Nemci napravili plan za zimu: Siromašni i stari će se grejati kolektivno u velikim halama

Nemci napravili plan za zimu: Siromašni i stari će se grejati kolektivno u velikim halama​

Nemački gradovi planiraju štednju energije isključenjem osvetljenja u javnim zgradama ili noću, čak i semafora. U Dizeldrofu vlasti su najavile da će na jesen i zimu smanjiti grejanje
677z381_grejanje-kuvanje-zima-epa-efe-s.i.-nn.jpg

(ЕПА ЕФЕ - С.И.С)
BERLIN - U Nemačkoj raste strah od zime zbog izostanka isporuka ruskog gasa, posebno zbog neizvesnosti da li će, nakon obustave isporuka zbog remonta preko gasovoda Severni tok 1, Rusija ponovo izvoziti gas. Sve više nemačkih gradova je uspostavilo krizne štabove i razvija planove za vanrednu situaciju.
Ti planovi predviđaju i uspostavljanje hala u kojima bi građani, koji sebi ne mogu više da priušte plaćanje grejanja, mogli da se greju. „Pripremamo se za jesen i zimu na sva moguća scenarija”, istakla je gradonačelnica Ludvigshafena Juta Štajnruk. Taj grad je za centralnu halu za grejanje građana planirao dvoranu „Fridrih Ebert”.
Ta dvorana, koja je korišćena za izložbe, sportska takmičenja i slično, tokom pandemije bila je preuređena u centar za vakcinaciju, a ako bude potrebno, biće hala za grejenja svima koji nemaju pare da plaćaju grejanje svojih domova.
I gradovi Nojštat, Frankental i Landau planiraju takva „kolektivna grejanja”, prenosi Tanjug.
Pored toga, ti gradovi planiraju štednju energije isključenjem osvetljenja u javnim zgradama ili noću, čak i semafora. U Diseldrofu vlasti su najavile da će na jesen i zimu smanjiti grejanje, a tokom leta će apelovati na stanovništvo da koriste manje klima uređaje.
U Rendsburgu već su otkazali, zbog mogućeg problema sa strujom, klizalište na božićnoj pijaci.

https://www.politika.rs/sr/clanak/5...ari-ce-se-grejati-kolektivno-u-velikim-halama
----------------------------------------------------------------

Švabovi su odlučili da čuvaju planetu :super:

Zar to nije fantastično :bravo::bravo::bravo:
moze i u koncentracionim logorima...............samo da potpale krematorijume.
Cisto mi dodje da pomislim da je i ono (Treci Rajh) i ovo ista agenda.

"Sav uspreh Svaba se svodi na jeftinoj energiji" :hahaha:....Pa najjeftinija energija je u najbednijim drustvima, mnogo jeftinija nego u Nemackoj i gde im je uspeh?
uspeh se, iz vecine zemlja sveta van zapada, medjunarodnom monetarnom politikom pretace na zapad. Pa zato, jedna svajcarska koja porizvodi cokolade i satove , ima najvisi standard na svetu. A Ukrajina koja proizvodi hranu, super jaku industriju, ima resurse koje i eksploatise..........po svim pravilima i logici ekonomije trebala bi da ima 10 puta visi standard od svajcarske i norveske A UKRAJINA JE VEC 30 GODINA JEDNA OD NAJSIROMASNIJIH ZEMALJA EVROPE........................ocigledno da Bajdenov sin odnosi u ameriku 90 posto tog ukrajinskog "uspeha".

uspeh se, iz vecine zemlja sveta van zapada, medjunarodnom monetarnom politikom pretace na zapad. Pa zato, jedna svajcarska koja porizvodi cokolade i satove , ima najvisi standard na svetu. A Ukrajina koja proizvodi hranu, super jaku industriju, ima resurse koje i eksploatise..........po svim pravilima i logici ekonomije trebala bi da ima 10 puta visi standard od svajcarske i norveske A UKRAJINA JE VEC 30 GODINA JEDNA OD NAJSIROMASNIJIH ZEMALJA EVROPE........................ocigledno da Bajdenov sin odnosi u ameriku 90 posto tog ukrajinskog "uspeha".
Тако је организован глобални капиталистички поредак, постоји језгро(САД, УК, "старе чланице ЕУ"), полупериферија("нове чланице ЕУ", Турска, бивши СССР ) и периферија (већи део Африке, Азије и Л:Америке).

Богатство се прелива из периферије и полупериферије у језгро, можеш да производиш и продајеш свемирске бродове који лете брже од светлости, ако си на (полу)периферији, кајмак ће да покупи језгро иако они производе штипаљке и шнале.

