Nemar majke uzeo živote tri anđela!

*Hannah*

Iskusan
Poruka
5.704
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:469189-Nemar-majke-uzeo-zivote-tri-andjela
Nemar majke uzeo živote tri anđela!
J. D. Ljutić | 18. decembar 2013. 21:34 | Komentara: 28

Šumadija u šoku zbog smrti troje dece, nastradale u požaru, u selu Velika Krsna. Vatra progutala četvorogodišnjeg Nenada, trogodišnjeg Dimitrija i dvogodišnju Maju, dok je njihova majka Mirela Mikulčić bila „u provodu“

hro-izgorela-krsna-k_620x0.jpg

TRAGEDIJA koja je zadesila mladenovačko selo Velika Krsna šokirala je čitavu Srbiju. Zbog nemara majke Mirele Mikulčić (29), koja je zaključala svoje troje dece i otišla „u provod“, četvorogodišnji Nenad, trogodišnji Dimitrije i dvogodišnja Maja umrli su u stravičnim mukama. Nestali su u paklu požara, koji je za nepunih pola sata progutao i njih i njihovu malenu i trošnu kuću.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da su troje mališana, u trenutku kada je izbio požar u njihovoj kući, koju je najverovatnije zapalio dotrajali „smederevac“ kojim su se grejali - bili sami. Njihova majka Mirela ih je zaključala i otišla, kako je rekla najstarijem sinu Nenadu i policiji - u prodavnicu. Ispostavilo se, međutim, da je Mirela u vreme izbijanja požara u porodičnoj kući, u kojem su nastradala njena deca, bila sa prijateljem, izvesnim Ljubom, iz istog sela.

Buktinju u kući Mikulčića prvi je primetio komšija Zoran Milićević, koji je odmah poleteo da pomogne deci. Ali, naišao je na zaključana vrata i buktinju koja ga je izbacila iz kuće kada je provalio i ušao unutra:

- Znao sam da je Mirela opet ostavila decu samu - kaže komšija.

- Upravo zato sam se još više uplašio za njihove živote, kada sam video da dim i vatra kuljaju iz kuće. Sve bih danas dao samo da su živi...

Po priči žitelja Velike Krsne, koji su još uvek u šoku zbog tragedije koja se zbila u ovom selu, za sve je kriva majka:

- Nju deca uopšte nisu zanimala. Interesovali su je samo provod, kafana i muškarci - objašnjava komšija D. L.

- Dečica su više bila sama i gladna, nego što su bila sa majkom. Istina, njeni roditelji i baka povremeno su dolazili da obiđu i pričuvaju decu, jer ih je majka zapostavljala i ostavljala i po ceo dan ili noć same u kući. Da ne govorim o tome koliko su puta komšije priskakale u pomoć. Kad bi ih neodgovorna majka duže ostavljala same, komšije su im donosile hranu. Kada su deca bila zaključana, otvarali su prozor i tako deci doturali hranu i vodu. Mirela je za sve kriva. Nema robije za takvu majku! Zna se kako joj treba presuditi.

Većina komšija je, kao i D. L., kivna na Mirelu Mikulčić. Čak i njeni roditelji. Majka Ljiljana i otac Marjan, koji žive u obližnjem mladenovačkom selu Vlaška i koji su u utorak uveče, kada se tragedija dogodila, bili sve vreme u dvorištu kuće u kojoj je nastradalo njihovih troje unuka, ni u sredu nisu mogli da dođu sebi.

- I te noći, kao i sad, kažem, da mi je Mirela bila bliže u trenutku kada su se vatrogasci i komšije borili sa vatrom i pokušavali da spasu decu, ja bih je gurnula u plamen. Ja sam je rodila, i ja bih je ubila! - jecajući kaže majka Ljiljana.

Nesrećna žena je slomljena od bola. Krši ruke. Ne skriva suze. Plače tiho, u sebi, a onda se prolomi jauk: „Joj, deco bakina! Anđeli naši, koga sad baka da mazi? Ko da bude bakina radost i svetlo u životu? Šta će baki život bez vas?“

Njen suprug Marjan krišom briše suze, koje same liju niz obraze. Tiho kaže:

- Izbegli smo 1995. iz Kostajnice. Odvedoše nas na Kosovo, a ono i tamo izbi rat. Dođosmo ovamo, misleći, hajde, biće bolje i sigurnije, i za decu i za nas. A evo šta bi...

Neutešni Mirelini roditelji nemaju ni reč hvale za svoju stariju ćerku. Ali, istovremeno, kao i tek nekoliko komšija, zbog tragedije okrivljuju i nadležne organe. Kao i komšije, tvrde da su u više navrata prijavljivali socijalnoj službi da Mirela ostavlja decu samu i ne brine dovoljno o njima. I, kako kažu, niko i nikad nije reagovao, što nadležni iz socijalne službe demantuju.

