Nemoguca drzava - Ukinuti BIH

RSmusliman

Domaćin
Poruka
3.743
Brčko: Srbija se može javno gledati, BiH ne može
Navodno zabrinuti za sigurnost, a dozvolili okupljanje navijača iz susjedne države koji su prošlog mjeseca divljali po gradu
07.10.2009. 12:00

Nevjerovatno?! Brčacima bi u subotu moglo biti zabranjeno da javno i zajednički prate utakmicu reprezentacije vlastite države i to zbog toga što je istovremeno predviđeno okupljanje navijača druge države.

Susrete fudbalske reprezentacije BiH protiv Ermenije i Turske Brčaci su pratili na stadionu malih sportova Blatuša u Brčkom. Ova prošlomjesečna okupljanja, na kojima je bilo nekoliko hiljada osoba, protekla su bez ijednog incidenta.

Međutim, predstojeću utakmicu selekcije naše zemlje protiv Estonije Brčaci u svom gradu, izgleda, neće moći gledati zajedno i organizirano, pa čak ni u ugostiteljskim objektima.

Šta se to dešava? Naime, Mjesna zajednica Grčica će u saradnji s brčanskim neformalnim navijačkim grupama beogradske Crvene zvezde i Partizana na stadionu malih sportova Blatuša organizirati praćenje utakmice reprezentacije Srbije sa selekcijom Rumunije.

Ovaj skup policija je već odobrila, bez obzira na to što je nakon septembarskog susreta između Srbije i Francuske povorka navijača iz susjedne zemlje paradirala ulicama Brčkog, skandirala nacionalističke slogane i kamenovala policiju. Epilog je 27 prekršajnih prijava protiv huligana zbog ometanja reda i mira.

Osim toga što je odobrila javno okupljanje navijača Srbije na Blatuši, policija Distrikta je iz sigurnosnih razloga Vladi ovog grada uputila, u najmanju ruku, čudan zahtjev da zabrani rad ugostiteljskih objekata u subotu od 15 sati do nedjelje ujutro, tobože, zbog sigurnosti u gradu.

- Razmatran je taj zahtjev policije, a odluka je ostavljena koordinacionom tijelu u Skupštini Distrikta. U četvrtak bi sve trebalo biti poznato - kazala nam je Mara Simikić, portparol Vlade Distrikta.

http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/brcko-srbija-se-moze-javno-gledati-bih-ne-moze


Bosna i Hercegovina je nemoguca drzava i zato bi je trebalo ukinuti
 
ДУДАКОВИЋ ИМА ВЕОМА МОЋНЕ ЗАШТИТНИКЕ

Ратни командант Петог корпуса Армије БиХ генерал Атиф Дудаковић има веома моћне заштитнике, како у политици, тако и у Тужилаштву и Суду БиХ, тако да ниједан доказ о његовим злочинима није довољно јак за процесуирање, рекао је члан Комисије за истраживање ратних злочина на подручју западнокрајишких општина Есад Човић.


http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=10073

Evo braco srbijanci kako se to radi a ne ko vi sto hapsite nase ljude nase heroje
 

Back
Top