Nemci napravili plan za zimu: Siromašni i stari će se grejati kolektivno u velikim halama

Nemci napravili plan za zimu: Siromašni i stari će se grejati kolektivno u velikim halama​

Nemački gradovi planiraju štednju energije isključenjem osvetljenja u javnim zgradama ili noću, čak i semafora. U Dizeldrofu vlasti su najavile da će na jesen i zimu smanjiti grejanje
677z381_grejanje-kuvanje-zima-epa-efe-s.i.-nn.jpg

(ЕПА ЕФЕ - С.И.С)
BERLIN - U Nemačkoj raste strah od zime zbog izostanka isporuka ruskog gasa, posebno zbog neizvesnosti da li će, nakon obustave isporuka zbog remonta preko gasovoda Severni tok 1, Rusija ponovo izvoziti gas. Sve više nemačkih gradova je uspostavilo krizne štabove i razvija planove za vanrednu situaciju.
Ti planovi predviđaju i uspostavljanje hala u kojima bi građani, koji sebi ne mogu više da priušte plaćanje grejanja, mogli da se greju. „Pripremamo se za jesen i zimu na sva moguća scenarija”, istakla je gradonačelnica Ludvigshafena Juta Štajnruk. Taj grad je za centralnu halu za grejanje građana planirao dvoranu „Fridrih Ebert”.
Ta dvorana, koja je korišćena za izložbe, sportska takmičenja i slično, tokom pandemije bila je preuređena u centar za vakcinaciju, a ako bude potrebno, biće hala za grejenja svima koji nemaju pare da plaćaju grejanje svojih domova.
I gradovi Nojštat, Frankental i Landau planiraju takva „kolektivna grejanja”, prenosi Tanjug.
Pored toga, ti gradovi planiraju štednju energije isključenjem osvetljenja u javnim zgradama ili noću, čak i semafora. U Diseldrofu vlasti su najavile da će na jesen i zimu smanjiti grejanje, a tokom leta će apelovati na stanovništvo da koriste manje klima uređaje.
U Rendsburgu već su otkazali, zbog mogućeg problema sa strujom, klizalište na božićnoj pijaci.

https://www.politika.rs/sr/clanak/5...ari-ce-se-grejati-kolektivno-u-velikim-halama
----------------------------------------------------------------

Švabovi su odlučili da čuvaju planetu :super:

Zar to nije fantastično :bravo::bravo::bravo:
SUPER! Još malo pa će Nemci opet prizivati Hitlera! Hail Hitler! Bajdene, jedi GOVNA, tvoji će opet gologuzi plivati preko kanala La Mansh! :bravo:

Unapred hvala na budućoj zabrani pristupa Krstarici! Hail Hitler! Nedić i Ljotić su znali kako se rešavaju problemi sa takvima! :super:

Iz ludaje u dubini neintegrisanog jugoistoka cuje se grohotan smeh... To se dzedaji iskreno smeju siromastvu nemackog drustva...
Smeju se nemcima koji su britanasko-američka neokolonijalna podrepna smrdljiva mušica još od Drugog Svetskog Rata! Čekam samo da se Nemci probude! Hail Hitler, penicilin za 'saveznike', koji su bombardovali Beograd tokom DSR i 1999-e! NABIJEM vas blesave!

Mislim da su to drustva u koji a su ljudi slobodniji nego kod nas ... Recimo mozes u njima posteno da napredujes ako imas odredjen kvalitet bez da se uclanis u partiju, sudovi su pravedniji itd... A sad ne znam sta je za tebe sloboda.....
Nije ovaj svet od juce.heheheh.. Znas li ti kada su Britanac i Svajcarac koristili parnu masinu ... Znas li kad su imali univerzitete, znas li kada su prosli humanizam i renesansu? Ti ne razumes dobro svet... Znanje je jedini neiscrpan resurs, softver je na sapadu... Oni imaju izgradjena drustva... Cak i da u nekom ludilu svi ponovo krenemo od nule ti mislis da bi Kazahstansko drustvo bilo razvijenije od Nemackog :hahaha: ?... Ili nase od svajcarskog?... Ne bi, nikako to da shvatis valjda zato sto si se juce ispilio.. U ovo nase drustvo da upumpas Nemacki budzet ti mislis da bi smo mi postali Nemacka:hahaha:... Pa ne, skoro svi bismo bili grofovi, ne bi imao ko da te osisa, mozda eventualno za hiljadu evra....I vrlo brzo bi smo zagadili opet sve reke i svu prirodu....
Западњачка друштва су развијенија од незападњачких, на начин као што је старац од 75 година развијенији од младића од 20 година.Старац има више искуства и знања, али он иде у гроб/старачки дом за неку годину, а младићу припада будућност.

