Nemušti jezik

ma okej... ali provali poslednji post o vispaku

Цитат:
Оригинал поставио vispak
a ti ko u moru ladish dupe i chekash Vispaka...sto si 'ladio 'ladio...ni braca vam po vjeri vishe nedaju 'laditi dupe u svom moru..odoshe u nezavisnost...
\

ja ne pricam za nji, moj balijao ,nego za te! oni da te...

codemaker:
Bice izgleda tesna trka....

nezna se ko je goriji! (oni koji podrzavaju) ,Bin Ladena, ili G.Sorosa,samo znam da sam na ovom internetu, da upozirim Srpski narod, (po uzdaj se use i u svoje kljuse)...

ne brini se mujo,Republika Srpska, ima ite-kako podrsku pogotovo ovde u SAD,a za one za koji Ti pricas,# 1nisu trebali dolazilit Azdaji na vrata.# 2 kad ti ljudi izidju iz zatvor ,bicev kao zveri,pa je tesko vama ko im od "vas" padne u ruke...

E, moj mujo, srecni ste, nego uskoro tvoji Ashdanovci ,kleknucev na kolena,pa ces moj mujo "sapkajuci" brojiti sljiperi prema Jadransko more, a kad vidis i tamo Te ceka isto.

ja ne pricam za nji, moj balijao ,nego za te! oni da te...

Ima takvih ljudi dosta ovde.
Za neke nisam sasvim sigurna - možda je reč o greškama u kucanju... Ali za neke jesam... suviše često ponavljaju pisanija tipa "samnom, neznam" itd.
Ako ne govorimo samo o onima koji ne poštuju pravopis (jer ga ne poznaju),
već i o onima koji ne znaju šta zapravo govore/pišu - broj se uvećava.

P.S. Etotako, pa nemoj tako o svom dobrom prijatelju - nije lojalno! :lol: :lol: :lol:

Ja predlazem Nikolu Teslu.Mislim da potpuno odgovara opisu. Zato shto je dete sa sela. Zato shto nije zavrshio filoloshki fakultet. Zato shto je toliko vremena proveo u inostranstvu, pa je sigurno zaboravio i ono gramatike shto je nauchio.
Zato shto ga nisu razumeli...
A na pitanje kakve veze on ima sa forumom...e pa bash sam bezobrazna shto mislim da svi ovi nashi genijalni, takmicharski umovi na gomili(okupani u nabiflana pravila), nisu ni jedan njegov letnji san...
Eto morala sam da se utrpam, nadam se da ce idejni tvorci ove rubrike ovo shvatiti kao neozbiljan nachin da pokazem koliko ne volim teme koje traze da se prozivamo i imenujemo, jer se i ''shala''pamti. Spadam u pripadnike polupismenih, pa bi mi bilo drago da se otvori tema, gde cemo postavljati pitanja, ako smo zaboravili neke cake iz pravopisa,pa da nam neko ko zna odgovori i josh da napishe ispravku greshke,koju je uochio, a ne ime greshnika koji je to uradio.Ja razumem da ljudima koji se bave jezikom te stvari bodu ochi,dok drugo to ne primecuju, ali ja glasam za ljude koji ne pishu sterilne postove i kojima padam sa stolice od smeha( a ima ih mnogo)pa i ne primetim greshke i greshchice.Stvar ukusa... :-D

ja se slažem sas tebe gljivo mislim daje protivu pravilo na krstaricu das prozivau oni koj neznau dpišu ai drugi.štos tiče onega štos pitala men je pomogo jedan štoj postvijo ljepivu temu da mogu da na učim da kucam čćđš pa je sad bolje a ima za tebe tema na kultne stvari di moš da se obučiš tam di neznaš kako bih nešto reknula

Ma dajte ljudi, pa valjda je pismenost nesto sto se podrazumeva u 21. veku? Necemo valjda da tek tako zaboravljamo sta znaci pismenost i jasnoca izrazavanja. Kao - nije covek bas pismen ali je zanimljiv, pa nema veze.... Ako tako gledamo, onda nam se nesto ne pise dobro...
E, to "nema veze" nas i vodi sve dalje od napretka...
Hajde sad svi da pocnemo da vidimo kao normalno nepismenost i zbunjenost u mislima.
Za bilo koju osobu u danasnje doba, nema opravdanja za elementarno neznanje i tu nema pardona.

A jos kad se takva osoba gura tamo gde ne zna nista, treba je prihvatiti kao ravnopravnog sagovornika? Pa zamislite samo na nekom skupu informaticara, pojavi se neko ko ne zna ni dve recenice da sklopi? Kakav bi taj cova satus imao?
Uostalom zar ne treba da nam bode oci da neko ko koristi kompjuter, internet, informaticke alate, ne ume da napise jednu jedinu prosto prosirenu recenicu? Ne kazem da svi koji koriste komputere moraju da budu inzenjeri ali, podrazumeva se neko opste obrazovanje, u koje sigurno spada pre svega pismenost (da o poznavanju stranih jezika ne govorim)...

I na kraju, bolje je takve ljude mi ovde salom "prodrmamo", mozda shvate da im nesto u obrazovanju debelo nedostaje, pa ce mozda pokusati nesto da urade sa sobom....
Nije sramota ne znati - sramota je nista ne ciniti da se sazna i nauci....

Drugo je kad u zaru pisanja poruka, nekom se omakne prst pa napise rec pogresno.

gurbet:
ja se slažem sas tebe gljivo mislim daje protivu pravilo na krstaricu das prozivau oni koj neznau dpišu ai drugi.štos tiče onega štos pitala men je pomogo jedan štoj postvijo ljepivu temu da mogu da na učim da kucam čćđš pa je sad bolje a ima za tebe tema na kultne stvari di moš da se obučiš tam di neznaš kako bih nešto reknula
:lol: :lol: :lol:

Nepismenih u glavi ili onako, IzabelO? :D
Ima polupismenih koliko nećeš, pismenih koji brljave zbog brzine (ja), a klasično nepismen je valjda samo tomax, i sinnke ponekad.
Kojot NIJE nepismen, naprotiv...to što je lud nema veze s pismenošću.
meni smetaju nrp. histerični vokali, kad neko krene da gomila o ili a ili eeeeeeee....to mi je baš off varijanta, ako je često :?

Back