
7. Савезници су снимали из авиона Аушвиц неколико пута, никада нису покушали да га бомбардују.
8. Када су Руси ослободили Треблинку и први пут показали слике Холокауста, Савезници су рекли "То је комунистичка пропаганда"
9. Првобитно на суђењу у Нирбергу је од стране савезника била предложена максимална казна од 20 година. На претње Руса да ће наставити рат уведене су доживотна и смртна казна.
10. Ханс Гудеријан је 50 их и 60 их година био саветник у НАТО пакту
11. Само 4 године након што је скривила смрт 50,000,000 људи немачка је примљена у новоформирани НАТО и поново наоружана! Само 4 године од Аушвица!
12. Франко је био пријатељ са Хитлером, а касније са Американцима....
 

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
И шта се променило на Балкану? Мађарска, Румунија, Бугарска, Хрватска, Албанија чији су били савезници? Чији су сада?
Границе на Балкану нису Титовер или Авнојевске него Хитлерове и Мусолинијеве! Само их упоредите
"Велика Албанија"- Хитлеров и мусолинијев план.

"Југославија да нестане!" Рекао је Хитлер 1941, и заиста, она више не постоји.
Ма шта ми мислили о Титу и Југослчавији, Коштуница је завршио посао.
Зар није потписао са Милом уговор којим се једноставно укида Југославија!?
 

Derer

Buduća legenda
Poruka
43.116
Mnogo vetji dokaz da je zapad stvorio Fashizam su putevi novca od ranih 20-tih u ulaganje pre svih Amerikanaca,davanje bespovratnih kredita Nemachkoj...itd.Josh pre kraja 1.svetskog rata u jednom Holandskom zamku je doshlo do skupa svih krupnijih nemachkih industrijalaca koji su doshli do zakljuchka da je rat izgubljen,ali da i pored poraza Nemachka ostaje po potencijalu ljudstva i resursa prva sila Evrope i da je veoma brzo moguce nakon konsolidacije uz kredite staviti na noge nemachku privredu i vojnu industriju radi revanshiranja za poraz.
Te priche o neo-nacizmu su za malu decu.Ovo je samo 3.poluvreme,a metodi su malo promenjeni,Nemci su se posle dva puta po pich.qi malo opametili.Nema on veze sa Nacizmom kao politichkim sistemom koji je reakcija na komunizam a opet i sam komunizam proizvod krize poznog kapitalizma-imperijalizma i nejgovih protivurechnosti.
A danashnja nazovi"liberalno-demokratska" i sve u bojama duge EU po teritorijalnom uredjenju sasvim sluchajno mnogo podseca na 3. Rajh...
 

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
Mnogo vetji dokaz da je zapad stvorio Fashizam su putevi novca od ranih 20-tih u ulaganje pre svih Amerikanaca,davanje bespovratnih kredita Nemachkoj...itd.Josh pre kraja 1.svetskog rata u jednom Holandskom zamku je doshlo do skupa svih krupnijih nemachkih industrijalaca koji su doshli do zakljuchka da je rat izgubljen,ali da i pored poraza Nemachka ostaje po potencijalu ljudstva i resursa prva sila Evrope i da je veoma brzo moguce nakon konsolidacije uz kredite staviti na noge nemachku privredu i vojnu industriju radi revanshiranja za poraz.
Te priche o neo-nacizmu su za malu decu.Ovo je samo 3.poluvreme,a metodi su malo promenjeni,Nemci su se posle dva puta po pich.qi malo opametili.Nema on veze sa Nacizmom kao politichkim sistemom koji je reakcija na komunizam a opet i sam komunizam proizvod krize poznog kapitalizma-imperijalizma i nejgovih protivurechnosti.
A danashnja nazovi"liberalno-demokratska" i sve u bojama duge EU po teritorijalnom uredjenju sasvim sluchajno mnogo podseca na 3. Rajh...

Сасвим тачно. Вермахт је створен са финансијама Запада са циљем ... Хммм. "Дранг нах Остен?"
Мада има и мало сложеније приче, и комунизам ту улази...