Западњачка друштва су у дубокој декаденцији,њима влада депопулација а за пар деценија западњаци неће може да реше дилеме да ли је неко мушко или женско, геј или хетеро, да ли мушкарци имају менструацију или не итд.О некој светској доминацији више неће моћи да се говори јер се капитал, знање и технологија селе у Азију.

Западњачка друштва су развијенија од незападњачких, на начин као што је старац од 75 година развијенији од младића од 20 година.Старац има више искуства и знања, али он иде у гроб/старачки дом за неку годину, а младићу припада будућност.
Sa ovim bih mogao da se slozim, da moze da se kaze da je to tako, ali to nikako nije opravdanje za nasu beskrajnu mrznju prema razvijenijima...Ta mrznja je na zalost i u deci naseg drustva, a kamoli u odraslima.... Nase drustvo kao adolescent, ako zeli da postane razvijenije i pravednije ono mora da ostari i da sledi te vrednosti koje su dobre bez obzira i na hipoteticku smrt EU... Ja znam da nista nije vecno, ali mi se time sladimo, to je i bedno i smesno, jer ni mi ne mozemo biti vecni....
Na kraju krajeva mozese reci i da je bolje ziveti kao covek koliko toliko, nego ziveti hiljadama godina u kineskom sistemu... Rekao bih "briga me neka kinez zivi deset milenijuma kao obicno zrno peska medju milijardama, meni je prece pola veka kao slobodna kreativna individua pa neka nestanem zajedno sa zapadnim drustvom"....

Sa ovim bih mogao da se slozim, da moze da se kaze da je to tako, ali to nikako nije opravdanje za nasu beskrajnu mrznju prema razvijenijima...Ta mrznja je na zalost i u deci naseg drustva, a kamoli u odraslima.... Nase drustvo kao adolescent, ako zeli da postane razvijenije i pravednije ono mora da ostari i da sledi te vrednosti koje su dobre bez obzira i na hipoteticku smrt EU... Ja znam da nista nije vecno, ali mi se time sladimo, to je i bedno i smesno, jer ni mi ne mozemo biti vecni....
Na kraju krajeva mozese reci i da je bolje ziveti kao covek koliko toliko, nego ziveti hiljadama godina u kineskom sistemu... Rekao bih "briga me neka kinez zivi deset milenijuma kao obicno zrno peska medju milijardama, meni je prece pola veka kao slobodna kreativna individua pa neka nestanem zajedno sa zapadnim drustvom"....

Upravo je obrnuto.
Neshvatljivo je toliko odsustvo revansizma .

RUSKI BUMERANG Nemaćkoj preti haos​

Alo.rs
SVET
11.07.2022 00:50

Nemačka se može suočiti sa energetskom krizom, koja će u slučaju nereagovanja vlasti dovesti do „pravog haosa”, upozorava premijer savezne države Bavarske Markus Zeder.
RUSKI BUMERANG Nemaćkoj preti haos
EPA/ CLEMENS BILAN

U takvom scenariju, privreda je u opasnosti da „doživi moždani udar” od kojeg se „teško oporavlja”.

Između ostalog, značajno će se smanjiti i životni standard stanovništva.

- Pre svega moramo da vodimo računa o našem stanovništvu, ljudima u Nemačkoj. Ne možemo da dozvolimo da Nemačka završi na nizbrdici i milioni ljudi u siromaštvu - rekao je Zeder.

https://www.alo.rs/svet/planeta/649901/ruski-bumerang-nemackoj-preti-haos/vest
--------------------------------------------------------------------
Samo neka ne ukidaju sankcije Rusiji.
Надам се да је онај наш гас у Мађарској сигуран. :think:

Sa ovim bih mogao da se slozim, da moze da se kaze da je to tako, ali to nikako nije opravdanje za nasu beskrajnu mrznju prema razvijenijima...Ta mrznja je na zalost i u deci naseg drustva, a kamoli u odraslima....
Не мрзи наш народ западњачка друштва зато што су развијенија од нас, већ због отвореног непријатељства тих друштава према Србији и српском народу.
У свакој својој инкарнацији колективни Запад нас је истребљивао и уништавао, прво Аустро-Угарска и Немачка у Првом светском рату, затим Немачка у Другом светском рату, и на крају НАТО од почетка 90-тих па све до данас.

Пре Првог светског рата, у Србији је било раширено аустрофилско расположење, као и франкофилска и англофилска расположења између 2 светска рата и после Другог светског рата.Предуслов за стварање тих расположења је био престанак западњачке агресије према Србима.

