Немачка: САЛАФИСТИ СВЕ ЕКСТРЕМНИЈИ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
Немачка: Салафисти све екстремнији
26. 06. 2012 14:07 | DW

http://www.vaseljenska.com/svet/nemacka-salafisti-sve-ekstremniji/#4


salafisti.jpg
(Фото: DW)


Убити за Божју државу, стратегија селафиста


Берлин – Радикални ислам постаје полако проблем и у Немачкој. Салафисти сматрају да онај ко вређа пророка Мухамеда мора да буде убијен – јер тако тражи Алах.
А умрети за Божју државу – стратегија је салафиста.


Бон, почетак маја. Десничари из редова странке „Pro NRW“ (За Северну Рајну Вестфалију) демонстрирају на улицама истичући транспаренте на којима се налазе карикатуре пророка Мухамеда. На улици су и радикални салафисти. Они су испровоцирани и избија насиље. Један салафиста напада двојицу полицајаца ножем. Један од њих завршава у болници. Да ли је то чин радикалног појединца или је то у складу са радикалном идеологијом салафиста?


Међу демонстрантима је и један човек који све снима камером. Зове се Реда Сејам. Он је немачки држављанин египатског порекла, наводно има контакте са исламистичким терористима. Он пристаје да за ДW говори о циљевима и ставовима салафиста. „Алах је рекао да је Куран савршен. Тачка. Нема даље. Ми смо дужни да се боримо против оних који се боре против ислама. До последњег даха.“Или Алах, или смрт!
Реда Сејам бори се за владавину ислама. У то име бави се пропагандом као сниматељ. И више од тога, тврди Клаудија Даншке, из Центра за демократску културу. Она сматра да је Сејам једна од фигура према којој се орјентишу млади салафисти. „Сејам је успео да се етаблира у Берлину створивши сопствену заједницу у којој ради с младима и које образује по сопственом нахођењу. Он се широм Немачке појављује тамо где се праве одређене пропагандне акције радикалних салафиста“, упозорава Даншке.
Салафисти тврде да живе по Курану и извршавају оно што пише у Светој књизи од речи до речи – то је за њих једини и врховни закон. Недавно су у Немачкој, на улицама, бесплатно делили Куран. Али, шта салафисти мисле о онима који су против те акције? „Ми морамо да ширимо божју објаву. Ако то неко спречава, то значи да блокира Алахов пут, да се бори против ислама, јер спречава да се шири објава“, одговара на то питање Сејам.
За Клаудију Даншке, ствари су тиме јасне: „Њихов је став: свако мора да саслуша шта је ислам и мора, или да му се покори, или је противник ислама. Онај ко не следи божју објаву, тај је противник“. А против непријатеља ислама се мора борити. На пример онако како су то учинили салафисти у Бону. За нападаче су полицајци били службеници који су дозволили да неко други вређа пророка Мухамеда. У својим видео-порукама салафисти оправдавају примену насиља против неверника. Један од тих проповедника говори: „Нека се чувају језици који нападају муџахедине. Нека се чувају; или ће их Алах извести на прави пут, или ће бити уништени! Док се главе не закотрљају!“ – тако се завршава порука у једном пропагандном видеу.
Онај ко увреди божјег посланика Мухамеда, тај мора да буде кажњен смрћу. Та средњевековна пресуда коју налаже шеријат тренутно кружи интернетом. На њега се позива и немачки „божји ратник“ Јасин Чоука, који се налази у иностранству и који шаље видео-поруку оним медијима који приказују карикатуре пророка Мухамеда: „Пратите сараднике тих медија. Убијте их и дајте им лекцију коју никада неће да забораве.“„Ко убије, ради по налогу Алаха“
А шта о томе каже Реда Сејам? „То је пресуда ислама онима који вређају посланика – да се такви убију. Не можемо ништа против тога кад су нам Алах и његов посланик тако наложили. Али ко то треба да уради, то ја не могу да кажем. Свако треба да одлучи за себе“, његов је одговор. Онај ко изврши смртну пресуду према мишљењу салафиста делује по налогу Алаха.
Министар унутрашњих послова немачке покрајине Баварске, Јоахим Херман, запањен је Сејамовим изјавама. „То је потпуно нова димензија. Тако јасне претње, на немачком језику у Немачкој, то значи да свако ко стоји на путу исламу треба да рачуна с тим да ће бити скраћен за главу“, готово у неверици закључује министар. А за Сејема се у то убрајају и новинари: „Све зависи од тога шта ћете да напишете. То се све види и онда се зна да ли сте против ислама. По томе се зна и против кога треба, а против кога не треба да се бори.“

