Ko je gore postovao da je leti protok saobraćaja veći!? Taj nije jedno jedino leto proveo u BG-u.
Za Nemanjinu su rekli da će tako dugo da traje jer menjaju kompletnu infrastrukturu, znači, ne sloj asfalta na kolovozu (zar pešaci nisu manje važni!?), već i kompletno - tako su rekle Gradske vlasti - vodovod, kanalizaciju, telefonske i električne kablove. Niko ne spominje grejanje i kablovsku, znači biće nanovo raskopavanja.
Nervira me letnji kolektivni odmor Javnih službi. Pa zar ne bi trebalo da rade baš onda kada najmanje smetaju sugrađanima? Ko zbog koga postoji?
Moju ulicu su raskopali sredinom avgusta, i tako je stajala do početka oktobra. I za desetak dana su sredili kolovoz. Namerno kažem - kolovoz - jer ima 'neka tamo cev', koja puca pet do šest puta godišnje, i onda imam gejzir i planinski potok niz ulicu, a potom smo ceo dan bez vode svi, dok to ne regulišu. Već su TRI puta do sad sekli tel kabl prilikom tih popravki, slučajno, jer nisu uneti u plan!? Pločnici su ruinirani, plus nabacan svakojaki šut od tih popravki po njima.
Zato ja lepo svakom kažem da živim u brdsko-planinskim pasivnim krajevima.
A opet, milina mi je sada da prođem svojom ulicom koja, najzad, ima novi asfalt, a ne krpež na krpež, ima sijalicu na svakoj banderi (i to žutu
), pa se žuti lišće, žute sijalice... jesen...
Pa mi je sve sad veselije kad me svetlo ogrejalo, a ne da se lomatam po mraku do i po stepenicama!
Zaista ne razumem zašto se i Komunalne službe, a i sve ostalo, u našem podneblju, životnom okruženju
, stalno rasitnjava, i ne funkcioniše u međusobnoj interakciji.