SDG (Soli Deo Gloria)
Veoma poznat
- Poruka
- 10.049
Eto draga deco kako je izgledala Srbija u vereme komunizma/socijalizma.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti si poceo, vidi na prosloj strani, inace imam 15 godina, smeta ti?
A ovo poslednje vreme u kojem živimo i koje dolazi jeste gore od bilo kojeg u prošlosti...
Dan 12:1 A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.
KONTEKST
Dan 11:33 I razumni u narodu naučiće mnoge, i padaće od mača i ognja, ropstva i grabeža mnogo vremena.
Dan 11:34 Ali padajući dobiće malu pomoć; i mnogi će pristati s njima dvoličeći.
Dan 11:35 I od razumnih će pasti neki da bi se okušali i očistili i ubelili do roka, jer će još biti rok.
Dan 11:36 I taj će car činiti šta hoće, i podignuće se i uzvisiće se iznad svakog boga, i čudno će govoriti na Boga nad bogovima, i biće srećan dokle se ne svrši gnev, jer će se izvršiti šta je određeno.
Dan 11:37 Neće mariti ni za bogove svojih otaca ni za ljubav žensku, niti će za kog boga mariti, nego će se uzvišavati nada sve.
Dan 11:38 I na mesto Boga Najsilnijeg slaviće boga kog oci njegovi ne znaše, slaviće zlatom i srebrom i dragim kamenjem i zakladama.
Dan 11:39 I učiniće da gradovi Boga Najsilnijeg budu boga tuđeg; koje pozna umnožiće im slavu i učiniće ih gospodarima nad mnogima i razdeliće zemlju mesto plate.
Dan 11:40 A u poslednje vreme južni će se car pobiti s njim; i car će severni udariti na nj kao vihor s kolima i konjicima i s mnogim lađama, i ušavši u zemlje poplaviće i proći.
Dan 11:41 I doći će u krasnu zemlju, i mnogi će propasti, a ovi će se izbaviti od njegovih ruku: edomska, moavska i glavni deo sinova Amonovih.
Dan 11:42 I posegnuće rukom svojom na zemlje, i zemlja misirska neće umaknuti.
Dan 11:43 I osvojiće blago u zlatu i u srebru i sve zaklade misirske; i Livijani i Etiopljani ići će za njim.
Dan 11:44 Ali će ga glasovi sa istoka i sa severa smesti, te će izaći sa velikim gnevom da pogubi i zatre mnoge.
Dan 11:45 I razapeće šatore dvora svog među morima na krasnoj svetoj gori; i kad dođe k svom kraju, niko mu neće pomoći.
Dan 12:1 A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.
Dan 12:2 I mnogo onih koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni.
Dan 12:3 I razumni će se sjati kao svetlost nebeska, i koji mnoge privedoše k pravdi, kao zvezde vazda i doveka.
Dan 12:4 A ti Danilo zatvori ove reči i zapečati ovu knjigu do poslednjeg vremena; mnogi će pretraživati, i znanje će se umnožiti.
Pogledajte pradavanja o ovom caru...
Hvala na komplimentu, slagao sam te 10 imam.Znaci istina. Medjutim ponasanje ti je kao 12 sto je pohvalno jer ispadas mladji.
Ali nisam ja poceo nego si se ti umesao.
Dakle sine nije ovo za tebe, idi uci da postanes nesto kada porastes.
- - - - - - - - - -
SINE NE RAZGOVARAM SA MALOLETNICIMA KAZNJIVO JE AKO POCNES DA SE DERES A JA SE NALaZIM UT VOM PRISUSTVU.
Zelim ti svako dobro, idi kod tate i mame neka ti kupe nesto...
Decko. Da li zelis da se pomolim za tebe?
Uredu, to je zadnje sto sam mogao da ucinim za tebe.
Nije potrebno da se molis jer ja vec to radim.
Pozdrav.
Radis ti nista sejes mrznju samo. Eto sto ti radis.