- Preživesmo dva rata, izbegosmo smrt, a troje dece nam nastrada u miru, u rođenoj kući. Zar je to pravda? Ili sudbina - pita se neutešni Marjan Mikulčić.

Njegova supruga Ljilja, kršeći ruke, objašnjava:

- Mirela je bila dobro dete i devojka. Završila je trgovačku školu, ali posla nije bilo. Zaljubila se u Dejana Maksimovića sa kojim je bila u vezi i živela neko vreme nevenčano. Onda je ostala trudna s Nenadom, gotovo u isto vreme kad je u drugom stanju bila i Dejanova zakonita supruga. I, tako je sve krenulo naopako... Mirela je potom nastavila da se viđa sa tim čovekom, pa rodi i Dimitrija, pa Maju...

hro-izgorela-deca-.jpg

Deca, kako kažu Mirelini roditelji, nisu „kriva“, ali su ipak bila veliki teret za njena nejaka pleća, kao i sve veća beda u koju je upadala. Kad se desila tragedija, kako kaže majka Ljilja, u Velikoj Krsni su se odmah pojavili i predsednik mladenovačke opštine i nadležni iz socijalne službe. Ali, kako dalje kaže ova neutešna žena, pitanje je gde su svi oni bili ranije, da pomognu majci i deci, da im daju pristojniji smeštaj, a ne trošnu kuću u kojoj ni stoka ne bi mogla da živi, a ne mala deca:

- Mirela nije nigde radila, a troje dece treba nahraniti. Otac ih je povremeno posećivao, ali uglavnom smo se o njima brinuli mi. Mirela je, istina, dobijala socijalnu pomoć, ali od toga nisu mogli da se prehrane. Trudila se na svoj način da im obezbedi osnovne uslove za život. Tako je i ušla u sve ono što nije trebalo - u kafanu, viđanje s drugim muškarcima, u bruku..! I, tako nas sve zavi u crno...

Veće gradske opštine Mladenovac proglasilo je sredu danom žalosti na teritoriji ove opštine, povodom pogibije troje maloletne dece u selu Velika Krsna.

MIRELA OTIŠLA IZ SELA

MIRELA Mikulčić je u sredu otpuštena iz bolnice u kojoj je u utorak uveče bila zbog šoka koji je doživela. Kako „Novosti“ saznaju, od nje su, u dvorištu porodične kuće u Velikoj Krsni posle požara, policija i nadležni tužilac uzeli izjavu. Ona do srede kasno po podne nije bila pozivana ni na kakav drugi razgovor. Šta će se dogoditi sa njom saznaće se nakon završetka tužilačke istrage. Mirelu su komšije, u sredu, po izlasku iz bolnice, videle u selu. Kažu da je bila „sa ljubavnikom Ljubom“, sa kojim je sela u neki automobil i nestala iz sela. Kod roitelja nije dolazila, kao ni kod bake.

:sad2:

Eto, šta može da se dogodi kad je majka kurvetina !
Ili kad je otac malouman:

četvrtak 19.12.2013 | 14:44 -> 14:56
Mladić nasmrt prebio svoje dete
Izvor: Blic, Tanjug

Beograd -- Beogradska kriminalistička policija uhapsila je A. A. (20) iz Beograda, zbog sumnje da je 6. novembra nasmrt prebio svoje dete, devojčicu staru 19 meseci.

Ova majka ***** je barem pokusavala da se brine o deci.

Ili kad je otac malouman:

četvrtak 19.12.2013 | 14:44 -> 14:56
Mladić nasmrt prebio svoje dete
Izvor: Blic, Tanjug

Beograd -- Beogradska kriminalistička policija uhapsila je A. A. (20) iz Beograda, zbog sumnje da je 6. novembra nasmrt prebio svoje dete, devojčicu staru 19 meseci.

Ova majka ***** je barem pokusavala da se brine o deci.

Osadoše umrlice i zgarište od njenih "pokušaja" !t

Licemerje...Kako sad svi znaju da pametuju.
A sta mi znamo kakve su muke nju mucile?Samohrana majka od 29 godina sa troje dece.A sta je sa ocem koji sav ucveljen za novine izjavljuje da 3 meseca nije video rodjenu decu?Da li on treba da odgovara?Zasto on nije svojoj deci napravio krov nad glavom nego je dopustio da zive u truloj baraci?I baka od ove jadne dece koja nece da cuje za svoju cerku.Zasto ona nije pomogla toj cerki?I komsije koje sad znaju da pametuju i slikaju se po novinama.Zasto se oni nikada nisu ponudili da pricuvaju tu jadnu decu kada su tako dobri?
I na kraju uhapsiti tu majku koja je u jednom danu sahranila troje dece.Kojoj su svi okrenuli ledja i ostavili je da se dovija kako zna da prehrani tu jadnu decu.Bruka...

