Не постоје "Швабе које пишу". Немачка медијска сцена је колекција неколико стотина (хиљада ако рачунаш локалне новине) медија које сви имају свој стил писања. Постоје таблоиди, који нам нуде гротескне садржаје, као и медији са нивоом.
Након неких збиља неукусних инцидената, чак су и таблоиди усвојили одређени кодекс када су веома болне и приватне ствари у питању.
Ја могу да се кладим да ти заправо не знаш ништа о немачким медијима, о чему и шта и како пишу, као што ни ја не знам о канадским.
Оно што свакако знам је да је нереално изговорити реченицу "Канађани пишу", јер сам убеђен да у Канади има хиљада стилова писања.
Naravno, svi koji pisu pisu onako kako im gazda naredi, a gazda je obicno deo sistema i svi imaju slican narativ, bez obzira na stil.
Ako se vratis na prepisku, ti si prvi prokomentarisao stil i uporedio ga sa nekim drugim, implicirajuci na srpsko smece poput Kurira, Informera i slicnih tabloida.
Ja sam samo to prokomentarisao, prisecajuci se svabe i njegove objektivnosti i kolektivnog stila 90ih.
Nisu oni tu bili sami, ali su prednjacili.
Svabo ce kod mene uvek (ispravka: do sada, vremena se menjaju, bmw-u kad istekne garancija, mora na ozbiljan remont za razliku od japanca) imati respect za rad, kvalitet i disciplinu, ali moramo ostati realni kod nekih drugih pitanja.