Данас, НАТО/ЕУ врше непрекидну агресију према српском народу, која траје већ 30 година и не престаје и данас.Та агресија само мења форму, некада је у форми економске блокаде, па онда у форми војне агресије, а данас у форми притисака да се призна сецесија КиМ.
meni je prece pola veka kao slobodna kreativna individua pa neka nestanem zajedno sa zapadnim drustvom"....
Глупо је да се вестернизујемо и "прикључујемо" западним друштвима наредних 30-40 година, само да би стигли "на време" да заједно са њима пропаднемо.То је колективно самоубиство.

Вестернизација нашег друштва није довела до повећања броја слободних и креативних појединаца.Народ је данас мање слободан и креативан него пре 30 година.

Upravo je obrnuto.
Neshvatljivo je toliko odsustvo revansizma .
Титов режим је једини исказао извесну дозу реваншизма, и показао зубе западњацима.Из Србије је депортована немачка мањина, и тако је Немцима делимично наплаћен дуг за оба светска рата.

Што се тиче ратних репарација, то никада није опроштено , јер не постоји никакав уговор који то предвиђа.Немци се позивају на неки уговор о кредиту, који уопште не садржи ниједну реч о репарацијама.

Титов режим је једини исказао извесну дозу реваншизма, и показао зубе западњацима.Из Србије је депортована немачка мањина, и тако је Немцима делимично наплаћен дуг за оба светска рата.

Што се тиче ратних репарација, то никада није опроштено , јер не постоји никакав уговор који то предвиђа.Немци се позивају на неки уговор о кредиту, који уопште не садржи ниједну реч о репарацијама.
Titov rezim je zapravo odlozio naplatu.
Titovci su dali grejs period Svabovima.

Kad pre odslusa?
Dovoljno je sto sam cuo da su nemci uvek na ovim prostorima imali taktiku "zavadi pa vladaj" i uvek su uspevali ovde da zavade stanovnike.... Prvo na ovim prostorima postoji kroz istoriju neprestani, ali pazi neprestani rat i borba medju plemenima oko teritorija...To treba znati pre nego sto za sve okrivimo nemce... Naravno da o nama kao krivcima u nase rezonu nema mesta.. A sto se tice Nemaca ja mislim da je njima najcesce bio cilj da ovde bude mir, pa tako i danas...

Dovoljno je sto sam cuo da su nemci uvek na ovim prostorima imali taktiku "zavadi pa vladaj" i uvek su uspevali ovde da zavade stanovnike.... Prvo na ovim prostorima postoji kroz istoriju neprestani, ali pazi neprestani rat i borba medju plemenima oko teritorija...To treba znati pre nego sto za sve okrivimo nemce... Naravno da o nama kao krivcima u nase rezonu nema mesta.. A sto se tice Nemaca ja mislim da je njima najcesce bio cilj da ovde bude mir, pa tako i danas...
Ajd ti odslusaj pa neces lupetati.

NEMAČKA TRAŽI SOLIDARNOST Ministar Habek: Svesni smo da ćemo u Evropi morati da delimo gas​

agencije/Alo/V.P.
SVET
11.07.2022 16:39

Ministar privrede Nemačke Robert Habek istakao je u Pragu da je Berlin svestan da će, u slučaju problema, evropske zemlje morati da dele gas.
NEMAČKA TRAŽI SOLIDARNOST Ministar Habek: Svesni smo da ćemo u Evropi morati da delimo gas
Vesti: Printscreen/You Toube

On je kazao da je neophodno da se sprovedu pripreme za više scenarija, pa tako i one da posle remonta gasovoda Severni tok 1 Rusija više ne isporučuje gas.

Sve pripreme, naglasio je, moraju biti završene pre zime.

Taj stav deli i ministar industrije Češke Jozef Sikela.

Habek, posle Praga, putuje u Beč, gde će takođe tražiti solidarnost svih evropskih zemalja u slučaju izostanka isporuka ruskog gasa.
https://www.alo.rs/svet/planeta/650109/nemacka-evropa-gas-nestasica-solidarnost-habek/vest
----------------------------------------------------------

Kako će da dele kad nema ništa ... nula se ne deli :D

Кад Запад говори о "дељењу", мисли на отимање.
Сад сам још забринутија за наш гас у Мађарској.

