Нема више бајке зване: С Ф Р Ј

Ko o čemu, Hrvat o pištolju...
Samo je zaboravio još krst, bombu i bodež...

simboliustascia.jpg

Ovo mi je promaklo...

Dragutine sine, skini mi se sa .....mustanga

SFRJ su stvorili svi koji su se u ratu borili za oslobodjenje, a u partizanima je bilo najmanje clanova partije. KPJ je pokrenula ustanak i vodila ga do oslobodjenja, ko je onda trebao da dodje na vlast?

pa ja sam uvek mislio da je kpj pokrenula ustanak da oslobodi jugu od fasizma a ne da dodje na vlast. na vlast treba da dodju pametni profesori a ne hrabri borci koji osim puske i bombe ne znaju nista da drze u ruke. nazalost kad se rat zavrsio u njihove ruke su i dalje ostale puske i bombe i ajd sad da te vidim ko ce da dodje na vlast. a za svaki slucaj pobili su na goli otok sve one pametne profesore da im ne truju ovce to jest narod.

pa ja sam uvek mislio da je kpj pokrenula ustanak da oslobodi jugu od fasizma a ne da dodje na vlast. na vlast treba da dodju pametni profesori a ne hrabri borci koji osim puske i bombe ne znaju nista da drze u ruke. nazalost kad se rat zavrsio u njihove ruke su i dalje ostale puske i bombe i ajd sad da te vidim ko ce da dodje na vlast. a za svaki slucaj pobili su na goli otok sve one pametne profesore da im ne truju ovce to jest narod.

Da poredimo rezultate rada hrabrih boraca koji su vladali nakon oslobodjenja i rada skolovanih turbo-profesora koji vladaju od 90-tih?

pa bilo ih 2-3 miliona pa posto su komunjare uglavnom bili iz zaostalih delova juge imali su po 5 dece plus zena i to ti je ondak 12 do 18 milijona stanovnika u bivsu jugu imalo veze sa komunisti.

Sa komunisti su u SFRJ imali veze svih 23 miliona ljudi, jer su ziveli u zgradama koje su sagradili komunisti, radili u fabrikama koje su sagradili komunisti, putovali po svetu zahvaljujuci pasosu sa grbom SFRJ, dobili diplome univerziteta u komunistickom rezimu, pa cak su i politicki zatvorenici u zatvorima diplomirali, ali najvaznije, ziveli su u miru koji su doneli komunisti i koji su odrzavali 45 godina.

Kad su komunisti izgubili vlast, ljudi su izgubili i sve gore nabrojano.

Poslednja izmena:
Јес' стварно у праву си, побркао сам... 'рвати су бечки коњушари а Јанези су бечки кочијаши... па то је и нормално јер су они увек били некако изнад 'рвата...:whistling:

A oni mnogobrojni Srbi iz AU,ugledni građani čak štaviše plemići..:dash::dash::dash::dash:

Inače Srbi iz AU samo su čistili puške,raznosili hranu na frontu,nisu metka opalili na bratsku stranu...:dash:

Sa komunisti su u SFRJ imali veze svih 23 miliona ljudi, jer su ziveli u zgradama koje su sagradili komunisti, radili u fabrikama koje su sagradili komunisti, putovali po svetu zahvaljujuci pasosu sa grbom SFRJ, dobili diplome univerziteta u komunistickom rezimu, pa cak su i politicki zatvorenici u zatvorima diplomirali, ali najvaznije, ziveli su u miru koji su doneli komunisti i koji su odrzavali 45 godina.

