Nemacki ovcar

Da li se nekom mozda cini da je Rex malo manji za 5 meseci?
Ja stvarno ne znam danas sam video jednog coveka i kaze kao da je manji nego sto bih trebao da bude za 5 meseci i jos odavno mi je jedan drugi covek isto rekao, a ja ga merio i visok je 56 cm. sto je i vise nego sto bih trebalo da bude ako gledamo onu tabelu...

Poslednja izmena:
Da li se nekom mozda cini da je Rex malo manji za 5 meseci?
Ja stvarno ne znam danas sam video jednog coveka i kaze kao da je manji nego sto bih trebao da bude za 5 meseci i jos odavno mi je jedan drugi covek isto rekao, a ja ga merio i visok je 57 cm. sto je i vise nego sto bih trebalo da bude ako gledamo onu tabelu...

Ma nemoj da se opterecujes,jos je on mali,do godinu dana ce se sve to srediti! Kao i sa usima,pre ili kasnije se popravi :)

Zasto Axel ima korpu?

Bolje sprecit nego lecit ;) hahahha

Ma nesto je poblentavio taj dan, kad smo dosli na sajam sklonio sam mu povodnik, i jedno pola sata smo trazili halu gde je izlozba, isao je barem 50 metara od mene i na poziv je dolazio, bilo je ljudi,pasa, problema nije bilo, u salu smo usli bez povodnika jer su tamo bili samo psi poznati njemu on je odmah poceo da skace i luduje s njima, ali sam tad morao da ga vratim na povodnik, valjda se on naljutio, unevrozio, i eto frke, sa par pasa se pokacio, i ja mu stavio korpu, sta sam drugo mogao ;-(, a inace bilo je i drugih pacijenata poput njega, ali bez korpe, to bas nisam razumeo...uglavnom, mnogo se lose ponasao,od nepoznatih pasa, samo smo bili ok s jednom belgijancem

Jovana, Nemanja, ajd me cimajte kada budete hteli zajedno da izadjete s psima, ja aksela takodje izvodim na nasip samo kod mene ;), al boze moj, lako cemo mi doci do vas ;-) mada ovaj sneg..... ;-(

inace, valjda od onog dana, tj zbog hladne vode, aksel nije nesto hteo da jede, danas smo bili do veta, kaze da ga boli malo zeludac, uzeli smo mu ranisan, mada vec polako glicka klopu ;), ponasanje i sve ostalo kako treba ;)

@vlado nemoj se opterecivati oko tih gluposti, bice kakav jeste i zdravo djaci ;-), ma on je tek poceo da raste, ima on da raste i raste, uzivaj dok je mali, kad poraste, cupace ti ruku iz ramean ;-) hahhaha

@vlado nemoj se opterecivati oko tih gluposti, bice kakav jeste i zdravo djaci ;-), ma on je tek poceo da raste, ima on da raste i raste, uzivaj dok je mali, kad poraste, cupace ti ruku iz ramean ;-) hahhaha

Znam... nego rekoh bzv da pitam ali ja stvarno mislim da 56cm. za 5 meseci nije malo nego ljudi lupaju... ;)

Poslednja izmena:
Ja nisam videla b&b:dash::dash:A još smo se dogovarali...Nema zafrkancije, Meš spreman za ženidbu:brus::gace:

Ja stigao na primopredaju ogrlice za mesa,video sam gala a i tebe i tvoju pratnju i taman......kad vi odoste da gledate agilti,onda smo posli sa gLjiljom da nadjemo doga i kao po obicaju sreo sam nekog i tu nam se gubi svaki trag.
Upoznao sam Vladu i larine Gazde:D a mi ce mo se valjda zvanicno upoznati na otvaranju sezone u februaru:ok:

evo i mojih slika, na prvoj osim mene, nalaze se Nikola Mandaric, vlasnik Akselovog oca, i jedan od najboljih kinologa kod nas, covek je za trag ne prevazidjen ;-) i Ninoslav iz singidunuma

http://img42.imageshack.us/i/pc130082.jpg/
pc130082.th.jpg
Na drugoj pored mene i Aksela je jedan predivni Irski vucji hrt iz madjarske, prelep pas ;)

http://img69.imageshack.us/i/pc130083.jpg/
pc130083.th.jpg

E zeenmc pa mi smo se upoznali na sajmu :D. Sreli smo se gore kod pticara i bas sam te pitala da li je to taj crni nemacki ovcar. Objasnjavao si mi razliku izmedju njih i ovih nasih i ja sam rekla da znam sve o uglovima jer imam exterijerca :D.
Ima me na vladinim slikama. Jedino zensko koje daje frizbi Mesu

Ljudi, da li je normalno da pas po ovakvom vremenu preko dana bude na otvorenom? Ovaj moj tek kasno uvece ulazi u kucicu. Evo pre par minuta sam mu skidao sneg sa ledja i ledenice sa stomaka:eek:

Lara prosle godine na Divcibarama nije ulazila u kucu dok ne padne mrak. Imala je 6 meseci i nista joj nije falilo. Ponekad imam utusak da su stvoreni za sneg :per:

Pa sto se ne javi na primopredaji bre:hahaha: A nema veze videcemo se vec valjda.