Mislim da su to drustva u koji a su ljudi slobodniji nego kod nas ... Recimo mozes u njima posteno da napredujes ako imas odredjen kvalitet bez da se uclanis u partiju, sudovi su pravedniji itd... A sad ne znam sta je za tebe sloboda.....
Dva tehnicara se zaposljavaju u jednu firmu u nemacku , na potpuno isto radno mesto i uslove. Obojica isto stari, obojica nemci........Prvi je na razgovor usao i tokom razgovora napomenuo da je ozenjen, zena ne radi i ima dvoje dece od koji jedno studira, zivi u kuci pod hipotekom .................drugi kandidat, zena mu radi, nema decu i zivi u otplacenom stanu.........................obojica pocinju da rade na radnom mestu jedan do drugog I POD POTPUNO ISTIM USLOVIMA , PRVA PLATA ZA PRVOG JE 2800 BRUTO A ZA DRUGOG 3600 EVRA.........................
Kada su uprvom razgovoru sa prvim kandidatom sefovi videli da oje ovaj u krizi i da po svaku cenu mora dobiti posao, sef mu je dao minimalnu platu...............posto mu je trebao jos jedan tehnicar, a taj bas i nije trcao po svaku cenu da dobije ovaj posao jer nije imao kredite, zena mu radila, bez dece je.......i sef mu je morao dati vecu platu kako bi ga zadrzao.

Drugi primer, mene je sef ucenjivao sa platom, prekovremenim i sa svim cime je mogao...............dok nisam poceo da radim na crno na sve strane i poceo zaradjivati jos dve plate sa strane.........nisam to krio i cela frima je znala da imam dosta love.........glas je dosao i do gazde i on me pozvao i "bez ikakvog razloga" povecao mi platu za 50 posto.........samo da mu ne zbrisem jer sam postao finansisjki nezavistan od njegove firme pa je pitanje dokle bih trpeo nisku platu i kradju prekovremenih.

E TO VAM JE ZAPADNI KAPITALIZAM GDE JE SVAKO "NAGRADJEN ONOLIKO KOLIKO VREDI". KADA BI KAPITALISTA PLACAO RADNIKU ONOLIKO KOLIKO RADNIK VREDI, ONDA NE BI POSTOJAO PROFIT U KAPITALIZMU.

Djubre od sistema.

Uostalom, svima je poznato da je Tesla umro u bedi i siromastvu.

Prvo morate da shvatite da sistem ne moze da bude savresen, ali on ima svoj put kako se osavremenjuje i postaje bolji....Posto to ne shvatate vi danasnje mane zapadnih drustava zelite da pobedite cime? Znate li vi sta Rusija i rusko drustvo moze da donese Evropi? Istocnim zemljama koje bi eventualno zauzeli... Znate li sta moze da donese Kinesko ili nase? Na zalost ne znate, jer ste se juce ispilili pa mislite da je posle dve, tri decenije Rusko drustvo nesto drugo....

Budi.

Pogledaj kako se dogadjaji desavaju sirom SFREU

Мислиш на ове демонстрације и немире?
Све је то ок, али они се боре првенствено за своју задњицу.
Мислиш да би изашли на улице да се буне у случају да им влада набави плин, па било то и отимачином?
Не верујем.
А мало је времена до јесени да би се ЕУ тако брзо распала. Копрцаће се они још.
И, све то у случају да не почне општи рат.

Da Nemci ce da deli sa talijanima i francuzima gas koga nema..to ti je EU solidarnost..onomad talijani kupili platili kontejnere medicinske opreme za kovid..to stiglo u hamburg pa nemci za sebe to zaplenili pa onda dosli ameri i to natovarili i oterali u USA...i niko ni 1 rec nije rekao - veliki partneri i saveznici
a jel poznato siroj javnosti da su sve rezerve nafte, gasa, uglja................po Evropi jesenas otkupili americke firme i da ce ti energenti , NAVODNO DOPREMLJENI IZ AMERIKE , biti prodavani evropljanima a da se nikada nisu pomerali iz evropskih lagera. Ameri tu uracunaju "astronomske cene" za "DOPREM" tih energenata iz amerike pa ce zato gas, koji je od jesenas lagerovan u Poljskoj i prodat amerima, za mesec dana biti prodavan nemcima po ceni od 500 evra po kubiku "radi troskova transporta specijalnim brodovima iz amerike".

A sve to jer je evropskim politicarima obecana provizija za svaki kubik gasa, svaki litar nafte ..............od americkih kompanija PA SU EVROPSKI POLITICARI EKSPRESNO BRZO UVELI SANKCIJE RUSIJI NA UVOZ OVIH ENERGENATA IZ RUSIJE.....................bez obrzira sto su izdali interese svojih naroda, sto ce da bace svoje narode u bedu i siromastvo...........VAZNO JE SAMO DA IM NA NJIHOVE RACUNE U SVAJCARSKOJ STIZU PROVIZIJE OD TROSKOVA "RUSKE AGRESIJE NA UKRAJINU".

Back