http://www.vaseljenska.com/svet/nemacka-salafisti-sve-ekstremniji/

************************************************************************************************************

Ја лепо кажем да су мухамеданци ментално оштећени захваљујући оваквом тумачењу своје вере. Они из дана у дан свуда у свету постају велики проблем за све друге грађане тих држава. Они једноставно где год дођу малтретирају и угрожавају остале људе и сами од себе праве велики политички проблем јер се претварају у
терористе.

Питам се да ли је њима јасно да се оваквим својим иступањима полако пењу свима на главу и да ће једног дана већина држава донети одлуку ДА ИХ ВРАТИ МЕЂУ ЊИХОВЕ КАМИЛЕ И КОЗЕ...... :rtfm::rtfm::rtfm:
 
Ја лепо кажем да су мухамеданци ментално оштећени захваљујући оваквом тумачењу своје вере. Они из дана у дан свуда у свету постају велики проблем за све друге грађане тих држава. Они једноставно где год дођу малтретирају и угрожавају остале људе и сами од себе праве велики политички проблем јер се претварају у
терористе.

Питам се да ли је њима јасно да се оваквим својим иступањима полако пењу свима на главу и да ће једног дана већина држава донети одлуку ДА ИХ ВРАТИ МЕЂУ ЊИХОВЕ КАМИЛЕ И КОЗЕ...... :rtfm::rtfm::rtfm:


Ne postoji ovakvo ili onakvo, ispravno i pogresno, umereno i ekstremno tumacenje islama. To je laz levicara i liberalnih medija, da postoji tamo neki umereni islam. Postoji jedan jedini islam i ako ga se pridrzavas doslovce dobices Saudijsku Arabiju, a ako ga se ne pridrzavas imaces npr. Azerbejdzan ili Kazahstan, gde normalne ljude zabole k*rac da se opterecuju gonicem kamila i njegovim ludim idejama. Dakle nije problem taj neki ekstremni islam, vec je islam problem, sam po sebi.
 
. . .

Шта лупаш, бре??? Мени као Православцу ЦЕЛОГ МОГ ЖИВОТА ВРЕЂАЈУ ВЕРСКА ОСЕЋАЊА - од комуниста и атеиста, дарвиниста па сада ми само још ви мухамеданци фалите!!! :evil::evil::evil:
Што не пишеш КАКО ВИ ВРЕЂАТЕ ХРИШЋАНСТВО !!! ???
 
Poslednja izmena od moderatora:
. . .

Postavio bih ti nekoliko pitanja ali pre toga bih hteo da razjasnim tebi pre svega neke stvari o mojim stavovima prema Islamu i prema Arapima.

PRVO.

Ja NE MRZIM ARAPE!!!.
Neke od arapskih zemalja poput tog Egipta, Tunisa, Libije kao i Sirije i Palestine su stari jugoslovenski ali sada i srpski saveznici.

DRUGO.

Ja ne MRZIM ISLAM kao RELIGIJSKO UBEDJENJE.
Svako ima pravo da u sebi gaju veru prema necemu, da jednostavno ima neku svoju duhovnost koja je coveku neophodna kao neki ventil od svakodnevne stvarnosti.

TRECE.