GDE SEJEM MRZNJU I KAKO?
govorimo ov eri u Boga.
I to na forumur eligije.
Ja sam tu kdo sebe a ne kod tebe.
Ti si ovde kod mene.
Pisem na adkevantnom mestu, i to o bogu i slicnoj tematici.
Ako te znaima, izvoli, ako ne neznam sta hoces?
Pozvao sam te kao coveka da odes, ali nikako.
Ceöo vreme se zakacujes i to neke jeftine fore a sada pokusavas vec i d alazes.
Sine, pozdrav.
Ne zanima me diskusja sa tobom razumes li?
Jer nemamo o cemu ti i ja.
Svako dobro idi smirom.
Derane, pitaj ti njega koliko godina ima. Rad bih bio znati koliko mu je trebalo životnog iskustva da stigne da šeta kere.Ti si poceo, vidi na prosloj strani, inace imam 15 godina, smeta ti?

Derane, pitaj ti njega koliko godina ima. Rad bih bio znati koliko mu je trebalo životnog iskustva da stigne da šeta kere.![]()
Etko kako je izgledao fashizam, kad su ubijali kamenovanjem zbog preljube, kad je silovotelj za 20 srerenika mogao da otkupi devojku koju je silovoao i td......
Ma mani se bre sotomo, ti i ne poznas svoju bibliju, pa jos i ne citas. Gde sam ja rekao da zena siluje muza. Da ti ne trazim stihove, potrazi ih sam.Klevete protiv Biblije – lažne optužbe za mizoginiju
Neprijatelji judaizma koriste sva nečasna sredstva kako bi Bibliju prikazali primitivnom knjigom koja diskriminiše žene. U ovom tekstu pokazaćemo da argumenti koji se često koriste da pokažu obespravljenost žena u Bibliji, pa čak i tvrdnje da Tora dozvoljava silovanje, predstavljaju smišljeni napad na jevrejsku kulturu i književno-istorijsko nasleđe.
Neki od stihova koji se koriste da pokazu da Biblija odobrava silovanje jesu:
2. Moj 22:16-17 – “Ako neko zavede devicu koja nije verena i legne sa njom, mora da je uzme za ženu po ceni koja je odredjena. Ako njen otac izričito odbija da mu je da, mora da plati onoliko novca koliko je odredjeno za device.”
5. Moj 22:28-29 – “Ako čovek naidje na devicu koja nije verena, ako je uhvati i legne sa njom, pa budu uhvaćeni, čovek koji je legao sa njom neka njenom ocu da pedeset sikala srebra, a nju neka uzme za ženu jer ju je osramotio. Ne sme da se razvede od nje dok je živ.”
Mnogi prevode izraz “legao sa njom” sa “silovao je”.Medjutim, to nije tacno i to se vrlo lako moze videti u hebrejskom originalu.
Termin koji je kod nas preveden kao “uhvati” glasi וּתְפָשָׂ֖הּ (utpasa) na hebrejskom. Rec koja ima isto znacenje se pojavljuje i u 1. Moj 39:12, kada Petrefijeva zena pokušava da nagovori Josifa da ima odnose sa njom – וַתִּתְפְּשֵׂ֧הוּ (vattitpsehu). Nadalje, reči ove žene u 12.stihu – שִׁכְבָ֣ה עִמִּ֑י (shikba imi) – “Lezi sa mnom” pokazuju šta je značenje singtagme “legne sa njom” וְשָׁכַ֣ב עִמָּ֑הּ (veshakab ima) iz 5. Moj 22:28 i dokazuju da pravilan prevod početka narednog stiha nije “silovatelj”, vec “čovek koji je legao sa njom” הָאִ֨ישׁ הַשֹּׁכֵ֥ב(haish hashokeb). U Bibliji žena ne može da siluje muškarca. Jasno je da se u oba slučaja radi o odnosu koji bi trebalo da bude sa obostranim pristankom.
