Nema tih para...

Sensei

Master
Moderator
Poruka
79.671
Šahovski velemajstor Ana Muzičuk odbija da igra u Saudijskoj Arabiji i kaže: „Za nekoliko dana izgubiću dve svetske titule, jedna za drugom“. Zato što sam odlučila da ne idem u Saudijsku Arabiju. Odbijam da igram po posebnim pravilima, da nosim abaju, da budem u pratnji muškarca da mogu da napustim hotel da se ne bi osećala kao drugorazredna osoba.

„Slediću svoje principe i neću se takmičiti na Svetskom prvenstvu u brzom šahu i blicu gde sam za samo 5 dana mogla da osvojim više novca nego na desetinama drugih turnira zajedno. Sve je ovo veoma gadno, ali tužno je što nikog nije briga. Gorka osećanja, ali ne mogu se vratiti. "

—Ana Muzičuk

m,.jpg

Nije učestvovala na FIDE Svetskom prvenstvu u brzim partijama 2017, koje se održalo u glavnom gradu zemlje Rijadu. Muzičuk se povukla sa takmičenja, koje je domaćin Saudijska Arabija platila 1,5 miliona dolara

„Pre tačno godinu dana osvojila sam ove dve titule i trebalo je da budem najsrećnija osoba na svetu šaha, ali ovog puta se osećam veoma loše“, dodala je ona.

Muzičuk je jedan od najimpresivnijih šahista. Ona je jedna od samo četiri žene koje su postigle FIDE rejting od najmanje 2600.

Žene me oduševljavaju svojom hrabrošću i principima čitajući vijesti zadnjih dana!

Čitam o onoj u poplavi što je skočila sa trećeg sprata za ćerkom, spasila je. Sva jadna modra na slici. Ova jedna u Jablanici sa dvoje djece na ledjima isplivala iz polave.

Bravo!!!

Tako treba samo da ne fura emancipaciju

Pa zavisi kako gledaš.
Poznavala sam par studenata iz SA i plašili su se kako će stizati obasipati žene kad se ožene jer su mazne i velike materijalatkinje.
Naplate dobro uskraćena prava.
One vole preslupe marke po šoping centrima i skup nakit.

Zar nije dupli standard tražiti od hrišçana da se ponašaju po običajima SA kad su tamo a kad oni dodju u hrišćansku zemlju onda ne žele da se prilagode nego opet traže svoje.

Svaka žena je ista crče za materijalnim. To im je od praistorije usađeno u glavu.

Nisu iste.
Normalne žene žele finansijsku sigurnost da podižu djecu a ove što traže haljine i satove od par hiljada dolara su srećom u manjini i nisu naš duhovno dogradjene/ inteligentne.
Tapkaju u mjestu i ne sazrevaju jer nemaju kapacitet da se dogradjuju usljed neobrazovanosti i razmaženosti.

Back