LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.660
Meni je receno kada hranim psa sa royal caninom i Hill`s om da nema potreba da vitaminima...jer ja ta hrana vec izbalansirana i nema potrebe davati ...moze vise da steti nego da pomaze...nije ta hrana za dzabe 450 din 1 kg....naravno ja mu dajem od 3 obroka 1 uvek mu dajem hranu iz kuce koje sme da jede..kacamak,hleb,supu itd..
U pravu si i to važi za većinu rasa, ali za NO moraš davati kafortan ili neki drugi kalcijum jer su oni specifičan razvoj skeleta. Meni je 5 različitih vet.reklo da pored kalcijuma u granulama (iako je ta hrana izbalansirana) moram mu davati kafortan ali ne onoliko koliko piđe na kutiji već manje pošto dobija kalcijum i kroz granule. U teoriji dovoljno im je ono što je u granulama a u praksi svi kažu da im se doda još malo kalcijuma posebno u periodu kada dižu usi a istovremeno im ispadaju mlečni zubi i niču stalni.Onda im organizam troši kalcijum na tri strane uši, zube i skelet što moraš proznati nije slučaj sa većinom drugih pasa. Mešu ne fali ništa, vidiš da svi kazu da je dobar a ja sam tako radila ne zato što vet.kaze već zato sto smatram logičnim.
Sinoć je bio vet.da mu pogleda nogu jer povremeno ćopa (nagazila ga doga u igri), kaze da je istegao ligamente u ramenom pojasu i da će proći samo od sebe, usput ga je celog ispregledao i kaže da je super. On je ljudi kao uključen u struju, svaki dan nešto novo izmisli, menja ćud i kao on nešto ozbiljno počinje da čuva dvorište. Počinje da biva svojeglav i pravi se lud na komandu ali kad potrefiš intonaciju (odesečno i strogo) posluša. Blenta, smešan je. I jak je kao bik. Ja na snagu ne mogu da ga savladam ali na komandu mogu.

Poslednja izmena:
). Pa mozete probati i sa ovim...Svakako mislim da u periodu razvoja treba pojacati doze Kalcijuma, bez obzira sto njega ima u granulama.