S druge strane, u 1.Moj 34:2, gde se govori o tome da je Jakovljeva kćerka Dina silovana, za označavanje seksualnog odnosa se koristi reč וַיִּשְׁכַּ֥ב (vajishkab) koja ima isto značenje kao i one iz 1.Moj 39:12 i 5.Moj 22:28-29 . Medjutim, pisac 1. Moj posle te reči dodaje jos jedan izraz וַיְעַנֶּֽהָ׃ (vajaneha), da bi pokazao da Dina nije pristala na ovaj odnos. Stoga, sasvim je opravdano reći da je Dina silovana, a da devojka iz 5. Moj 22:29 i Josif nisu.
Samim tim, mozemo zaključiti da je kazna za predbračni (konsenzualni) seks 50 šekela koji se placaju ocu (5.Moj 22:29), što bi danas, prema nekim proračunima, bilo oko 42 hiljade dolara. Ovo je jako ozbiljna suma koju, ako ne bi imao u novcu, muškarac koji duguje morao da odradi u narednih nekoliko godina.
Koliko bi manje abortusa, neželjenih trudnoća, napuštene dece i bola bilo kad bi ovakav zakon danas bio na snazi?
(Nikola Yirmiyahu Roe/Israel News)
http://isra-news.net/2014/08/klevete-protiv-biblije-lazne-optuzbe-za-mizoginiju/
Neće biti. Moral čobana iz bronzanog doba koji si ti prihvatio kaže da se ne sme silovati ISPROŠENA devojka, a ako se siluje NEISPROŠENA devojka, onda se plati i nosi se kući.Klevete protiv Biblije – lažne optužbe za mizoginiju
Neprijatelji judaizma koriste sva nečasna sredstva kako bi Bibliju prikazali primitivnom knjigom koja diskriminiše žene. U ovom tekstu pokazaćemo da argumenti koji se često koriste da pokažu obespravljenost žena u Bibliji, pa čak i tvrdnje da Tora dozvoljava silovanje, predstavljaju smišljeni napad na jevrejsku kulturu i književno-istorijsko nasleđe.
To ti kažem. Samo ako je isprošena.Ako je silovana onda je kazna za takav čin bila smrt.
Neće biti. Moral čobana iz bronzanog doba koji si ti prihvatio kaže da se ne sme silovati ISPROŠENA devojka, a ako se siluje NEISPROŠENA devojka, onda se plati i nosi se kući.
A i ti to znaš, jer nisi za džabe pomnjao desetu zapovest gde se zabranjuje silovanje žena, služavki, slugu, volova i magaraca bližnjega.
Ova tvoja moralna raslabljenost nas,naravno ne čudi jer si se izrekao da čitaš čak i novine koje obiluju XXX sadržajima.
Nek nas kara [grdi]Bog neka neka Vas ukori!
Sta glumis ludilo, koje zavodjenje i koji pristanakOčigledno da je čovek zaveo devojku a ona pristala na odnos. Takav čovek je dužan da oženi devojku sa kojom je spavao. .
II KNJIGA MOJSIJEVA
Exo 22:16 Ako netko zavede djevojku, koja nije zaručena, te opći s njom, onda joj mora dati miraz i uzeti je za ženu.
Exo 22:17 Ali ako mu je otac njezin ne htjedne dati, onda ima platiti toliko, koliko ide za miraz djevojkama.
Čak piše da otac (kao staratelj svog deteta) nije bio dužan da da svoju ćerku tom čoveku (koji je zaveo njegovu ćerku) ako proceni da to nije dobro za devojku.
Zašto bi bilo ko ko voli Boga zavodio devojku da bi legao sa njom umesto da ide legalnim putem?
Očigledno da je ovaj zakon štitio devojku u slučaju da je neko iskoristi (a to može da se lako desi ako ljudi nemaju obraza)
PETA KNJIGA MOJSIJEVA SU PONOVLJENI ZAKONI