Juce mi je receno da mi je ceo levi jajnik pretvoren u cistu, ali da cemo pokusati da ga lechimo. U soku sam. Da li to, uopste, moze da se izleci? Mislim- CEO jajnik je pretvoren u cistu, a ne samo deo... A taj jajnik mi je jedini preostao... Dvanaest godina redovno idem na preglede, par puta sam snimana ultrazvucno i uvek su mi rekli da je sve u redu. Kad sam zadnji put otisla kod svog ginekologa, on me pregledao ultrazvucno i rekao mi da mi je levi jajnik uvecan i da se to verovatno desilo zbog priraslina koje su se verovatno pojavile pre dvanaest godina, prilikom operacije vadjenja desnog jajnika. Tad mi je rekao i da levi jajnik ionako i do sad nije funkcionisao bas kako treba... Zasto mi to nikada ranije nije rekao, ostaje mi samo da se pitam... Juce sam otishla u Nis u ordinaciju Ginopsis i tamo su ustanovili to sto sam vec navela. Takodje, ustanovljene su i neke promene na grlicu materice, koje izgleda da i nisu bas bezopasne, kako mi je moj ginekolog pre rekao. On je samo pomenuo ranicu na grlicu, koja nije opasna i koju ima svaka druga zena. Juce mi je recheno da postoje neke promene i da se oko celog ulaza u vaginu nalaze neka sumnjiva polja. Ginekolog mi je to pokazao i na ultrazvuku pomocu farbanja necim (ne znam cime)- veliki deo se nije ofarbao, a to sto nije ofarbano bila su ta sumnjiva polja. Rekao je da mora da se radi biopsija i tumormarkeri. Takodje, rekao mi je i da sam lecena pogresnom terapijom od gljivica ginodaktanol vaginatorijama i daktanol kremom i da imam vaginozu. Na poslednjem pregledu kod licnog ginekologa mi je recheno da uvecanje jajnika nije opasno, a o vaginozi i promenama na grlicu materice nije bilo ni reci. Takodje, ginekolog u Ginopsis ordinaciji je pomenuo zavaljenu matericu. Od soka zbog toliko mnogo negativnih informacija, nisam mogla da se setim da ga pitam sta to znaci...