Тако је организован глобални капиталистички поредак, постоји језгро(САД, УК, "старе чланице ЕУ"), полупериферија("нове чланице ЕУ", Турска, бивши СССР ) и периферија (већи део Африке, Азије и Л:Америке).

Богатство се прелива из периферије и полупериферије у језгро, можеш да производиш и продајеш свемирске бродове који лете брже од светлости, ако си на (полу)периферији, кајмак ће да покупи језгро иако они производе штипаљке и шнале.
i zamalo da tako i ostane.

Nemci napravili plan za zimu: Siromašni i stari će se grejati kolektivno u velikim halama​

Nemački gradovi planiraju štednju energije isključenjem osvetljenja u javnim zgradama ili noću, čak i semafora. U Dizeldrofu vlasti su najavile da će na jesen i zimu smanjiti grejanje
677z381_grejanje-kuvanje-zima-epa-efe-s.i.-nn.jpg

(ЕПА ЕФЕ - С.И.С)
BERLIN - U Nemačkoj raste strah od zime zbog izostanka isporuka ruskog gasa, posebno zbog neizvesnosti da li će, nakon obustave isporuka zbog remonta preko gasovoda Severni tok 1, Rusija ponovo izvoziti gas. Sve više nemačkih gradova je uspostavilo krizne štabove i razvija planove za vanrednu situaciju.
Ti planovi predviđaju i uspostavljanje hala u kojima bi građani, koji sebi ne mogu više da priušte plaćanje grejanja, mogli da se greju. „Pripremamo se za jesen i zimu na sva moguća scenarija”, istakla je gradonačelnica Ludvigshafena Juta Štajnruk. Taj grad je za centralnu halu za grejanje građana planirao dvoranu „Fridrih Ebert”.
Ta dvorana, koja je korišćena za izložbe, sportska takmičenja i slično, tokom pandemije bila je preuređena u centar za vakcinaciju, a ako bude potrebno, biće hala za grejenja svima koji nemaju pare da plaćaju grejanje svojih domova.
I gradovi Nojštat, Frankental i Landau planiraju takva „kolektivna grejanja”, prenosi Tanjug.
Pored toga, ti gradovi planiraju štednju energije isključenjem osvetljenja u javnim zgradama ili noću, čak i semafora. U Diseldrofu vlasti su najavile da će na jesen i zimu smanjiti grejanje, a tokom leta će apelovati na stanovništvo da koriste manje klima uređaje.
U Rendsburgu već su otkazali, zbog mogućeg problema sa strujom, klizalište na božićnoj pijaci.

https://www.politika.rs/sr/clanak/5...ari-ce-se-grejati-kolektivno-u-velikim-halama
----------------------------------------------------------------

Švabovi su odlučili da čuvaju planetu :super:

Zar to nije fantastično :bravo::bravo::bravo:

Немци су направили план да ће Пољаке грејати

Хебрејима .. Комунистима Социјалистима ...као у периоду од '41'до '45те

@комшија

Nije ovaj svet od juce.heheheh.. Znas li ti kada su Britanac i Svajcarac koristili parnu masinu ... Znas li kad su imali univerzitete, znas li kada su prosli humanizam i renesansu? Ti ne razumes dobro svet... Znanje je jedini neiscrpan resurs, softver je na sapadu... Oni imaju izgradjena drustva... Cak i da u nekom ludilu svi ponovo krenemo od nule ti mislis da bi Kazahstansko drustvo bilo razvijenije od Nemackog :hahaha: ?... Ili nase od svajcarskog?... Ne bi, nikako to da shvatis valjda zato sto si se juce ispilio.. U ovo nase drustvo da upumpas Nemacki budzet ti mislis da bi smo mi postali Nemacka:hahaha:... Pa ne, skoro svi bismo bili grofovi, ne bi imao ko da te osisa, mozda eventualno za hiljadu evra....I vrlo brzo bi smo zagadili opet sve reke i svu prirodu....

