Nemačka privreda "zakon" za rusku

Ja sam o ovome vec pisao, pustena je u promet prva linija brzih zeleznica u Rusiji, od Moskve do Sankt Peterburga, a vidim planirano je 30 linija brzih zeleznica, sa 30 linija brzih zeleznica Rusija ce imati najrazgranatiju mrezu brzih zeleznica od svih zemalja u Evropi. ;)

Ovde mozete videti slike voza koji fura 250km/h:
http://en.rian.ru/photolents/20090731/155684255.html

155684251.jpg
 
Predstavljen super brzi voz
Mina, 03.08.2009 09:08:18 Ocena:
5.00 (Glasova: 5)
[Oceni] Komentara: 0 [Postojeći komentari]
MOSKVA - Na dan Nacionalne železnice Rusije predstaljen je super brzi voz Velaro rus ili Sapsan.
Putnici će od Moskve do Sankt Peterburga stizati za tri i po sata, umesto sadašnjih osam. Redovne linije krenuće u decembru.
Sapsan će se kretati brzinom od 300 kilometara na sat. Putnici jedva da osećaju brzinu, a usluga je na najvišem nivou.
Guverner Sankt Peterburga Valentina Matvijenko je rekla da voz ide veoma glatko i da je impresionirana.
Direktor Ruskih železnica Vladimir Jakunjin je kazao da će putovanje od centra Moskve do Sankt Peterburga biti bez saobraćajne gužve, policajaca, nesreća, odlaganja letova i neugodnosti zbog lošeg vremena.
Direktor
marketinga Ruskih železnica Elizabeta Kukarešna je rekla da putnici mogu da biraju između ribe, piletine, mesa, vegetarijanske i hrane za bebe.
Cena karte još nije saopštena, ali se procenjuje da će ona koštati koliko i avionska.
Sapsan je veliki korak napred u odnosu na sadašnje vozove koji se kreću prosečnom brzinom od samo 60 kilometara na sat.
Ruske železnice planiraju za sada 30 linija, a naredna je predviđena od Moskve do Njižnjeg Novgoroda.
Voz su napravili nemački inženjeri kompanije Simens, a u planu je isporuka 40 kompozicija u sklopu priprema za zimske Olimpijske igre u Sočiju 2014. godine.

Samo što nisu propali!

(Čujem da će do 2010 da strašno porastu cene nafte)
 
ako ne razumes, onda si glup...

prosecni rus, otprilike 90% je takvih, jedva ima za leba, cuga votku do besvesti, itd...

ne razumem, zasto smatras da sam glup? ja na primer nema takve predrasude kada je rec o tebi...
a sto se tice mog komentara - rec 'prosecan narod' kao pojam moze da oznacava srednjestatisticki narod, neki uslovni ili cak i postojeci koji po osnovnim socio-demografskim i kulturno-privrednim parametrima predstavlja ilustraciju neke srednje vrednosti. a rec 'prosecni rus', to je naravno nesto drugo, ali te reci u postu koji sam komentarisao nije bilo.

a ovo za 90% gladnih alkoholicara... ne znam. mene je obicno sramota da se izlecem o necemu sto nisam siguran da znam. operisati stereotipima je opasno, ako ni zbog cega drugog, makar zbog toga sto na kraju uvek ispadnes smesan. stvarnost nikada nije toliko prosta koliko bi prostacina to volela. nemoj da budes prostacina, zensko si na kraju krajeva, imaj mere.
 
Pad proizvodnje u Rusiji 15 odsto
15. jul 2009. | 15:26 | Izvor: Tanjug

Moskva -- Industrijska proizvodnja u Rusiji je u prvih šest meseci ove godine opala za 15,8 odsto u odnosu na isto razdoblje lani, saopstio je ruski Zavod za statistiku.

U junu 2009. godine industrijska produkcija je smanjena za 12,1 odsto na godišnjem nivou, ali je u odnosu na maj ove godine porasla za 4,5 procenata, preneo je Prajm-Tas.

Proizvodnja prirodnih sirovina je u prvom ovogodišnjem polugođu opala za 3,4 procenta, dok je pad u prerađivačkim industrijskim granama dostigao 21,3 odsto.

Proizvodnja i distribucija električne energije, gasa i vode je opala za 5,6 odsto u poređenju sa rezultatima u istom periodu prošle godine.

U prvom polugođu Rusija je povećala proizvodnju nafte i kondenzata gasa za 0,1 odsto, na 242 miliona tona, dok je eksploatacija gasa smanjena za 20,8 procenata, na 274 milijardi kubnih metara. Eksploatacija uglja je opala za 15,1 odsto, na 137 miliona tona, a rude gvožđa za 20,8 odsto na 42,4 miliona tona.http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=07&dd=15&nav_id=371466
 
ako ne razumes, onda si glup...

prosecni rus, otprilike 90% je takvih, jedva ima za leba, cuga votku do besvesti, itd...

Ovo je već vređanje.

Inače prosečni Rus je bogat za prosečnog Srbina, u Rusiji je sve manje popularno ispijanje pića do bezsvesti. Opametili su se na najbrutalniji način, Rus poslodavac je počeo da izbegava Rusa radnika baš zbog pića što ujedno prouzrukuje malu efikasnost, te su se na praznim radnim mestima zapošljavali azijati, pre svega Kinezi jer ne piju, a dok rade - rade. Prazan stomak izdresira divlju životinju, a kamo li radnika koji se otreznio jer nema para da kupi piće, a ostao je bez posla.
 

Back
Top