Quantcast

Nemačka reportaža o HRT-u: Atmosfera kao u Severnoj Koreji

електрика

Zaslužan član
Poruka
112.249
Hrvoje Klasnić i Tvrtko Jakovina su tu ozbiljniji , jer su mladji , obrazovaniji , nisu budale ko Rudanka i relatiovno često gostuju na HRT i na mainstream medijima . Drago Pilsel isto tako ,a ima ih još , mada nema spora da je mnogo veći šovinizam u Hrvata nego u Srba . Al tamo bar imaš i o tome debate , dodju ustašoidi i "autošovinisti" ili kako ih tamo zovu jugokomunisti u mainstream medije pa zastupaju svoje stave , ima neke debate.
Kod nas se sve izvitoperilo osim na jednoj kablovskoj TV i u jednoj dnevnoj novini ti više nemaš prostora i uopšte nije bitno dal si nacionalista , komunista, drugosrbijanac , četnik , monarhista , liberal , Ljotićevac jbm li , jedino je bitno da si deo Svinjske Hunte , pa onda i mi imamo pluralizam jer Imamo Djuku i Krla ,Jelenu Milić i Drecuna i tako te nakaze .


Где имаш прилику да их видиш и чујеш а да није Јутјуб?
 

al bundy

Legenda
Poruka
62.978
Где имаш прилику да их видиш и чујеш а да није Јутјуб?
Pa bili su u onom "Otvorenom " mislim i kod Stankovića ,mada slabo ja pratim HRT ,al krivo mi je što nisam gledao ovu seriju o Gotovini ,čujem da veći trash nije vidjen na ovim prostorima odavno , kažu ni najgori ćetnik ne bi napravio takvu sprdnju o "nacionalnom heroju " . :lol:
 

електрика

Zaslužan član
Poruka
112.249
Pa bili su u onom "Otvorenom " mislim i kod Stankovića ,mada slabo ja pratim HRT ,al krivo mi je što nisam gledao ovu seriju o Gotovini ,čujem da veći trash nije vidjen na ovim prostorima odavno , kažu ni najgori ćetnik ne bi napravio takvu sprdnju o "nacionalnom heroju " . :lol:

Не пратим ни ја богзнакако, емитер кабловске ми заблокира сваку другу емисију. Готовину имаш на јутјубу, видела сам прве две..

Шта да кажем - несношљиво.
 

mišomor1

Aktivan član
Poruka
1.407
Nemačka reportaža o HRT-u: Atmosfera kao u Severnoj Koreji
petak, 10.01.2020. |

Nemački Dojčlandfunk emitovao je reportažu "Hrvatska televizija" u kojem se konstatuje da je HRT "zastrašujući primer u šta se može pretvoriti javni servis".

Autor reportaže je nemačka novinarka Grit Egeriks, koja je preko razmene novinara stigla u Hrvatsku kako bi se bavila ekološkim temama, ali je ubrzo uočila da je sam način rada HRT-a i cenzura koja vlada zanimljiva tema, prenosi Indeks.

"Službena agenda vlade je identična agendi glavnih urednika", navodi se u reportaži uz napomenu da je vodećim ljudima na HRT-u glavni cilj da ne naljute vladajuću elitu iz HDZ-a.

Nemačka novinarka se pita zašto oni imaju toliki uticaj na javni servis koji plaćaju građani i ističe kako je to u njenoj zemlji nezamislivo.

Situacije je takva da lideri HDZ-a ne moraju da intervenišu ukoliko im se ne sviđa izveštavanje jer to čine urednici, dok novinari mogu upasti u probleme ukoliko se usude da nešto pitaju političare.

U reportaži se povlači i razlika između SDP-a i HDZ-a u pogledu upravljanja HRT-om.

Devedesetih godina ta televizija je bila pod jakom cenzurom, da bi dolaskom na vlast SDP-a 2000. godine postao javni servis. Dok HDZ želi kontrolisati sve na HRT-u, SDP postavi svoje ljude na ključna mesta koji ne uništavaju redakcije i znaju obaviti novinarski posao.

Grit je iznenadio i koliko prostora dobija rat na prostoru bivše Jugoslavije, kao i crkvene manifestacije.


“Domovinski rat bitno određuje uređivanje programa HRT-a”, navodi se.

Promovisanje proustaškog revizionizma

Novinarka je šokirana činjenicom da je HRT ugostio Igora Vukića, koji u svojoj knjizi poriče masovna ubijanja u Jasenovcu. Pominje i seriju o NDH istoričara Hrvoja Klasića, koja još uvek nije emitovana niti se planira, a praktično je gotova.

Grit je pokušala da dobije izjavu od vodećih ljudi HRT-a, ali u tome nije uspela.