Nije ovaj svet od juce.heheheh.. Znas li ti kada su Britanac i Svajcarac koristili parnu masinu ... Znas li kad su imali univerzitete, znas li kada su prosli humanizam i renesansu? Ti ne razumes dobro svet... Znanje je jedini neiscrpan resurs, softver je na sapadu... Oni imaju izgradjena drustva... Cak i da u nekom ludilu svi ponovo krenemo od nule ti mislis da bi Kazahstansko drustvo bilo razvijenije od Nemackog :hahaha: ?... Ili nase od svajcarskog?... Ne bi, nikako to da shvatis valjda zato sto si se juce ispilio.. U ovo nase drustvo da upumpas Nemacki budzet ti mislis da bi smo mi postali Nemacka:hahaha:... Pa ne, skoro svi bismo bili grofovi, ne bi imao ko da te osisa, mozda eventualno za hiljadu evra....I vrlo brzo bi smo zagadili opet sve reke i svu prirodu....
glavnu ulogu je odigrao "prvobitni kapital" pre par iljada godina. A to su bili jevrejski farizeji, trgovci. Sa bogatstvom koje su stekli na orijentu, razmileli su se po evropi i tu poceli da razmnozavaju svoj kapital, istovremeno ometajuci raznim ratovima i krizama , konkurenciju od strane ne-jevreja.
Al sta ti ja ovde pricam. Hocu da kazem da " i nad popom ima pop", to jest da su i te bogate evropske zemlje neciji robovi.
Os ime da ti kazem..............?

NEMAČKA TRAŽI SOLIDARNOST Ministar Habek: Svesni smo da ćemo u Evropi morati da delimo gas​

agencije/Alo/V.P.
SVET
11.07.2022 16:39

Ministar privrede Nemačke Robert Habek istakao je u Pragu da je Berlin svestan da će, u slučaju problema, evropske zemlje morati da dele gas.
NEMAČKA TRAŽI SOLIDARNOST Ministar Habek: Svesni smo da ćemo u Evropi morati da delimo gas
Vesti: Printscreen/You Toube

On je kazao da je neophodno da se sprovedu pripreme za više scenarija, pa tako i one da posle remonta gasovoda Severni tok 1 Rusija više ne isporučuje gas.

Sve pripreme, naglasio je, moraju biti završene pre zime.

Taj stav deli i ministar industrije Češke Jozef Sikela.

Habek, posle Praga, putuje u Beč, gde će takođe tražiti solidarnost svih evropskih zemalja u slučaju izostanka isporuka ruskog gasa.
https://www.alo.rs/svet/planeta/650109/nemacka-evropa-gas-nestasica-solidarnost-habek/vest
----------------------------------------------------------

Kako će da dele kad nema ništa ... nula se ne deli :D

Nema sumnje da će SAD gasiti konkurentske valutne zone držeći se statusa glavne rezervne valute.
To se pre svega tiče evrozone, kao glavnog konkurenta SAD.

Što je Evropa gora, to SAD izgleda stabilnije.
Negativna selekcija i sveobuhvatna degradacija evropskih političara stvorili su spaljeni politički prostor u Evropi. Evrobirokrate, koje su estremno zatucani, spremni su da potkopaju i sopstvenu energetsku bezbednost, ozbiljno uništavajući ekonomsku stabilnost i drugih evropskih zemalja, realizujući geopolitičke avanture i ludosti Sjedinjenih Država.

Tokom protekle 4 godine desili su se veoma značajni događaji koji imaju geopolitičku refleksiju. Neto negativna International Investment Position (IIP)SAD iznosila je 18,1 trilion dolara, tj. SAD imaju 18 triliona više obaveza nego imovine u svim instrumentima i vrstama investicija (direktne, portfolio i druge investicije).

Šta je posebno u ovome? Za samo 4 godine, negativan saldo na investicionim pozicijama porastao je za više od 10 triliona.
Uradi ih Trump nevidjeno.

Poređenja radi – u celoj istoriji SAD do decembra 2017. godine akumulirali su negativan saldo u IIP od 7,7 mrd. do 2022. već 18,1 mrd, od 2018. je počeo eksplozivan rast deficita, koji je posledica radikalnog smanjenja u stopi ulaganja van i ubrzanju priliva nerezidenata.

Skoro 75% BDP dolazi od negativnog neto američkog IIP-a, kakav se ne nalazi ni u jednoj većoj zemlji na svetu.

SAD imaju rekordan trgovinski deficit, rekordan deficit tekućeg računa, imale su rekordni budžetski deficit pre godinu dana, a sada su na neto negativnom IIP rekordu svih vremena. Neverovatno...

Čitav apsurd situacije je u tome što Evropa, kao glavni snabdevač kapitala u SAD, mora izgledati dovoljno uzasno da ne stvara konkurenciju za finansijske tokove u $$$, ali u isto vreme relativno stabilno kako bi generisala pozitivan novčani tok.

