- Poruka
- 9.377
Limes Sorabicum - српска марка или "граница према Србима" за време Франачке
Проценат хаплогрупе Р1а међу Немцима:
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Јако је незахвално говорити само о подгранама, поготово тако генерализујући да је једна подграна р1а чисто немачка, германска а друга није. Поготово ако узмемо став еупедије, да су неиндоиранске хаплогрупе Р1а балтословенске, и да је германски језик и народ настао спојем Р1а балтословенске и Р1б италокелтске гране, тј спајањем култура гвоздене робе (балтословенском) са уњетичком културом (италокелтском).Јок, нису. И генетичка истраживања све популарнија задњих деценија нам казују да је већи проценат грана хаплогрупа карактеристичних за германске наропде присутан код Срба него што је то обрнут случај и што су гране хаплогрупе више заступљене међу данашњим словенским народима присутне код њемачке нације.
Када је у питању хаплогрупа Р1а, подгране ове хаплогерупе Р1а-З283-М458 и Р1а-З283-З280 које су у великом % заступљене код словенских народа су у занемарљивом проценту присутне код њемачке нације, тек нештто на сјевероистоку земље, гдје и историја даје разборито објашњење зашто је тако.
У Њемачкој је заступљене у нешто већем % грана Р1а-Л664 као и подграна Р1а-З283-З284, које су опет у занемарљивом проценту присутне код словенских народа и које се некад и називају германском граном ове хаплогрупе.
Такође овако отворити тему неком тврдњом спекулактивног карактера и двјема мапама гдје нису наведени извори (линкови) и гдје је прва могуће са неког равноземљашког сајта је недопустиво на птф историја, има неколико тема о Њемцима или германским народима гдје се може оваква тврдња, била основана или не, приложити.
Такође, ваља напоменути да је например, по тврдњама српског днк пројекта да је само једна грана у лепенском виру "словенска", је глуоост, јер сама припадност И2а хаплогрупи указује на то да је И2а предачка хаплогрупа свакој њеној подграни. А, такође, све подгране И2а па чак и И1 хаплогрупе припадале су сродним цивилизацијама насталим из Винче, Старчева, барем по Еупедији... Самим тим нам је на претпоставку да су све подгране И2а говориле или једним или врло блиским неиндоевропским језицима који су се спојили са балтословенским и формирали словенски.Јако је незахвално говорити само о подгранама, поготово тако генерализујући да је једна подграна р1а чисто немачка, германска а друга није. Поготово ако узмемо став еупедије, да су неиндоиранске хаплогрупе Р1а балтословенске, и да је германски језик и народ настао спојем Р1а балтословенске и Р1б италокелтске гране, тј спајањем култура гвоздене робе (балтословенском) са уњетичком културом (италокелтском).
Такође, источна немачка је домовина полапских Срба, племена Лужичана, Љутића и Бодрића. Тако казују франачки анали, а зна се да су и сами пруси балтичко германизовано племе.
Балте и Словене је поделило то, што су се словени спојили са староевропским културама, трипољско-кукутенском, а Балти са угрофинскима.
Ти мислиш да је присуство Срба и Словена у Немачкој псеудоисторија?Швабе су чисти Шумадинци!
Све што долази из уста и пера некога ко за себе тврди да је др. (с тачком) политичких наука (на неким местима на Универзитету у Њујорку, на другим местима пак на Универзитету Санта Барбара у Калифорнији) и да је ,,препознати ауторитет на пољима словенске праисторије и савремених јужнословенских национално-политичких питања", а потпуни је анонимус у академској заједници али и уопште (неодољиво подсећа на Деретића, зар не?
da, ali on odmah na početku knjige kaže da ne proklamuje sebe za eksperta veće da je samo sakupio na jedno mesto ono što su drugi pisali - mahom zapadni eksperti.Све што долази из уста и пера некога ко за себе тврди да је др. (с тачком) политичких наука (на неким местима на Универзитету у Њујорку, на другим местима пак на Универзитету Санта Барбара у Калифорнији) и да је ,,препознати ауторитет на пољима словенске праисторије и савремених јужнословенских национално-политичких питања", а потпуни је анонимус у академској заједници али и уопште (неодољиво подсећа на Деретића, зар не?), треба узимати с великом дозом резерве.