Reportažu završava konstatacijom da u HRT-u vlada atmosfera kao u Severnoj Koreji.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ето, не мислимо само ми овде у Србији да је 'рваЦка У ХИСТЕРИЈИ ПРОУСТАШКОГ РЕВИЗИОНИЗМА - то сви виде, па чак и Швабе..........
Jbt, koje crnilo u režiji naših saveznika, odavno nešto ovakvo nisam pročitao o svojoj zemlji.
HRT je javni servis, uvijek blago provladin, ovisno o tome čija je vlada je na vlasti. Međutim, u HR su tri nacionalne TV mreže (HRT, RTL, NOVA) i tu zbilja ima raznoraznih pristupa svemu, osim što nema šovinizma prema susjedima. RTL i NOVA su regionalno opredijeljene i mislim, ali nisam siguran, blago lijevo orjentirane. HRT je tu promjenjiv, ovisno o tome kako vjetar puše. ali i to je blago i suptilno.
 

mišomor1

Aktivan član
Poruka
1.407
Pa bili su u onom "Otvorenom " mislim i kod Stankovića ,mada slabo ja pratim HRT ,al krivo mi je što nisam gledao ovu seriju o Gotovini ,čujem da veći trash nije vidjen na ovim prostorima odavno , kažu ni najgori ćetnik ne bi napravio takvu sprdnju o "nacionalnom heroju " . :lol:
Takvu tragediju još nisam vidio, mladi Gotovina priča kao purger (a bodul je, podrijetlom sa otoka Tkona, obitelj mu doselila u Pakoštane), a i Višnjić Šibenčanin je daleko od naglaska, na fasadama kuća su klima uređaji, scene borbi redikulozne, vojske se napucavaju na otvorenoj livadi na 100 metara stojeći, na ZG ulicama iz 1991 su moderne reklame, na stolovima plastične boce vode kojih onda nije bilo, hrvatski vojnici pjevaju nehrvatske pjesme, nešto nevjerojatno. Vrdoljak je bio ozbiljan režiser, ako je on posenilio, kako nisu reagirali oni oko njega?
Šteta, Gotovina zaslužuje film, lik je stvarno faca, ratovao svugdje, šarmirao i pravio djecu svugdje, bio je fanatik u svemu, impresionirao me na snimku u kojem daje naloge časnicima za nastavak vojnih akcija prema Bosni. Sad mirno uzgaja ribe u ribogojilištu i boli ga k. za sve, kad ga pozovu da nešto izjavi, izjavi nešto protokolarno i vrati se natrag.
 
Poruka
9.187
Nekoliko riječi koje ne će imati nikakva učinka jer:

* posve odudaraju od želja većine forumaša
* niz je sadržaja i težina koje većina forumaša ovdje ni ne zna, ni ne raspoznaje

Uz dva jasna ograničenja:

* ne znam što se zbiva na srpskim TV
* ne gledam hrvatsku TV (ni ove kolonijalne) jer sam izbacio uređaj, a politika i sl. su mi odavno dosadili na svakodnevnoj razini

Dakle:

* na državnoj TV postoji dosta čvrsta ruka koja je, recimo, dogmatski hrvatska, a koja ne dopušta da se kontroverzne teme iz bilo kog doba ozbiljnije rasčlane. Tzv. lijevi ili jugo-obojeni imaju čest pristup, no većina ih doživljava kao neki relikt jugo-srpskoga svjetonazora koji je velikoj većini odbojan

* iako pripadaju raznim naraštajima, to su kao neki doktori opće prakse za sve, koje stalno pitaju za mišljenja i koji stalno gostuju na državnoj TV- Puhovski, Klasić, Jakovina, bio je Pilsel (no on je toliko nepodnošljiv da ga više ne zovu), ponekad Mandić, Goldstein, te estradni diletanti kao Markovina i sigurno još netko

* tvrdo nacionalni autori (pisci, povjesnici, analitičari (što je to?) nemaju pristupa na HRT- to su Ljeljak, Vukić, Domazet Lošo, Zvonimir Despot, Josip Jurčević, Blanka Matković, ...

*imaju pristupa, no rjeđe, jasno nacionalni autori koji su i znanstveno i stručno podkrijepljeni, no možda ne žele javno nastupati, a i manje ih se zove: Ante Nazor, Davor Marijan, Nataša Bašić, Ivo Lučić, S.P. Novak ...

* većina stručnjaka ne želi nastupati jer nisu estradno nastrojeni (Ante Škegro, Lovorka Čoralić, Vladimir Geiger, ..)