Pogledajte prilog 1185411

https://ec.europa.eu/eurostat/stati...rplus_and_deficit,_Top_10_economies,_2021.png

I na kraju ono obligatorno: "pametnom dosta"... :D

https://www.bea.gov/sites/default/files/2022-06/intinv122.pdf

Koliko su "pametni" ne bi me cudilo da na kraju dana SAD odu u "plavo" a ostal ( izuzev Kine ) u "crveno".
sta reci? mi ameri cemo da puknemo, ne mos'stampati pare ...ma, jok i ne mozes! mislim u evropi ce da pukne ...bruka
evropske zemlje morati da dele gas.
americki? mi samo prodajemo, samo niste trebali da se smejete trampu, lepo vam je govorio da budete kao mrav, a ne kao cvrcak, da svirate... sa zelenskim

americki? mi samo prodajemo, samo niste trebali da se smejete trampu, lepo vam je govorio da budete kao mrav, a ne kao cvrcak, da svirate... sa zelenskim
Sa merikanskim gasom ni da se ogreju neće moći, za industriju da ne pričam.
Tramp je bio poslednja šansa merikancima.
Na žalost, prokockali su je i sad se samo mogu nadati na će na račun smrti eu produžiti svoj vek.
Biće merika sila ali samo bleda senka one iz 90tih ... ukoliko ne izbije otvoreni gradjanski rat.

zivim u Sirbistanu sve vreme - gomila moje generacije su sastavili 10-20 god kojekude EU/USA/AU...povremeno dodju u SRB...al nikad se ne sete da donesu nesto u moj dom iz tog najrazvijenijeg sveta kao poklon ili znak paznje ...tipa magnet za frizider, 10 grama bibera iz Indije, 1 suvenir mali...1 cvet za suprugu...traze ovde kad dodju sta ima da se jede i da se pije + prevoz odvoz-dovoz + ugostiteljstvo...kad su ti dovatili to tamo sa zapada , kako se tek ponasaja autothono stanovnistvo...a tek njihove politicke i vojne elite...moje moje samo moje ...hasane da li b voleo da sve ovo blago bude tvoje ...da da...Hasan bi to voleo gazi preko leseva..ako bi me muka naterala da moram da se maknem odavde i privremeno zivim tamo...zbog postovanja samoga sebe bi ziveo u satoru...a ne tamo kod njih na gajbi a kamo li da slucajno upotrbim njihova 2-3 jaja iz frizidera zbog gladi...falice im pa ce bti mnogo besni na mene ukoliko to njihovo gurnem u svoje blagoutrobije

.al nikad se ne sete da donesu nesto u moj dom iz tog najrazvijenijeg sveta kao poklon ili znak paznje
pa, tebi, nekima je vise stalo da im se donese, nego mi da ih posetimo, da se mi sami donesemo
traze ovde kad dodju sta ima da se jede i da se pije + prevoz odvoz-dovoz + ugostiteljstvo.
samo ako vidimo da ima, a ako vidimo bedu, onda se ustrucavamo, nije taksi poskupeo valjda? nije valjda da gastosi pustaju da vi placate cehove?
.a ne tamo kod njih na gajbi a kamo li da slucajno upotrbim njihova 2-3 jaja iz frizidera zbog gladi
aha, sad shvatam: ti bi se ugajbio ovamo

pa reci bre odma, kakva jaja te spopala, ybl te jaja

pa, tebi, nekima je vise stalo da im se donese, nego mi da ih posetimo, da se mi sami donesemo

samo ako vidimo da ima, a ako vidimo bedu, onda se ustrucavamo, nije taksi poskupeo valjda? nije valjda da gastosi pustaju da vi placate cehove?

pa reci bre odma, kakva jaja te spopala, ybl te jaja
vi jedva cekate da vidite nas ovakve da vam se natovarimo na konak i kazan na neodredjeno vreme....jednosmerno je dozvoljeno...kad dodjete ovamo...to je demokratski al obrnuto to je uznemiravanje i krsenje ljudskih prava itd itd...a to ste naucili od vasih poslodavaca na omrazenom zapadu da to tako treba kako u zemlji poslodavca tako i u zemljama odakle ste potekli....

@1ajmo redom.../pa, tebi, nekima je vise stalo da im se donese, nego mi da ih posetimo, da se mi sami donesemo/....odgovor...to sto se sebe doneli sta ste vi bogom dani...treba da vas sluzimo i tetosemo ko da smo vase roblje a zaradjujete x 10 a imamo iste cjene u Babusnici kao da smo u Milanu i Frankfurtu..