За то му се може одати признање али мој позив на опрез с непознатим ауторима (који се и лажно представљају као академици и професори универзитета) је више због начина на који се у њиховим радовима често представљају или тумаче (можда и селективно прикупљани или извучени из контекста) валидни подаци. Понављам, не избегавање већ само опрез.da, ali on odmah na početku knjige kaže da ne proklamuje sebe za eksperta veće da je samo sakupio na jedno mesto ono što su drugi pisali - mahom zapadni eksperti.
Limes Sorabicum - српска марка или "граница према Србима" за време Франачке
Pogledajte prilog 1338726
Pogledajte prilog 1338727
Mislim da je od ovoga kako su započeo temu značajno relevantnija rasprostranjenost slovenskih toponima po Nemačkoj i Austriji.
Е, па нећемо сад да се вређамо.Slovenski toponimi imaju veze sa Srbima koliko latinski toponimi po Evropi imaju veze sa Italijanima.
Брате хвала ти ал заболе ме да л ме неко зеза кад тај неко не зна за присуство српских и словенских племена на територији полабља у 6. и 7. веку, ако не и раније...Da malo pomognemo Bernardu, pošto vidim da ga zezate
https://rcin.org.pl/igipz/Content/153568/WA51_187810_r2020-t93-no4_G-Polonica-Kowalski.pdf
Једино не говори какве везе то има с објавом на коју си ми одговорио. Или с тврдњом да су Немци ,,великим делом Срби". Присуство словенских народа у пореклу немачке нације нико није довео у питање. Немој ми само рећи да је ово случај Словени=Срби.30 procenata nemačkih prezimena ima slovensko poreklo
30 Prozent deutscher Familiennamen haben slawischen Ursprung
![]()
Namenforscher Prof. Jürgen Udolph legt sich ins Zeug und forsch nach was die Namen bedeuten könnten und wie sie entstanden sind.
Udolph ist der einzige Professor für Namenforschung in Deutschland und lehrt Onomastik - wie die Disziplin heißt - am Institut für Slawistik der Universität in Leipzig. Dies ist deshalb von Vorteil, weil fast 30 Prozent der deutschen Familiennamen einen slawischen Ursprung haben. Die meisten Namen sind eher banal. 9,5 Prozent der Deutschen heißen Müller, 0,8 Prozent Jäger. Müller ist damit auf Platz 1 der Häufigkeitsliste, Jäger auf Platz 60. Doch schon dies lehrt uns, dass es bei unseren Ahnen reichlich Brot und wenig Wildbret zu essen gab. Müller und Jäger sind Berufsnamen, wie Schmidt, Köhler oder Fischer.
Aber auch Schröder ist ein Berufsname und bedeutet in Norddeutschland Schneider, in Süddeutschland so etwas wie Bierkutscher. All dies und noch viel mehr hat der Göttinger übrigens in "Professor Udolphs Buch der Namen" beschrieben.
http://www.ndr.de/ndr1niedersachsen/...forscher2.html
Slika govori 1000 reči...
Ima veze sa svim tvojim objavama na ovoj temi - sve su antisrpskog NATO-soroševskog propagndnog karaktera, a baziraju se na soroševskim stereotipima koji se pak baziraju na selektivnom pristupu informacijama.Једино не говори какве везе то има с објавом на коју си ми одговорио. Или с тврдњом да су Немци ,,великим делом Срби". Присуство словенских народа у пореклу немачке нације нико није довео у питање. Немој ми само рећи да је ово случај Словени=Срби.
Ima veze sa svim tvojim objavama na ovoj temi - sve su antisrpskog NATO-soroševskog propagndnog karaktera, a baziraju se na soroševskim stereotipima koji se pak baziraju na selektivnom pristupu informacijama.
Većina nemačkih slovenskih prezimena ima srpsko lužičko poreklo.
Ima veze sa svim tvojim objavama na ovoj temi - sve su antisrpskog NATO-soroševskog propagndnog karaktera, a baziraju se na soroševskim stereotipima
Али ми није жао што сам кликнуо да погледам објаву, лепо ме насмеја, нема шта.