* "doktori opće prakse" su dodijali svima živima-osim yu-likovima- jer prosipaju pamet o 1000 stvari, a za što i nisu kvalificirani

* s HRT su otjerani jasno nacionalno orijentirani novinari (Tihomir Dujmović, Marko Jurič,... a možda i H. Novak Srzić, dok se dio pasivizirao)

Istina je da je Plenković zapravo uveo cenzuru na HRT, nizom poteza, no ta cenzura je antinacionalna u tom pogledu što se bitna pitanja ne postavljaju, a promovira se neka globalističko- kvazi yu nereformirana psudoideologija (Goldstein, Jakovina,...) koju većina gledateljstva istinski mrzi- osim, naravno,dijela gerijatrije i nekih mlađahnijih praznoglavaca

U doba SDP-a, nakon 2000, provedena je enormna čistka gdje su praktički svi izgubili posao (Nenad Ivanković, Maja Freundlich, Aleksa Crnjaković,...) tako da je apsurdno taj suludi neo-staljinistički period predstavljati kao kakav dah slobode. Postoje statistički podatci o ideološkim čistkama u doba Račana i Mesića.

Sadašnje stanje je takvo da Plenković, uz poteze kadroviranja, drži kontrolu nad državnim medijima tak oda je opći smjer "ne talasaj". To nije luđačka politika kao u doba Mesića itd., no marginalizira sve one koji bi tzv. kontroverze, a napose oko NDH i komunističkih zločina, istinski problematizirali.

Plenković je sve samo ne neki "ustaša"- dapače, on je ne-yugović, ali je taj bruxelleski ćato i globalist koji tim što sprječava da se do kraja stave sve karte na stol (i lijevi, i centar, i desni- pa da vidimo) održava truli status quo.

Jer- kad bi se sve otvoreno stavilo na stol, tzv. lijeva opcija ne bi mogla doći na vlast u RH u sljedećih 500 godina, i nakon lustracije i nakon medijskoga fokusa na hrpu zločina podkraj rata i kasnije.
 

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
31.745
Kaj je tebi, ne vrti se svijet oko vas.
Kod mene stoji do Krštenja Gospodinovog tj. 12.1., može i do Sviječnice 2.2. do kada stoje borovi u crkvama, ali moj se već sad trusi kad ga samo pogledam.

https://www.espreso.rs/svet/hrvatsk...-bi-pomislio-da-su-srbi-pa-ovo-je-najveci-hit

Pozivaju se na index.hr i da budem iskrena mislila sam da je to budalaština , a onda na istagramu , taj dan, vidim par poznatih hr faca kako postavljaju statuse tipa ,fali im bor na mestu gde je stajao u stanu ...
 
Poruka
21.099

veliki krang

Legenda
Poruka
59.016
Pa u vojničkom umijeću ste najviše izgubili to je priznao i Slobo u onom govoru. Sva sila JNA tehnike i ljudstva na puškomet od Beograda 4 mjeseca nije uspjela da skrši šaku slabo naoružanih civila. Nakon toga i stare babe u Hrvatskoj su znale da Srbija ne može dobiti taj rat. Kasnije je sve išlo opušteno

Čak je i onaj propali pjevač Mandić išao tamo da doprinese pa ga je Arkan morao čuvati ko dijete da ne pogine

Pa i ne baš, s obzirom da su ustaše počišćene, a Vukovar oslobođen do mirne predaje međunarodnim snagama, budući da kržljavci do tada više nisu pokušavali da unište još tenkova, što je čudno s obzirom na to kako im je lepo išlo dotle :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:
 

Mej bregami

Elita
Poruka
15.854
https://www.espreso.rs/svet/hrvatsk...-bi-pomislio-da-su-srbi-pa-ovo-je-najveci-hit

Pozivaju se na index.hr i da budem iskrena mislila sam da je to budalaština , a onda na istagramu , taj dan, vidim par poznatih hr faca kako postavljaju statuse tipa ,fali im bor na mestu gde je stajao u stanu ...
Glupost, nema pravila za držanje bora, na zapadu ih već 1.1. raskite i stave na ulicu gdje ih pokupe posebni kamioni i odvezu na reciklažu.
U Hrvatskoj ih većina drži do sveta tri kralja 6.1. i potom miče zbog praktičnosti, u stanovima zauzimaju prostor i otpadaju iglice, a rutina se vratila.
Većina pravoslavnih država ionako slavi na iste datume kao i katolici.
 

