Nemacki ovcar

Eno ga, jos uvek stoji na kisi. Tamo je vise od 24h, kreten...Zivce mi je iskidao :evil:

Mi smo Raffu sinoć premestili ćebad (peškire) na kojima je do sada ležao u kućicu, i, VOALLA, noćas je odspavao u kućici!

Moraš pod hitno da ga nekako prevariš, da postaviš kućicu blizu ili na mesto gde je do sada spavao, da mu ubaciš hranu, vodu, omiljeni predmet, nešto unutra, što će ga privući da u nju uđe!

Kao i ljudi, psi se plase nepoznatog, tj mraka...Osvetli nekako kucicu....

Na to sam zaboravio...Odrastao pas se verovatno ne plaši mraka (pas čuvar!) ali štene...Ja sam na verandi namestio svetiljku (ne zbog Raffa, ali je sad dobro došla), još je i štedljiva (12-13 W) i gori celu noć...U bašti su dve svetiljke po 150W, ali sa senzorom, gore po pola minuta u slučaju aktiviranja, i aktiviraju se samo ako on prošeta ispred njih, ako je vetar jak pa zanjiše grane, prođe mačka, ili ne daj Bože neko nepozvan. Mislim da je prevazišao taj strah jer ga često vidimo da baulja po bašti noću, kad se slučajno neko od nas probudi pa skoči dole da vidi šta on radi. Međutim, to svetlo gori noću od kad je on kod nas, odnosno od njegovih mesec i po-dva.

Ne znam, probaj nešto, možda upali!

Mi smo Raffu sinoć premestili ćebad (peškire) na kojima je do sada ležao u kućicu, i, VOALLA, noćas je odspavao u kućici!

Moraš pod hitno da ga nekako prevariš, da postaviš kućicu blizu ili na mesto gde je do sada spavao, da mu ubaciš hranu, vodu, omiljeni predmet, nešto unutra, što će ga privući da u nju uđe!

Prebacio sam pre sat vremena kucicu kod ulaznih vrata, predajem se... :gace: dok smo je prebacivali brat i ja /kucica ima oko 100kg / sedeo je unutra, jedva ga izbacih... Sada, kad je kucica na mestu, naravno, sedi na betonu pored nje... Nikakve krpe ni cebad nije trpeo, sve je on to momentalno razvlacio po dvoristu. 'ajde videcemo veceras :worth:

Prebacio sam pre sat vremena kucicu kod ulaznih vrata, predajem se... :gace: dok smo je prebacivali brat i ja /kucica ima oko 100kg / sedeo je unutra, jedva ga izbacih... Sada, kad je kucica na mestu, naravno, sedi na betonu pored nje... Nikakve krpe ni cebad nije trpeo, sve je on to momentalno razvlacio po dvoristu. 'ajde videcemo veceras :worth:

/kucica ima oko 100kg / Poznatio mi je :dash:

Nikakve krpe ni cebad nije trpeo, sve je on to momentalno razvlacio po dvoristu

I ovaj je to radio :dash: ali primenjene vaspitne mere :per: :rtfm:pa se to smanjilo (ne i iskorenilo, ali je na prihvatljivom nivou) :dash:

Ljudi moji ovaj moj stenac ne zna da ide niz stepenice xD
posto ide zamnom bez povodca, stavio sam mu ogrlicu da se navikne i krenuo sa terase dole (imaju stepenice na terasi).Nisu strme, prosli pas (sar pej) je bez roblema u njegovom dobu silazio.Cim krenem dole predjem par stepenika tako da ga vidim i zovnem ga, on podje zacvili i vrati se.I moram da ga prenesem.Isto odozdo.

Ljudi moji ovaj moj stenac ne zna da ide niz stepenice xD
posto ide zamnom bez povodca, stavio sam mu ogrlicu da se navikne i krenuo sa terase dole (imaju stepenice na terasi).Nisu strme, prosli pas (sar pej) je bez roblema u njegovom dobu silazio.Cim krenem dole predjem par stepenika tako da ga vidim i zovnem ga, on podje zacvili i vrati se.I moram da ga prenesem.Isto odozdo.

