Nemir nakon seksa

Jel ovo osjećate ili ste imali??

Ovo dole je kopija:

"Unutrašnji nemir nakon seksa je češći nego što ljudi misle – i potpuno je validno iskustvo. Seks ne mora uvijek donijeti samo zadovoljstvo; ponekad pokrene emocije koje nismo očekivali.

Evo nekoliko mogućih razloga:

### 1. Hormonalni pad

Tokom seksa se luče dopamin, oksitocin i endorfini (hormoni zadovoljstva i povezivanja). Nakon orgazma dolazi do naglog pada tih hormona, što kod nekih ljudi može izazvati:

* prazninu
* tugu
* anksioznost
* razdražljivost

Ovo se ponekad naziva **postkoitalna disforija** – i može se desiti čak i kada je seks bio dobar.

### 2. Emocionalna ranjivost

Seks otvara osjećaj bliskosti i ranjivosti. Ako:

* nisi siguran/na u odnos
* osjećaš strah od vezivanja
* imaš nerazriješene emocije
* osjećaš grižnju savjesti

može se javiti nemir nakon što intimnost prođe.

### 3. Nesklad između tijela i emocija

Ako si pristao/la na seks ali emotivno nisi bio/la spreman/na, tijelo može reagovati napetošću ili nemirom poslije.

### 4. Stari obrasci ili trauma

Kod osoba koje su imale negativna iskustva u prošlosti, intimnost može nesvjesno aktivirati stresni odgovor organizma."
Meni ovo liči na simtome posle lošeg sexa,sexa u pijanom stanju,sexa radi osvete bivšem partneru,sexa za novac.
Posle strasti iz ljubavi,sexa punog emocije ništa sem sreće i zadovoljstva ne postoji.

unutrasnji nemir posle sexa naravno imam
-ako je bio los sex, jbg sta mi je ovo trebalo
Ne postoji los seks, samo dobar 3, bolji (vrlo dobar 4) , najbolji (odlican 5) i retko, u jbt, sta ovo bi. 5*
-ako je bio dobar sex, jbg sta cu sad-zaljubicu se, one sve u pm
Dobar 3 .. ti si bas zaljubljive prirode.
-istini za volju ja unutrasnji nemir imam i bez sexa, tako da kako god se okrenes doope ti je posadi.
Doope kad se posadi sta nikne?

Bas visoki standardi

To je ok, al kad imas visoke standarde, moras i sama ds ih zadovoljis 😅

Godine su samo broj :)

;)
pa ne znam sta da ti kazem, imala sam vise partera sa kojima je bilo u jbt, i to u visegodišnjim odnosima, i meni i njima
misim nije to nikakav kriterijum, ne zavisi to od neke svemirske tehnike, nego samo kako kliknes sa nekim i koliko potrefite energetski, emotivno, kako god
zapravo nemam pojma sta se to desi da ti sa nekim bude o boze umrecu, a sa nekim si u fazonu ok aj da zavrsavamo..
to sa godinama nisam jos savladala, sad sam na nekoj prekretnici
nisam ono sto sam bila, a nisam otkrila sta zelim da budem kad porastem :zcepanje:
al valjda ce se i to desiti:aha:

pa ne znam sta da ti kazem, imala sam vise partera sa kojima je bilo u jbt, i to u visegodišnjim odnosima, i meni i njima
misim nije to nikakav kriterijum, ne zavisi to od neke svemirske tehnike, nego samo kako kliknes sa nekim i koliko potrefite energetski, emotivno, kako god
zapravo nemam pojma sta se to desi da ti sa nekim bude o boze umrecu, a sa nekim si u fazonu ok aj da zavrsavamo..
to sa godinama nisam jos savladala, sad sam na nekoj prekretnici
nisam ono sto sam bila, a nisam otkrila sta zelim da budem kad porastem :zcepanje:
al valjda ce se i to desiti:aha:
Drzim ti fige, kod mene je sta znam, uvek se nadje nesto ds je zanimljivo, al ja volim ze sko telo, to mi je dovoljno, ne moramo kliknuti xD
Al naravno ako ima emocija, nizi du kriterijumi

Ja mogu da hodam i plešem po kući posle sexa, mogu da jedem sladoled ili pijem kafu, zašto se nemir ovde posmatra kao obavezno negativna stvar? :lol:

I da, da zaronim u toplu kadu sa eteričnim uljima sa slušalicama u ušima.
Sve je to lepo.

Uvek bolje sex posle nemira, nego nemir posle seksa
Ja uopšte ne razumem zašto se ovde koristi reč “nemir”.
Napisah iznad ponešto o tome, ali sve su to pozitivna osećanja, intenzivna da, ali pre svega pozitivna i pokretačka.

Meni je malo zanimljivo kako se neko uspava ko klada odmah nakon seksa.
Je li to toliko bilo iscrpljujuće :lol: ?

Različiti smo svi, opet…

Ja uopšte ne razumem zašto se ovde koristi reč “nemir”.
Napisah iznad ponešto o tome, ali sve su to pozitivna osećanja, intenzivna da, ali pre svega pozitivna i pokretačka.

Meni je malo zanimljivo kako se neko uspava ko klada odmah nakon seksa.
Je li to toliko bilo iscrpljujuće :lol: ?

Različiti smo svi, opet…
Nije to so toga, vec kod muskarca to zna biti hormonalno, tu ne mozes nista :D
ne pogadja sve, neke ponekad, neke nikad.
Ne znam za zene, ali sumnjam da pogadja zene, nema logike. Jer je to verovatno neki mehanizam da se ne bi parili ko zecevi 🤷

Jel ovo osjećate ili ste imali??

Ovo dole je kopija:

"Unutrašnji nemir nakon seksa je češći nego što ljudi misle – i potpuno je validno iskustvo. Seks ne mora uvijek donijeti samo zadovoljstvo; ponekad pokrene emocije koje nismo očekivali.

Evo nekoliko mogućih razloga:

### 1. Hormonalni pad

Tokom seksa se luče dopamin, oksitocin i endorfini (hormoni zadovoljstva i povezivanja). Nakon orgazma dolazi do naglog pada tih hormona, što kod nekih ljudi može izazvati:

* prazninu
* tugu
* anksioznost
* razdražljivost

Ovo se ponekad naziva **postkoitalna disforija** – i može se desiti čak i kada je seks bio dobar.

### 2. Emocionalna ranjivost

Seks otvara osjećaj bliskosti i ranjivosti. Ako:

* nisi siguran/na u odnos
* osjećaš strah od vezivanja
* imaš nerazriješene emocije
* osjećaš grižnju savjesti

može se javiti nemir nakon što intimnost prođe.

### 3. Nesklad između tijela i emocija

Ako si pristao/la na seks ali emotivno nisi bio/la spreman/na, tijelo može reagovati napetošću ili nemirom poslije.

### 4. Stari obrasci ili trauma

Kod osoba koje su imale negativna iskustva u prošlosti, intimnost može nesvjesno aktivirati stresni odgovor organizma."
ništa od gore navedenog meni nije poznato...znam samo da odma palim cigaru i osetim slabost u kolena

Back