Darth Vader

Veoma poznat
Poruka
14.209
Nekoliko riječi koje ne će imati nikakva učinka jer:

* posve odudaraju od želja većine forumaša
* niz je sadržaja i težina koje većina forumaša ovdje ni ne zna, ni ne raspoznaje

Uz dva jasna ograničenja:

* ne znam što se zbiva na srpskim TV
* ne gledam hrvatsku TV (ni ove kolonijalne) jer sam izbacio uređaj, a politika i sl. su mi odavno dosadili na svakodnevnoj razini

Dakle:

* na državnoj TV postoji dosta čvrsta ruka koja je, recimo, dogmatski hrvatska, a koja ne dopušta da se kontroverzne teme iz bilo kog doba ozbiljnije rasčlane. Tzv. lijevi ili jugo-obojeni imaju čest pristup, no većina ih doživljava kao neki relikt jugo-srpskoga svjetonazora koji je velikoj većini odbojan

* iako pripadaju raznim naraštajima, to su kao neki doktori opće prakse za sve, koje stalno pitaju za mišljenja i koji stalno gostuju na državnoj TV- Puhovski, Klasić, Jakovina, bio je Pilsel (no on je toliko nepodnošljiv da ga više ne zovu), ponekad Mandić, Goldstein, te estradni diletanti kao Markovina i sigurno još netko

* tvrdo nacionalni autori (pisci, povjesnici, analitičari (što je to?) nemaju pristupa na HRT- to su Ljeljak, Vukić, Domazet Lošo, Zvonimir Despot, Josip Jurčević, Blanka Matković, ...

*imaju pristupa, no rjeđe, jasno nacionalni autori koji su i znanstveno i stručno podkrijepljeni, no možda ne žele javno nastupati, a i manje ih se zove: Ante Nazor, Davor Marijan, Nataša Bašić, Ivo Lučić, S.P. Novak ...

* većina stručnjaka ne želi nastupati jer nisu estradno nastrojeni (Ante Škegro, Lovorka Čoralić, Vladimir Geiger, ..)

* "doktori opće prakse" su dodijali svima živima-osim yu-likovima- jer prosipaju pamet o 1000 stvari, a za što i nisu kvalificirani

* s HRT su otjerani jasno nacionalno orijentirani novinari (Tihomir Dujmović, Marko Jurič,... a možda i H. Novak Srzić, dok se dio pasivizirao)

Istina je da je Plenković zapravo uveo cenzuru na HRT, nizom poteza, no ta cenzura je antinacionalna u tom pogledu što se bitna pitanja ne postavljaju, a promovira se neka globalističko- kvazi yu nereformirana psudoideologija (Goldstein, Jakovina,...) koju većina gledateljstva istinski mrzi- osim, naravno,dijela gerijatrije i nekih mlađahnijih praznoglavaca

U doba SDP-a, nakon 2000, provedena je enormna čistka gdje su praktički svi izgubili posao (Nenad Ivanković, Maja Freundlich, Aleksa Crnjaković,...) tako da je apsurdno taj suludi neo-staljinistički period predstavljati kao kakav dah slobode. Postoje statistički podatci o ideološkim čistkama u doba Račana i Mesića.

Sadašnje stanje je takvo da Plenković, uz poteze kadroviranja, drži kontrolu nad državnim medijima tak oda je opći smjer "ne talasaj". To nije luđačka politika kao u doba Mesića itd., no marginalizira sve one koji bi tzv. kontroverze, a napose oko NDH i komunističkih zločina, istinski problematizirali.

Plenković je sve samo ne neki "ustaša"- dapače, on je ne-yugović, ali je taj bruxelleski ćato i globalist koji tim što sprječava da se do kraja stave sve karte na stol (i lijevi, i centar, i desni- pa da vidimo) održava truli status quo.

Jer- kad bi se sve otvoreno stavilo na stol, tzv. lijeva opcija ne bi mogla doći na vlast u RH u sljedećih 500 godina, i nakon lustracije i nakon medijskoga fokusa na hrpu zločina podkraj rata i kasnije.
Hrvatsko društvo ima dosta gorućih problema neki od njih su svakako i poređenje današnje levice sa nekakvim partizanima.Onda su desničari ustaše??
Neko bi morao da objasni reteogradnim snagama u Hr da nikakve ustaše nisu stvorile savremenu Hr.
 

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
31.745
Glupost, nema pravila za držanje bora, na zapadu ih već 1.1. raskite i stave na ulicu gdje ih pokupe posebni kamioni i odvezu na reciklažu.
U Hrvatskoj ih većina drži do sveta tri kralja 6.1. i potom miče zbog praktičnosti, u stanovima zauzimaju prostor i otpadaju iglice, a rutina se vratila.
Većina pravoslavnih država ionako slavi na iste datume kao i katolici.

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

How yes no
 

Sta Ima Zemo

Primećen član
Poruka
907
Pa bili su u onom "Otvorenom " mislim i kod Stankovića ,mada slabo ja pratim HRT ,al krivo mi je što nisam gledao ovu seriju o Gotovini ,čujem da veći trash nije vidjen na ovim prostorima odavno , kažu ni najgori ćetnik ne bi napravio takvu sprdnju o "nacionalnom heroju " . :lol:
Serija je negledljiva, režimski režiser i uvlakač Vrdoljak je potpuno van forme kao i zet mu glumac Višnjić kao Gotovina kojem su američke beskarakterne uloge isprale svu kreativnost. Totalni promašaj
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.