Nista novo. Desava se i nema razloga za brigu, oni su veoma oprezni kod stepenica i to je jako dobro. Posle 8 meseci ce se vec potpuno osloboditi, a do 6 meseci pazljivo sa stepenicama...:)

Aha, hvala :D
cekam malo lepse vreme, rekli su sledece nedelje prolepsanje, da ga lepo okupam, pa cu da ga uvedem u kucu zao mi ga danas posao da ga prosetam, nisam prosao 100 metara hladno mu.I stavio sam mu ogrlicu neka drzi 2-3 dana da se navikne pa da mu stavim povodac.
Nahranio ga, spava.Nego kakvu kosku da mu kupim?Kupicu mu sutra igracku al ne znam kazu prirodna koska najbolja.Kakve igracke su najbolje za njih?

cekam malo lepse vreme, rekli su sledece nedelje prolepsanje, da ga lepo okupam, pa cu da ga uvedem u kucu zao mi ga danas posao da ga prosetam, nisam prosao 100 metara hladno mu.I stavio sam mu ogrlicu neka drzi 2-3 dana da se navikne pa da mu stavim povodac.
Nahranio ga, spava.Nego kakvu kosku da mu kupim?Kupicu mu sutra igracku al ne znam kazu prirodna koska najbolja.Kakve igracke su najbolje za njih?

Pa na primer, ludi su za lopticama: imas da kupis gumenu lopticu koja ima krampone a i cvili usput. a i dobro je za zube i vilicu.

bloodthirsty, daj neku fotku tvog malca.Sto se tice raznih sugestija, ne znam gde su LjiljaMMM i Lara08...
One su uvek bile tu za sve vrste pomoci .Ne budi lenj i iscitaj ovu temu, naicices na gomilu vrednih i dobronamernih saveta.

bloodthirsty, daj neku fotku tvog malca.Sto se tice raznih sugestija, ne znam gde su LjiljaMMM i Lara08...
One su uvek bile tu za sve vrste pomoci .Ne budi lenj i iscitaj ovu temu, naicices na gomilu vrednih i dobronamernih saveta.

Sutra fotke mrzi me da ga dizem iz boxa :D
Joj aj presaltacu pocecu od 1. strane pa cu da zapamtim dokle sam stigao i nastavljacu iz dana u dan da citam....Treba ovo iscitati xD

Aha, posto mu je vecinu dana dosadno al kad imaju nesto da grickaj (neku igracku) mirni su ceo dan xD
Cekam taj lepi dan da napravim dobar box i da ga okupam, nije se kupao otkad se rodio xD
smrdulja :((

Koliko je star? Sto se tice kupanja, nemoj to da radis sada, ukoliko spava napolje.Verujem da smrdi / jer mi je to poznato, Ajs je smrdeo kao 100 konja /.Napravi rastvor sirceta i vode, istrljaj ga time kad malo otopli i to je to.

27. puni 3 meseca.
Znaci kupanje tek na prolece?A sto se tice zime slikacu ti sutra kako sam mu napravio box xD cebe oko etalnog kaveza preko cebeta neki TEPIH preko tepiha jastuk i preko svega toga carsav.XD unutra neki moj stari vuneni dzemper i neke krpice kojima se igra.Uskoro kao sto sam pisao pravim PRAVI box i planiram da kucicu izolujem stiroporom j**es cebad....I ta njesra...Uostalom ima samo 2 meseca jednostavno neko dodje podigne kavez i odnese ga...Zato treba sto pre box zbog njega.

Ja sam moga kera drzao u kuci dok je bilo stene..celu zimu ...svaku noc je bio u kuci a danju napolju i u kuci...dok je mali morate ga paziti obavezno sve do bar 9 meseci min....cim bude preko 10 stepeni on je napolju jednostavno hoce da ide...a sad je vec odrastao ima 16 meseci i sad je napolju po celu noc...ima kucicu,ima jedan deo gde nema vetra i natkriveno je super mu je...

