Nemačka: Nova vlada različito o Kosovu

srbija mozda nece u paketu u EU ali kosovo nece nikad u EU:per: velika albanija mozda:per: al' bice rata:per: ne mogu shvatiti te albance kako ne mogu iznaci jos sredstava da zapocnu jos jedan rat na jugu srbije i makedonije a eventualno i u cg- to im je jedino rjesenje da jos isfabrikuju lazi i istorije. ovako, vrijeme im istice, a nista. pa treba im samo desetak milijardi a toliko ima mafija, u cemu je problem? veliko albanski patriotizam ili ova slika naglog razvoja i prosperiteta na kosovu za 10 godina:think: mislim, amerikanci su za a glupa eu razmislja. kako? zasto? iljirima je mjesto u EU valjda?

„Evropska unija neće više prihvatiti nijednu zemlju u kojoj nisu rešeni međuregionalni sporovi. To je formalni kriterijum unije i on nije usmeren protiv Srbije. Dakle, pre nego što Srbija bude primljene u članstvo, a taj čin, kako sada stvari stoje, još nije pred vratima, konflikt sa Kosovom mora da bude rešen na bilo koji način.“
CDU: Srbija da prizna Kosovo

CDU, nove-stare nemačke kancelarke Angele Merkel, smatra da Srbija mora da prizna Kosov pre ulaska u EU

Mislim da bi i najzagrizenijim evroslinavcima u Srbiji sada moralo biti jasno da od ulaska Srbije u EU nema nista.

Ukoliko nam neko kaze "priznajte" pa ulazak,treba da se zahvalimo na "ponudi" i krenemo drugim putem.Ja sam uvek bio za tzv.ulazak u EU,ali ako dodje do doticne sitacije tu nema sta da se raspravlja i razmislja.Jednostavno to ne bi uradila ni jedna normalna drzava.A ustvari nije mi jasno kome treba to priznanje Srbije,koji je efekat toga uopste.Mislim KiM je "odvojeno" od Srbije i sta tu priznanje Srbije menja.Nista.
I potpuno je nebitno da li nam se ekonomski isplati ili ne.Nisam cuo vecu glupost kad neko prica da bez EU ne moze ekonomski da se razvija,bilo ko.Pametna politika sve resava.Verovatno ima nekih prednosti,ali ako je negde porez 5% ti ga stavi na 2% i eto ti "stranih investicija".Ako imas kvalitetan prozvod on ce biti kupljen,kad tad,ako ne u EU onda u Africi,Brazilu,Kini,na Marsu...

Poslednja izmena:

Back