Дакле нео-нацизам не служи ничем другом него психолошкој припреми да "нацизам и није тако лош"
У ствари провидна ствар. Под плаштом демократије дозвољава се формирање таквих група. Онда се поистовећују Стаљин и Хитлер. Наравно није проблем у Стаљину, већ има за циљ да покаже
"Иа неко које сличан Хитлеру", па онда обрнутопропорцијално "Ако је ОК да кажеш да си комуниста (Стаљин) онда је ОК да кажеш да си нациста (Хитлер)

Даље гледајте емисије на Дискаверију. Мало мало, па Хителер. Хитлер ово, Хитлер оно... контра-рекламом праве рекламу!
 

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
Сада Комунизам:

Створен је у истој кухињи као и нацизам.

1. светски рат траје. Русија је слаба али колико-толико држи фронт.
Шта то значи?
1917 Русија држи фронт и има страшне губитке, али држи фронт. Немачка је пред колапсом јер је под блокадом, значи само питање времена када ће пући.
- Пошто је било јасно да немци не могу да победе, савезници су се уплашили
- Русија ће изаћи као Сила победница, иако је ратовала на својој територији и повлачила се. Самим падом Немачке- Русија је на страни победника.

- Русија ће на конто ратних напора и жртава да тражу уступке и територије! Већ су држали пола Пољске, шта ако траже Дарданеле, део Турске, Пола Немачке!?
- Русија би држала пола Европе!
- Русија би била де факто најјача земља у Европи!
Онда Запад пошто немачка нема шансе са или без русије као савезнице да победи- крећу против Русије!
- Чист мафијашки трик- убијеш партнера да не би са њим делио плен!
Они убацуију Лењина (Уз сарадњу непријкатеља, немаца) у Русију.

Проблем.
Запад није сматрао да ће Комунисти да победе, или да опстану. Они су у ствари хтели да избаце Русију из колосека довољно да Русија одустане од Територијалних добитака, и да је баца у грађански рат како би ј еослабили.

- Русија пада под власт Бољшевика и потписује мир, по коме немци добијају целу Белорусију и Украјину.
На власт долазе агенти запада Зиновјев и компанија. Они имају максиму као данас Чеда Јовановић и компанија "Није важна теритрија колико је велика, већ да је на њој социјализам" и одричу се: Финске, Пољске, Белорусије, Украјине, Закавказја.

Тај део плана је успео, и грађански рат почиње. Огромне колонијалне силе као што су Енглеска и Француска имале су 100 пута више војске од НАТО данас. И Крећу у рат против комуниста на страни Белих. Што дуже траје и што Русија крвари више- то боље.
АЛИ!
Запад одмах признаје независност Финске и Пољске, што само потврђује следеће-
- Инфицирати Русију комунизмом, а онда понудити лек у замену за територије!
Проблем је био што су западни агенти скоро одмах побијени, и што комунисте је предводио Троцки који је за разлику од западних агената који су рат хтели да воде на бојном пољу (где би их интервенционистичке трупе АНТАНТЕ згазиле)- Троцки каже "Оставите поља и Планине, рат се мора водити за индустријска места!" - и добија!
Ту је био проблем, Запад ниеј успео да исконтролише кризу којуј је изазвао.

Једна мала дигрсија. Да је Запад спасао царску породицу и победио комунисте- било би лоше по нас. Зашто? Изморена Русија би морала да се одрекне претензија и помоћи Србији, па би смо ми онда пали под запад као 1991 када је Јељцин имао прозападну политику.
Парадоксално- за нас је била једина добра опција да комунисти победе у Русији- јер су били ратовали против запада.

Дакле Црвени побеђују.
АЛИ!

Французи и Енглези онда хушкају Пољаке, који су добили држави- але не од Немачких територија, већ махом од Руских- Зачудо немачку и не дирају.
Пољска жели Минск и Кијев! Француска и Енглеска наоружавају Пољску која напада Совјете!- и Губе.
Е! 1922 године, пропада план са Пољском и креће са Немачком! Ојачати немачку да ратује против Руса!
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.