Ako nece u kucicu ,nebojte se ucice kada mu bude zima verujte mi ucice sto posto...

Ma ne postizavamo sve :D
Par strana unazad sam pricala nekome o koskama. Koska nije hrana vec igracka kojom cisti zube. Najbolje je da mu kupis onu vestacku kosku da je gricka i zabavlja se. Od pravih kostiju neku veliku koju nikako ne moze da slomi i pojede jer su koske vrlo zeznute kad nepravilno puknu. Mogu da naprave pravi haos u stomaku. Osim toga koske izazivaju zatvor i potrebno je par dana da se izbace. Nas doca preporucuje nekuvane govedje butne koske. Kaze kuvane drugacije pucaju (ostre ivice)
Nikako pilece tj pticje tipa batak (suplje tanke kosti)
Nemoj ga kupati sad. Mali je i hladno je sada.
Obavezna je vakcinacija (nadam se da to znas) kao i zastita od buva i krpelja. Krpelja ima i zimi (manje ali ih ima) Posto je tako mali mozes da ga prskas frontline ali sprejom. Ampula nije preporucljiva pre 6 meseci.
Ima i ciscenje od glista svakih mesec dana do 6 meseci (drontal plus jedna tableta na 10 kg) Posle 6 meseci moze na 3 meseca a posle godinu dana na svakih 6 meseci
U ovom periodu intenzivnog rasta obrati paznju na ishranu (mozda neke bolje granule koje su bas za stence) Nemoj kupovati komercijalne granule tipa chapy i sl sto se prodaje po supermarketima. Potrbno je da mu dodajes i neke vitamine i minerale dok raste....
Ma svasta im nesto treba :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Samo pitaj
Ali brzo rastu
I da ludi su za pistavim igrackama Pogotovo nocu:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

A lud je xD evo sad sam ga setao bez povodca gde krenem prati me pustim ga da onjusi malo da uopzna dvoriste, teren on sedne xD Moracu da ga ucim da stoji xDRazlog, sto ovako kasno...Pa dosadno mu je i cvili napolju pa da ga prosetam, i to u majici.Gledam komsiju sa prozora gleda, ne veruje i krsti se xD Ne biram vreme da ga setam <3
Nego sto se tice vakcinacije prekosutra ga revakcinisem ustv ne ja nego ovaj lik sto mi ga je dao.Eto odgajio sam mu psa pa je red da mi da jednog xD
Rekao mi je da ce mi doneti neke vitamine ... Onda hranim ga pedigri hranom za stenad u kombinaciji sa mlekom.
I tako...Sutra idem da vidim u pet shopu neku igrackicu, pistavu, kao sto kazes i obavezno kosku...Vestacku...Nekako mi to ide uz psa xD E a ovaj odgajivac mi rekao da kupim lopticu od tvrde gume sa kanapcicem jer isto tako ciste zube.

Ako ga kupaš, moraš doooooobro da ga osušiš, a sad nije baš neko vreme za to; drugo, može biti da se plaši zvuka fena za kosu, pa je još teže da ga osušiš; ne znam šta bih ti rekao: kad sam ja moga hteo da okupam u maju mesecu, vet mi je savetovao da ga posle dva dana ne puštam napolje, toliko se dlaka i poddlaka napiju vode, a preostaje ti samo peškir za sušenje; ja sam ipak sačekao avgust za tu avanturu.

Što se tiče igračaka, ništa mu nije bilo interesantno (one gumene igračke za zube), to nije ni pogledao; loptu tu i tamo; kupovne koske iz pet-šopova (unutra koska, okolo svinjska koža), u kojem god obliku da su, pocepao je za sat-dva. Jedina igračka koju obožava je-frizbi, tu je neumoran. A od kostiju najradije jede juneće ili goveđe kosti iz supe; njih ne ispušta iz usta dok ih ne oglođe, pojede...