Licemerje...Kako sad svi znaju da pametuju.
A sta mi znamo kakve su muke nju mucile?Samohrana majka od 29 godina sa troje dece.A sta je sa ocem koji sav ucveljen za novine izjavljuje da 3 meseca nije video rodjenu decu?Da li on treba da odgovara?Zasto on nije svojoj deci napravio krov nad glavom nego je dopustio da zive u truloj baraci?I baka od ove jadne dece koja nece da cuje za svoju cerku.Zasto ona nije pomogla toj cerki?I komsije koje sad znaju da pametuju i slikaju se po novinama.Zasto se oni nikada nisu ponudili da pricuvaju tu jadnu decu kada su tako dobri?
I na kraju uhapsiti tu majku koja je u jednom danu sahranila troje dece.Kojoj su svi okrenuli ledja i ostavili je da se dovija kako zna da prehrani tu jadnu decu.Bruka...

Ti sad ode u drugu krajnost...fora je da jeistina verovatno negde izmedju...ali ono što je takodje istina je da je sve više slučajeva gde deca stradaju zbog bede, nemara ili ne reagovanja institucija koje su za to nadležne
EVROPSKE VREDNOSTI su izgleda da beda i sirotinja ostaju beda i sirotinja...ti jadni ljudi su pobegli jednom , pa drugi put....i lako je sad biti licemer...ali bežati od ustaškog noža na šiptarski, pa od šiptarskog u bedu...nije lako..ostavlja posledice sigurno

Treba donijeti Zakon.

- muškarac mora imati najmanje 24 godine, a žena 21 za stupanje u brak
- prije stupanja u brak, moraju biti bar 9 mjeseci u vezi
- bar jedno od njih mora imati stalni posao
- moraju imati riješeno stambeno pitanje
- oboje moraju biti fizički i mentalno zdravi

Uzasna tragedija za koju je ta zena manje odgovorna od barabe koja joj je napravila decu a onda se pravio da nisu njegova. Svi je osudjuju sto ima ljubavnika (zena od 29 godina pa ima potrebu za muskarcem, mozes misliti), ali niko se ne usudjuje da pomene oca. Naravno, za stanje u kojem su deca zivela je najodgovornija drzava i bilo bi zanimljivo da se obelodani koliko ta ista drzava pomaze Romima samo zato sto su Romi i kakvim se sve trikovima oni sluze da bi dobili sve moguce privilegije i pomoc o kojoj ostali mogu samo da sanjaju.

edit: Ovom prilikom bih da pomognem i razne humanitarce koji su brzinom munje priskocili u pomoc azilantima pristiglim iz ****** materine, ali za ovu decu nisu culi ili nisu hteli da cuju.

Poslednja izmena:
A drzava dopusta da takva podize decu.

I onda se nadju neki da kazu sve su majke iste. Kako da ne.
Oca ne pominjem. Da ne prljam tastaturu vise.

Хоћемо ли некада сами да прихватимо одговорност за дешавања у друштву или ћемо увек, свуда и на сваком месту да кривимо искључиво државу. Шта је држава требала да ради? Да отима децу од родитеља и ставља их у дом? Наравно да сада то делује као исправно решење али, поставите питања, колико би деце морало да буде одузето и колико би породица држава морала да растури, превенције ради?

najgore od svega je sto je 90 posto ljudi na strani ove zena kako im je zao za nju jadnica ko zna kakva muka je naterala da ih zakljuca itd.. alooo bre pa ne postoji ta muka koja moze pravu majku da natera da tako malu decu ostavi same kod kuce.. ja da sam na njenom mesto ubila bi se odma cim bi saznala sta se desilo mislim sta ce ti zivot ako izgubis ono najvrednije u zivotu

Ne secam se kad sam procitala goru vest.
Kakva jeziva smrt za ove andjele.
Koliko sam videla, to je porodica izbeglica iz Hr, pa sa Kosova...ko zna sta je i ona sve prezivela i da li je normalna...
Za nju je smrt spas.
Uvodni tekst i nekoliko komentara na temi su primer MALOUMNOSTI I POVRŠNOSTI!

TA TRAGEDIJA SE NE BI DOGODILA da je OLOŠ OD DRŽAVNIH SLUŽBENIKA RADIO SVOJJ POS'O!!!!