Jednostavno NE VOLIM:

1.Muslimansku pre svega zensku ali ponekada i musku odecu posto se muskarci oblace pomalo razlicito od zemlje do zemlje.
PRE SVEGA ne volim zene koje su porpuno pokrivene i samo im oci vire a to u principu i nije muslimanska zenska odeca vec je to neko izmislio kako bi zene drzao pod kontrolom, ne znam mozda i sam Muhamed.
Ne volim ni boje koje arapi vole da nose, pre svega zene.

2.Muslimansku arhitekturu, ne svu ali dosta toga.

Da ne duzim vise, vec sam ti rekao nekoliko puta sta sve ne volim i zasto ne volim.
Jednostavno mi je to ODVRATNO a neki delovi zenske odece me pomalo i uznemiruju i ne prijaju mi.

TO STO JA TO NE VOLIM, , APSOLUTNO NE ZNACI DA SADA MRZIM ARAPE. NAPROTIV, IMA MEDJU NJIMA ITEKAKO I VISE NEGO OK LJUDI.

Dakle hteo bih samo jasno da ti stavim do znanja da ARAPE NE MRZIM, NAPROTIV.

Ono sto me ne plasi toliko kod njih ali me ipak nervira je to STO SU PREVISE VERSKI ZATUCANI i CEO ZIVOT TUMACE KROZ VERU i to bi bilo OK da sa recimo 95 OK muslija ne dodju jos 5 koji pocnu da ih huskaju i prave probleme.

DAKLE PORED ONOG GORE, i TO je razlog zasto msatram da NIKAKO NIJE DOBRO imati ih u drzavi, NE ZBOG ONIH 95 vec ZBOG TIH 5.
INACE ARAPI SU U GLOBALU VEOMA JEDNOSTAVNI, SRDACNI I GOSTOLJUBIVI ljudi i to im je jedan VELIKI PLUS.

E sada bih ti postavio neka pitanja:

1. Koji je cilj toga sto se SAD ovako srcano i grcevito bori PROTIV BASARA EL ASADA.
Zasto se U SUSTINI AMERI bore u Siriji, mislim na indirektnu diplomatsku borbu i vojnu pomoc pobunjenicima preko granice sa Turskom kao i Libanom i Izraelom.

2. Da li su zrtve te borbe opravdane i zasto.

3. Da li STVARNO SMATRAS da je Basar El Asad VELIKI ZLOCINAC kojemu je jedini cilj da maltretora narod drzave ciji je predsednik.

4. Ako je tako (vidi pod 3.), zasto ga onda AMERI za takve stvari nisu osudili RANIJE , on je na vlasti vec DUGO VREME, nego su se BAS SADA SETILI.

 
Poslednja izmena od moderatora:
. . .

Ovakve kazne samo pokazuju koliko su muslimani nesigurni u svoju veru, koliko god se busali u grudi i sebe lagali. Kada narod jednom oseti slobodu, nema nameru da se vraca na zakone i nacin zivota kamenog doba. A toga se vlastodrsci i mule po ostalim islamistickim zabitima najvise i boje, da ce sloboda cinjenja onoga sto obican covek zeli, jednog dana i kod njih zakucati na vrata. Onda ce takvi postati samo mracni relikti proslosti.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Па добро, извини, али то је истина........:lol:

Nisam znala, zaista..:ok:.....ali mozes li ti to malo kulturnije? :zag::heart2:


Па добро, извини, али то је истина........:lol:

а има и наша народна пословица: "Кад Турчин има масло - он са њим и дупе маже!" а то се каже за некога
ко се бахато и неодмерено понаша са оним што има
.