A lud je xD Moracu da ga ucim da stoji xDRazlog, sto ovako kasno...
Rekao mi je da ce mi doneti neke vitamine ... Onda hranim ga pedigri hranom za stenad u kombinaciji sa mlekom.
I tako...Sutra idem da vidim u pet shopu neku igrackicu, pistavu, kao sto kazes i obavezno kosku...Vestacku...Nekako mi to ide uz psa xD E a ovaj odgajivac mi rekao da kupim lopticu od tvrde gume sa kanapcicem jer isto tako ciste zube.

Mislim da to sto seda cim stane ima veze sa uzrastom. Lara je non stop sedala pa legne. Uhvatili smo je par puta kako pocne da jede stojeci, pa sedne pa onda i legne i jede :zcepanje::zcepanje: Nema potrebe da ga ucis da stoji. Naucice sam
Cvili jer trazi drusto i zanimaciju :per:. Sto vise igracaka da ima cime da se zanima
A sto se hrane tice nisam sigurna za pedigre. Mislim da i ona spada i tu komercijalnu grupu koje ima na svakom cosku i u koju trpaju sve i svasta :besna:
Mi smo posle jedne ozbiljne epizode sa predhodnom kerusom presli na hranu premium klase (rojal canin, hiils, mera dog, brita....) I opet nisam sigurna bas ali mi se cini da je bolje psu dati jogurt nego mleko. Ima neka prica sa alergijom na belancevine u mleku koje su u prihvatljivijem obliku u jogurtu :think:
I da jos nesto. Metabolizam pasa je razlicit od naseg i njima nikako ne treba davati slanu i slatku hranu kao i zacinjenu hranu
Odoh sad da radim :mrgreen:

Ako ga kupaš, moraš . .

Što se tiče igračaka, ništa mu nije bilo interesantno (one gumene igračke za zube), to nije ni pogledao; loptu tu i tamo; kupovne koske iz pet-šopova (unutra koska, okolo svinjska koža), u kojem god obliku da su, pocepao je za sat-dva
MIslim da je Raff dovoljno porastao za onu king size kosku iz pet shopa :zcepanje::zcepanje: Dugacka je oko 20cm :zper:Nju ni Lara ne unisti tako lako.:zcepanje:

Jedina igračka koju obožava je-frizbi

Ljubav nasa mala :heart::heart::heart: Jedva cekamo da ga vidimo :zper:

A od kostiju najradije jede juneće ili goveđe kosti iz supe; njih ne ispušta iz usta dok ih ne oglođe, pojede..

Veruj mi bolje je da mu te koske dajete nekuvane. I meni su zvocali godinama a ja mislila da su to gluposti. Dok se nije jedna poprecila Od tada samo nekuvane i sto vece :rtfm:

27. puni 3 meseca.
Znaci kupanje tek na prolece?A sto se tice zime slikacu ti sutra kako sam mu napravio box xD cebe oko etalnog kaveza preko cebeta neki TEPIH preko tepiha jastuk i preko svega toga carsav.XD unutra neki moj stari vuneni dzemper i neke krpice kojima se igra.Uskoro kao sto sam pisao pravim PRAVI box i planiram da kucicu izolujem stiroporom j**es cebad....I ta njesra...Uostalom ima samo 2 meseca jednostavno neko dodje podigne kavez i odnese ga...Zato treba sto pre box zbog njega.

Nikako ne kupati. Taman posla tako maleno i na ovu hladnoću. Ko ti reče, u lavor napravi blagi rastvor alkoholnog sirćeta i vode, nakvasi truleks krpu i iscedi i prebriši ga i neka bude unutra dok se ne prosuši.
Stepenice........mnogo je malo štene........svi štenci se plaše stepenica u početku. Ne forsiraj ga jer će navući strah........samo polako, kada vidiš da hoće, a ti ga zovi, pohvali,,,,,sići se sam za tobom

Back