Nemački LGBT aktivista teško pretučen u BG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

wizardofOZ

Domaćin
Poruka
4.136
Nemački LGBT aktivista teško pretučen u BG

Nemački državljanin D.H. (27), koji je učestvovao na beogradskoj konferenciji o pravima LGBT populacije, teško je povređen u tuči u Beogradu.

Nemac je teško povređen u tuči u Brankovoj ulici kod Zelenog venca noćas oko tri sata. Kako tvrdi organizacija LABRIS, on ima teško oštećenje mozga, a zasad nema dovoljno informacija o tome kako se napad desio.


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da napad na nemačkog državljanina neće proći nekažnjeno.

"U našu zemlju i u naš Beograd dobrodošli su svi stranci i ljudi koji donose dobru volju, pozitivnu energiju i svoj novac. Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju nekažnjeno i, kao i što smo i do sada uhapsili počinioce najtežih krivičnih dela, isto tako ćemo uhapsiti i napadače na nemačkog državnjanina", poručio je Stefanović.

Prema njegovim navodima naređena je intenzivna istraga kako bi počinioci što pre bili pronađeni, a pored beogradske policije u istragu su bili uključeni iskusni profesionalci Uprave kriminalističke policije.

Nevladina organizacija Labris krenula je danas oko 12 časova u protestnu šetnju od hotela Metropol kako bi ukazala na nasilje prema nemačkom državljaninu, učesniku međunarodne konferencije o LBGT pravima.


Snimka dogadaja

EKSKLUZIVNO: KRVNIČKI SA LEĐA Pogledajte napad na Nemca na Zelenom vencu!

 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top