TO DJUBRE od nakita na jelkici koje je izazvalo požar, IDE NA DUŠU KORUMPIRANOJ DRŽAVNOJ BAGRI
KOJE JE TO SMEĆE MIMO SVAKE PROVERE I KRITERIJUMA, A VEROVATNO UZ KORUPCIJU,
PUSTILA NA TRŽIŠTE!

STVARNI UBICA TE DECE JE KORUMPIRANI OLOŠ UGRADJEN U DRŽAVNE STRUKTURE!

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/429090/Slucaj-izgorele-dece-Da-li-je-majka-jedini-krivac
Slučaj izgorele dece: Da li je majka jedini krivac?
Mirela Mikulčić (29), čije je troje zaključane dece izgorelo, u zatvoru je. Čeka da joj sud odredi kaznu. Ima li još neke kazne za nju?

Prema rečima Slobodana Vulovića, veče uoči tragedije u domu mališana svetlela je novogodišnja jelka: Možda su svetleći ukrasi uzrok požara
Do pre nedelju dana baš niko nije obraćao pažnju na kućerak u kojem je živela Mirela Mikulčić s Nenadom (4), Dimitrijem (3) i Majom (2). Mirela je u zatvoru. Na zgarištu su još trouglaste oznake koje su istražitelji postavili na mestima gde su nađene dečje lobanje.

Pored ulaznih vrata, od vreline iskrivljen kavez sa izgorelim hrčkom, malo dalje šporet... I limeno korito naslonjeno na šljivu u blatnjavom dvorištu. Živeli su siromašno, ali deca nisu bila zapuštena.

- Patronažna sestra nije imala primedbe na negu dece - kažu u Centru za socijalni rad u Mladenovcu.
Mirela je bila neudata majka, mlada, i po svemu sudeći, pre nego što ju je težak život propustio kroz šake, lepuškasta. Bez mnogo uspeha pokušavala je da peva po kafanama.

- S roditeljima, bratom, ujakom i bakom izbegla je iz Hrvatske u vreme „Oluje“. Najpre na Kosovo, a odatle u mladenovačko selo Vlašku - kaže Biljana Vulović (48), Mirelina prijateljica.
Završila je trgovačku školu u Sopotu. Zaljubila se u Dejana Maksimovića. Živeli su, nevenčani, u Mladenovcu, a onda im se rodio sin. Neplaniran, otuda Nenad. Posle njega, rodio se Dimitrije, pa Maja. U isto vreme, druga žena koja je s Dejanom živela pod istim krovom rodila mu je dvoje dece.

- Pitao sam ga: „Šta, bre, to radiš sa ovom decom?“, a on je rekao: „Brale, važno je da se rađaju!“ - kaže Mirelin prvi sused Slobodan Vulović.

Niko se ne seća da je Dejan deci bar jednom doneo čokoladu.

- Kunem se bogom da su Mirelina deca bila nahranjena, okupana, i obučena. Pravila im je zimnicu - kaže uplakana Vulovićeva. - Brala je maline, višnje, vukla granje iz šume... Ruke su joj bile u ranama od trnja. A niko od njenih nije hteo da joj pričuva decu kad je išla u nadnicu!

Poslednjih godinu dana Mirela je bila u vezi s Ljubom T. On je 14 godina proveo u zatvoru, kažu zbog ubistva majčinog ljubavnika.

- Često je Ljuba kupovao za Mirelinu decu ovde kod mene - svedoči prodavačica, ali ne bi da joj se pominje ime. - Znate kako je, naš je narod pokvaren.

Dok je jenjavao plamen na kući, pričaju svedoci, sedela je skamenjena ispod šljive. Prekjuče je četiri sata provela u kapeli pored malih sanduka. Policajci u civilu, pravo s groblja, odveli su je u zatvor.

Mikulčić: Decu sam i ranijeostavljala samu

- Kada sam izašla iz kuće, dvoje dece je spavalo, a jedno je bilo budno. I ranije sam to radila, a najčešće sam se kratko zadržavala. Kad sam duže bila odsutna, komšije su čuvale decu. Mogu da kažem imena ljudi koji će to posvedočiti - rekla je Mirela Mikulčić juče na saslušanju u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
Ona je, kako „Blic“ saznaje, navela i imena svedoka koji mogu da potvrde taj deo njene priče.
Posle saslušanja, policija joj je odredila zadržavanje do 48 sati. Drugo osnovno tužilaštvo će podneti zahtev da se Mikulčićevoj odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i uznemiravanja javnosti.
Osumnjičena je za izazivanje opšte opasnosti, za šta Krivični zakonik propisuje kaznu do osam godina zatvora.

evo i slike mališana:(
414498_deca-stradala-foto-privatni-labum_ff.jpg

Back