@2 /samo ako vidimo da ima, a ako vidimo bedu, onda se ustrucavamo, nije taksi poskupeo valjda? nije valjda da gastosi pustaju da vi placate cehovesamo ako vidimo da ima, a ako vidimo bedu, onda se ustrucavamo, nije taksi poskupeo valjda? nije valjda da gastosi pustaju da vi placate cehove?.

kad vidite bedu onda se jos vise natovarite jel se u bedi svi novci potrose da se dobro jede....svakako da gastosi pustaju bedu da sve zivo placa...onda im proradi ego da su oni mocni situirani i samozadovoljni...ne sme niko da mi uzme moji 2 EUR kvavo zaradjenih na zapadu - ovde nama stotke padaju s neba

@3 /
pa reci bre odma, kakva jaja te spopala, ybl te jaja/

to je samo metafora...ja bi se pre ubio ili obesio nego da se od takvih grebem za 2-3 jaja na dan jel su to oni krvavo zaradili i ne pada im na pamet da to dele ni sa najblizim rodjakom bez obzira u kakvim je on mukama i goomnima

@4 da sam kojom mukom u Zurichu,Malme.u,Frankfurtu ili Milanu...ako se naruci pizza za 4 osobe trazili bi mi da istresem 1.50 eur za svoju goozicu nikom ne bi palo na pamet da toliki kapital utuca na mene....e to vas je zapad naucio i neka vam je sa srecom + nemojte dolaziti u Srbiju...takvi inficirani nam samo prave stetu

Poslednja izmena:
vi jedva cekate da vidite nas ovakve da vam se natovarimo na konak i kazan na neodredjeno vreme....jednosmerno je dozvoljeno...kad dodjete ovamo...to je demokratski al obrnuto to je uznemiravanje i krsenje ljudskih prava itd itd...a to ste naucili od vasih poslodavaca na omrazenom zapadu da to tako treba kako u zemlji poslodavca tako i u zemljama odakle ste potekli
sta, dodje ti neko preko okeana i ugajbi ti se? jedino ako je izbeglica
ali jasno je meni, tebe je neko odbio, kao sta ces sa cime, ces, ovde, koji posao da ti dam na crno?
mislim kakve nam veze poslodavci imaju ako smo ti i ja prijatelji, familija?
odakle poslodavac u ovoj prici o konacima i taksiranju?

sta, dodje ti neko preko okeana i ugajbi ti se? jedino ako je izbeglica
ali jasno je meni, tebe je neko odbio, kao sta ces sa cime, ces, ovde, koji posao da ti dam na crno?
mislim kakve nam veze poslodavci imaju ako smo ti i ja prijatelji, familija?
odakle poslodavac u ovoj prici o konacima i taksiranju?
ti si izgleda tamo preko 10-ak god...mozak je odavno se odaljio sa Balkana...sad je zapadni i takav ce ostati...kakvi rodjaci,rodna gruda,zavicaj i ostali bakraci..uostalom par njih posle 30-40 god rmbanja tamo su penzionerske dane hteli da provedu u zavicaju pa su ih popljackali,prevalili,poubijali...zajebali..prve komsije,rodjena braca,deca,snajke i svekrve

NEMAČKA TRAŽI SOLIDARNOST Ministar Habek: Svesni smo da ćemo u Evropi morati da delimo gas​

agencije/Alo/V.P.
SVET

Ministar privrede Nemačke Robert Habek istakao je u Pragu da je Berlin svestan da će, u slučaju problema, evropske zemlje morati da dele gas.
NEMAČKA TRAŽI SOLIDARNOST Ministar Habek: Svesni smo da ćemo u Evropi morati da delimo gas

On je kazao da je neophodno da se sprovedu pripreme za više scenarija, pa tako i one da posle remonta gasovoda Severni tok 1 Rusija više ne isporučuje gas.

Habek, posle Praga, putuje u Beč, gde će takođe tražiti solidarnost svih evropskih zemalja u slučaju izostanka isporuka ruskog gasa.
https://www.alo.rs/svet/planeta/650109/nemacka-evropa-gas-nestasica-solidarnost-habek/vest

Ako kojim slucajem sto je malo verovatno ovde mora da se vrate 2 mil dijaspore ponasacu se prema njima isto onako kako su se oni odnosili prema meni kad sam bio blizu njih na neko vreme tamo po Eu i to sam vise puta u desetak godina osetio...u prevodu ako mi neko da tamo ili pozajmi 5 eur to je mnogo vrednije i dragocenije nego kad ja potrosim za prijatelja ili rodjaka 50 eur na brdovitom balkanu

agencije/Alo/V.P.
SVET

Da Nemci ce da deli sa talijanima i francuzima gas koga nema..to ti je EU solidarnost..onomad talijani kupili platili kontejnere medicinske opreme za kovid..to stiglo u hamburg pa nemci za sebe to zaplenili pa onda dosli ameri i to natovarili i oterali u USA...i niko ni 1 rec nije rekao - veliki partneri i saveznici

Back