U,nahvali komuniste kao da su veličanstven podvig uradili.Pa valjda se podrazumevalo da posle rata mora doći do obnove zemlje,to bi svaka vlast uradila.
Mir je i morao da bude,naravno vladao je jednopartijski sistem i diktatura,svako drugo mišljenje je bilo sankcionisano zatvorom.

nisu izgubili vlast nego su promenili ime stranke a socijalizam zamenili za kapitalizam jer ono sto su pokrali od narod nisu mogli investirati u socijalizmu. zato su promenili sistem i sad su postali biznismeni to jest sad su ozakonili i stavili pod zastitu svoj lopovluk

nisu izgubili vlast nego su promenili ime stranke a socijalizam zamenili za kapitalizam jer ono sto su pokrali od narod nisu mogli investirati u socijalizmu. zato su promenili sistem i sad su postali biznismeni to jest sad su ozakonili i stavili pod zastitu svoj lopovluk

Ergo: A obrni a okreni u politici se srz ne mijenja;)

fwoh36.jpg

Sigurno da je bilo i toga, a s obzirom na vreme kad se to desilo i na godine starosti tih ljudi jasno je da oni hrabri ljudi koje si spomenuo nisu s tim imali nista, a pogotovo ne Tito.

Proslo je 20 godina od nestanka komunizma, skoro 30 kako je umro Tito, a krade se vise nego ikad, nesmanjenim tempom i u svim ex republikama SFRJ, jesu li i dalje komunisti iz ww2 krivi za to?

Mozemo mi sad plasirati razne teorije kako su komunisti u SFRJ krali bagerima, ali pogledaj napredak i stabilnost te zemlje, nezavisnost, pogledaj kako je vecina gradjana zivela tada a kako posle, kad je nestalo SFRJ dosao je rat, sankcije, kriza , bombardovanje 1999, izgubili smo teritorije ali i ono najvrednije ljudske zivote, moral je nestao, nas ugled u svetu se okrenuo za 180 stepeni, itd...

Ko je smeo u SFRJ da nam pametuje za Kosovo ili za bilo sta drugo? Isla je JNA i milicija dole i tada, odmah posle Titove smrti, pa jel NATO mozda pretio? Jel mozda i POMISLIO da preti?

SFRJ je bila nezavisna, sada toga vise nema brale.

U,nahvali komuniste kao da su veličanstven podvig uradili.Pa valjda se podrazumevalo da posle rata mora doći do obnove zemlje,to bi svaka vlast uradila.
Mir je i morao da bude,naravno vladao je jednopartijski sistem i diktatura,svako drugo mišljenje je bilo sankcionisano zatvorom.

Pa druze moj, posto je pre i posle komunista zemlja bila u rusevinama, a oni je izgradise, onda oni i jesu napravili velicanstven podvig, sve ono sto je SFRJ predstavljala unutar nje i u svetu, za jednu tako malu zemlju bio je velicanstven podvig, oni su i poceli velicanstvenim podvigom oslobodivsi zemlju od fasista, postajuci tim pored CCCP-a jedina zemlja koja se vlastitim snagama oslobodila od okupacije.

Ali najveci velicanstveni podvig komunista sa Titom na celu bio je da ove narode drzi skupa punih 45 godina, i zbog toga je, izmedju ostalog, imao i velicanstven ispracaj, kao niko pre i posle njega u svetu.

900 i kusur komentara procitah jer je tema besmrtna, - kao i sve bajke. I pored toga sto su DraGo i HEKTORIUS aksiomski ubitacni facit je:

Prva Jugoslavija, druga Jugoslavija, treca Jugoslavija = Rasprodato

Apsolutno se slaže sa tobom i Drago i Hektorius...
Juge više nema, ali tema nije bila (niti smo mi to tvrdili) da je treba obnoviti, nego da objektivno raspravimo šta je u njoj bilo dobro, a šta nije....

Trudili smo se, dokazivali... ali... Jugomrsci nas proglasiše Jugonostalgičarima i komunistima, iako to nikada nismo bili...

A oni mnogobrojni Srbi iz AU,ugledni građani čak štaviše plemići..:dash::dash::dash::dash:

Inače Srbi iz AU samo su čistili puške,raznosili hranu na frontu,nisu metka opalili na bratsku stranu...:dash:

:lol: :lol:

Sve kuhari i medicinari, bas kao i oni sto su se predali u zadnjem ratu... svi krompir gulili citav rat, na pitanje "pa ko je pucao" redovno dobijes odgovor "ne znam, nisam ja komsija, ja sam u kuhinji radio..."

Back