Da, da, sad kapiram....;)
 
Poslednja izmena:
Nisam znala, zaista..:ok:.....ali mozes li ti to malo kulturnije? :zag::heart2:
Da, da, sad kapiram....;)

Ако си некада била у некој исламској земљи и одеш у њихов ВЦ - они увек имају као чучавац са чесмом... и не користе тоалет папир, нити сапун - него после велике нужде се мало оперу водом.......:dash::dash::dash:а старије генерације бивше СФРЈ кажу да када су били у војсци сви ВЦ-и су по зидовима били измазани фекалијама јер у њима није било тих чесми...... ужас........:dash::dash::dash:
 
Ако си некада била у некој исламској земљи и одеш у њихов ВЦ - они увек имају као чучавац са чесмом... и не користе тоалет папир, нити сапун - него после велике нужде се мало оперу водом.......:dash::dash::dash:а старије генерације бивше СФРЈ кажу да када су били у војсци сви ВЦ-и су по зидовима били измазани фекалијама јер у њима није било тих чесми...... ужас........:dash::dash::dash:

To sam i ja cula, ali kakve sad tu veze ima loj....:lol:.....mada, zaboravi da ne ulazimo u te grozne detalje, i ovo je bilo dovoljno grozno. :zag: :lol:
 
To sam i ja cula, ali kakve sad tu veze ima loj....:lol:.....mada, zaboravi da ne ulazimo u te grozne detalje, i ovo je bilo dovoljno grozno. :zag: :lol:

:hahaha: Па зато сам ја када сам био у Турској избегавао да се са њима рукујем....

Па има везе јер мени треба лојавац овде да прича како су хришћани прљави а они чисти, гле молим те.... а они су буквално ОПАСНИ ПО ЗДРАВЉЕ....
 
:hahaha: Па зато сам ја када сам био у Турској избегавао да се са њима рукујем....

Па има везе јер мени треба лојавац овде да прича како су хришћани прљави а они чисти, гле молим те.... а они су буквално ОПАСНИ ПО ЗДРАВЉЕ....

Tako je. :ok: I ja sam isto te price cula od nekih najblizih ljudi koji su bili po muslimanskim zemljama. :ok:

P.S. Ja nisam...
 
Ако си некада била у некој исламској земљи и одеш у њихов ВЦ - они увек имају као чучавац са чесмом... и не користе тоалет папир, нити сапун - него после велике нужде се мало оперу водом.......:dash::dash::dash:а старије генерације бивше СФРЈ кажу да када су били у војсци сви ВЦ-и су по зидовима били измазани фекалијама јер у њима није било тих чесми...... ужас........:dash::dash::dash:


ADIDAS ADIDAS ADIDAS
 
Немачка: Салафисти све екстремнији
26. 06. 2012 14:07 | DW

http://www.vaseljenska.com/svet/nemacka-salafisti-sve-ekstremniji/#4


salafisti.jpg
(Фото: DW)


Убити за Божју државу, стратегија селафиста


Берлин – Радикални ислам постаје полако проблем и у Немачкој. Салафисти сматрају да онај ко вређа пророка Мухамеда мора да буде убијен – јер тако тражи Алах.
А умрети за Божју државу – стратегија је салафиста.


Бон, почетак маја. Десничари из редова странке „Pro NRW“ (За Северну Рајну Вестфалију) демонстрирају на улицама истичући транспаренте на којима се налазе карикатуре пророка Мухамеда. На улици су и радикални салафисти. Они су испровоцирани и избија насиље. Један салафиста напада двојицу полицајаца ножем. Један од њих завршава у болници. Да ли је то чин радикалног појединца или је то у складу са радикалном идеологијом салафиста?