Pa vrsila se isplata:hahaha:,nisam hteo da prekidam a posle sam g Ljilji rekao da ne otvara ogrlicu posto mora obavezno da se ruke operu posle stavljanja psu,kad vi zdimiste:think:,pomislih da ce mo se kasnije sresti ali sam morao da zurim kuci:sad2:

Lara prosle godine na Divcibarama nije ulazila u kucu dok ne padne mrak. Imala je 6 meseci i nista joj nije falilo. Ponekad imam utusak da su stvoreni za sneg :per:

Verujem, ali veruj i ti mislim da je ovo ipak preterano...:roll:
Najavljuju neku temperaturu za vikend od -10, pojma nemam sta da radim.
Pa jutros je lezao u bari /posto sam posuo beton solju/ ispred kucice! :dontunderstand: Kakva blentavina....
Mislim da on ipak nema pojma sta je dobro a sta lose za njega. :think:

Verujem, ali veruj i ti mislim da je ovo ipak preterano...:roll:
Najavljuju neku temperaturu za vikend od -10, pojma nemam sta da radim.
Pa jutros je lezao u bari /posto sam posuo beton solju/ ispred kucice! :dontunderstand: Kakva blentavina....
Mislim da on ipak nema pojma sta je dobro a sta lose za njega. :think:

I ja mislim da ne zna.
Kako Meš zna kada idemo iz dvorišta na kratko a kada na posao ne znam, ali svaki put kada idemo na kratko on ostane pored kapije da čeka i legne u baru.
E sad, na -10 ja ne bih psa držala napolju ceo dan.......mislim, čemu to. A so ne posipamo upravo zbog šapa tj.jastučića.....

I ja mislim da ne zna.
Kako Meš zna kada idemo iz dvorišta na kratko a kada na posao ne znam, ali svaki put kada idemo na kratko on ostane pored kapije da čeka i legne u baru.
E sad, na -10 ja ne bih psa držala napolju ceo dan.......mislim, čemu to. A so ne posipamo upravo zbog šapa tj.jastučića.....

Ne znam...Sto se tice soli, baceno je malo kuhinjske, tek toliko da se led otopi. To ne moze da skodi sapama. Ozbiljno razmatram mogucnost da ga pustim unutra kada padne temperatura ispod -5,6 / moja lepsa polovina bi se odusevila / ali ne znam kako cu ga posle isterati napolje. Sasvim sam siguran da posle ne bi uopste ulazio u kucicu, vec bi dzedzio ispred ulaznih vrata ocekivajuci da ponovo udje :per: Eto takav je. Pa cak ni sad ne ulazi niposto u kucicu ukoliko nije potpuno siguran da niko vise nece izaci u dvoriste, a to je oko ponoci.
Tesi me to sto, a tome je uveliko doprineo ovaj forum kao i kometari forumasa, i drugi imaju slicne probleme jer je to karakteristika rase. Mada ipak kada se sve sabere, ovaj moj je mislim ipak najludji. Pa pobogu, imam priliku da ga mazim i ceskam jedino dok jede, a to ne traje dugo :roll:

Ne znam...Sto se tice soli, baceno je malo kuhinjske, tek toliko da se led otopi. To ne moze da skodi sapama. Ozbiljno razmatram mogucnost da ga pustim unutra kada padne temperatura ispod -5,6 / moja lepsa polovina bi se odusevila / ali ne znam kako cu ga posle isterati napolje. Sasvim sam siguran da posle ne bi uopste ulazio u kucicu, vec bi dzedzio ispred ulaznih vrata ocekivajuci da ponovo udje :per: Eto takav je. Pa cak ni sad ne ulazi niposto u kucicu ukoliko nije potpuno siguran da niko vise nece izaci u dvoriste, a to je oko ponoci.
Tesi me to sto, a tome je uveliko doprineo ovaj forum kao i kometari forumasa, i drugi imaju slicne probleme jer je to karakteristika rase. Mada ipak kada se sve sabere, ovaj moj je mislim ipak najludji. Pa pobogu, imam priliku da ga mazim i ceskam jedino dok jede, a to ne traje dugo :roll:

Pravo da ti kažem, ja ti za ovaj problem uopšte nisam merodavna iz prostog razloga što smatram da pas treba da bude uz gazdu dobar deo dana, tj. veliki deo vremena kada je gazda kući. Ne mislim da teeba da spava sa njim u krevetu, nre mislim da treba da provodi svo vreme kraj vlasnika, ali mislim da trebaju da budu što viđe skupa jer samo tako pas nema osećaj da je sam, tako nauči da se mazi, da sluša, da posmatra i imitira, da ne dira po kući ništa i mislim da je tada nasretniji, samo da je kraj voljenog mu gazde.
Ne mogu da zamislim da je Meš ili ove dve alapače sam po ceo dan u dvorištu. Kada je lepo vreme ukućani su napolju, ali sada, izlazi se samo po potrebi. Malo vremena se provodi sa psom a on je navikao da bude više sa ukućanima pa se oseća ostavljenim a nije mu jasno zašto. Zato sam i rekla da svi koji imaju mlade pse izadju napolje i provode vreme sa njima.......nikada ne zaboraviti da vas pas posmatra, misli i donosi zaključke.....da nije tako kako bi naučili sve i svašta da rade i da slušaju komande.

Ovo je samo moje mišljenje i naravno da postoje i druga jednako ispravna.

Pravo da ti kažem, ja ti za ovaj problem uopšte nisam merodavna iz prostog razloga što smatram da pas treba da bude uz gazdu dobar deo dana, tj. veliki deo vremena kada je gazda kući. Ne mislim da teeba da spava sa njim u krevetu, nre mislim da treba da provodi svo vreme kraj vlasnika...

U pravu si. Ima sada 9 meseci i na vrhuncu je zelje za drustvom i igrom. A to sto je sada zima, tacno, i nije neko pokrice. :neutral:

Back