Nemački tinejdžer napustio roditeljski dom da bi poslednjih godinu i po dana živeo isključivo u vozovima

Sensei

Master
Moderator
Poruka
69.532
Sedamnaestogodišnji nemački tinejdžer živi kao moderan nomad, ostavljajući roditeljsku kuću da bi živeo u vozovima i putovao širom svoje zemlje.

Dok većina sedamnaestogodišnjaka tek počinje da razmišlja o ideji da napusti gnezdo, Lase Stoli je već više od godinu i po dana sam. Uveren da su školske studije već iza njega, ubedio je roditelje da mu dozvole da napusti njihov dom u Fokbeku, Šlezvig-Holštajn, kako bi se upustio u jedinstvenu avanturu putovanja vozovima.

Bilo je potrebno mnogo ubeđivanja, ali su se na kraju složili, i poslednjih godinu i po nemački tinejdžer u suštini živi u vozovima, putuje širom svoje zemlje, radi kao samozaposleni koder tokom dana, a spava u noćnim vozovima.

1710528150296.png
 
„Živim u vozu kao digitalni nomad već godinu i po dana“, rekao je Lase za Business Insider. „Noću spavam u vozu Interciti Express (ICE) u pokretu, a danju sedim u sedištu, za stolom i radim kao programer, okružen mnogim drugim putnicima. Putujem sa jednog kraja zemlje na drugi. Istražujem celu Nemačku.”

Odao se svojoj žudnji za lutanjima 2022. godine, prodavši većinu svoje imovine i spakovavši ono što je preostalo u ranac od 36 litara koji od tada nosi sa sobom. Minimalizam i odupiranje želji za sticanjem novih stvari su suštinski deo njegovog životnog stila, jer mora sve da ponese sa sobom gde god da krene.
 
1710529071534.png


Nakon što je odlučio da želi da se iseli iz kuće iz svog detinjstva kako bi usvojio nomadski način života, Lase Stoli se prijavio za nemačku šemu popusta na železnicu i kupio sebi Bahncard 100, što mu je omogućilo da uskače i izađe na bilo koji Deutsche Bahn na neodređeno vreme. Procenjuje da ga je ovaj neobičan životni aranžman koštao oko 10.000 evra godišnje, što ne zvuči mnogo, ali nije ni najpogodniji način života.

„Prvi meseci su bili teški i morao sam da naučim mnogo o tome kako je sve to funkcionisalo. Sve je bilo drugačije nego što sam zamišljao“, rekao je tinejdžer. „Svake noći moram da se uverim da stignem na noćni voz, a ponekad moram veoma brzo da promenim raspored.
 

Back
Top