Међу демонстрантима је и један човек који све снима камером. Зове се Реда Сејам. Он је немачки држављанин египатског порекла, наводно има контакте са исламистичким терористима. Он пристаје да за ДW говори о циљевима и ставовима салафиста. „Алах је рекао да је Куран савршен. Тачка. Нема даље. Ми смо дужни да се боримо против оних који се боре против ислама. До последњег даха.“Или Алах, или смрт!
Реда Сејам бори се за владавину ислама. У то име бави се пропагандом као сниматељ. И више од тога, тврди Клаудија Даншке, из Центра за демократску културу. Она сматра да је Сејам једна од фигура према којој се орјентишу млади салафисти. „Сејам је успео да се етаблира у Берлину створивши сопствену заједницу у којој ради с младима и које образује по сопственом нахођењу. Он се широм Немачке појављује тамо где се праве одређене пропагандне акције радикалних салафиста“, упозорава Даншке.
Салафисти тврде да живе по Курану и извршавају оно што пише у Светој књизи од речи до речи – то је за њих једини и врховни закон. Недавно су у Немачкој, на улицама, бесплатно делили Куран. Али, шта салафисти мисле о онима који су против те акције? „Ми морамо да ширимо божју објаву. Ако то неко спречава, то значи да блокира Алахов пут, да се бори против ислама, јер спречава да се шири објава“, одговара на то питање Сејам.
За Клаудију Даншке, ствари су тиме јасне: „Њихов је став: свако мора да саслуша шта је ислам и мора, или да му се покори, или је противник ислама. Онај ко не следи божју објаву, тај је противник“. А против непријатеља ислама се мора борити. На пример онако како су то учинили салафисти у Бону. За нападаче су полицајци били службеници који су дозволили да неко други вређа пророка Мухамеда. У својим видео-порукама салафисти оправдавају примену насиља против неверника. Један од тих проповедника говори: „Нека се чувају језици који нападају муџахедине. Нека се чувају; или ће их Алах извести на прави пут, или ће бити уништени! Док се главе не закотрљају!“ – тако се завршава порука у једном пропагандном видеу.
Онај ко увреди божјег посланика Мухамеда, тај мора да буде кажњен смрћу. Та средњевековна пресуда коју налаже шеријат тренутно кружи интернетом. На њега се позива и немачки „божји ратник“ Јасин Чоука, који се налази у иностранству и који шаље видео-поруку оним медијима који приказују карикатуре пророка Мухамеда: „Пратите сараднике тих медија. Убијте их и дајте им лекцију коју никада неће да забораве.“„Ко убије, ради по налогу Алаха“
А шта о томе каже Реда Сејам? „То је пресуда ислама онима који вређају посланика – да се такви убију. Не можемо ништа против тога кад су нам Алах и његов посланик тако наложили. Али ко то треба да уради, то ја не могу да кажем. Свако треба да одлучи за себе“, његов је одговор. Онај ко изврши смртну пресуду према мишљењу салафиста делује по налогу Алаха.
Министар унутрашњих послова немачке покрајине Баварске, Јоахим Херман, запањен је Сејамовим изјавама. „То је потпуно нова димензија. Тако јасне претње, на немачком језику у Немачкој, то значи да свако ко стоји на путу исламу треба да рачуна с тим да ће бити скраћен за главу“, готово у неверици закључује министар. А за Сејема се у то убрајају и новинари: „Све зависи од тога шта ћете да напишете. То се све види и онда се зна да ли сте против ислама. По томе се зна и против кога треба, а против кога не треба да се бори.“

http://www.vaseljenska.com/svet/nemacka-salafisti-sve-ekstremniji/

************************************************************************************************************

Ја лепо кажем да су мухамеданци ментално оштећени захваљујући оваквом тумачењу своје вере. Они из дана у дан свуда у свету постају велики проблем за све друге грађане тих држава. Они једноставно где год дођу малтретирају и угрожавају остале људе и сами од себе праве велики политички проблем јер се претварају у
терористе.

Питам се да ли је њима јасно да се оваквим својим иступањима полако пењу свима на главу и да ће једног дана већина држава донети одлуку ДА ИХ ВРАТИ МЕЂУ ЊИХОВЕ КАМИЛЕ И КОЗЕ...... :rtfm::rtfm::rtfm:

Тако им и треба кад подржавају радикалне исламисте на Космету и у Босни. Дабогда им целу земљу преузели муслимани!
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top