Pera zdera
Buduća legenda
- Poruka
- 42.718
E ako kazu ovi iz crkvea ne pojedina duhovna lica iz Crkve uce da nema spasenja bez Hrista, ma koliko neko izgledao dobar

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E ako kazu ovi iz crkvea ne pojedina duhovna lica iz Crkve uce da nema spasenja bez Hrista, ma koliko neko izgledao dobar

2 petrova 2. kaže se da će zavoditi nadodatim izmišljenim rečima neutvrđene duše. koje su to reči izmišljene? trojstvo,zar ne? nema ga u Blibiji. gde stoji tri lica,izmišljena reč koja zavodi.Znači nemaš Biblijskog dokaza za tvoj ispoved al ništa te ne sprečava da i dalje provociraš, kako to?
JHVH je -sva tri lica = i Otac Bog, i Sin Bog, i Bozji (Sveti) Duh.
Nego govoriš iz glave onako kako studiraš stih po stih, reč po reč na glasnikov blog.
2 petrova 2. kaže se da će zavoditi nadodatim izmišljenim rečima neutvrđene duše. koje su to reči izmišljene? trojstvo,zar ne? nema ga u Blibiji. gde stoji tri lica,izmišljena reč koja zavodi.

Bog sa tri lica
Postoji stih gde se kaze da je iSUS bOG- MOJ POTPIS
Postoji stih gde Isus kaze da ce im poslati svoj Duh da ih savetuje i hrabri....
Bog Otac je jasan....
Samo onikoji proucavaju i spajaju stvari ce doci do istine...tako je Bog odredio![]()
I u Markovom i u Matejevom jevanđelju piše "ni Sin", a ne "ni Sin Božiji". Isus kao Sin Božiji tj. kao Bog zna sve što i Otac pa tako i kada će biti Sudnji dan - "Sve što ima Otac moje je" (Jn. 16:15) i "Ja i Otac jedno smo" (Jn. 10:30).
Isus, međutim, nije samo Sin Božiji t.j. Bog, nego i Sin čovečiji t.j. čovek po prirodi, i kao takav, po svojoj čovečanskoj prirodi samoj po sebi, On nije sveznajuć. U suprotnom ne bi bio istinski čovek nego prividni.
Zato Isus, budući da je Bogo-čovek, a ne samo Bog ili samo čovek, kada govori o Sebi, nekad ističe Svoju božansku prirodu, a nekad Svoju čovečansku, da bi nam dao potpuno otkrivenje o Sebi, a ne polovično.
Padao je ničice zato što je i čovek, kao što rekoh, a ne samo Bog. To je činio zato što to priliči Njegovoj čovečanskoj prirodi koju je došao da iskupi svojim bezgrešnim ponašanjem. On, Bog Sin, sišao je iz Svog uzvišenog Božanskog bitisanja u naše palo ljudsko bitisanje, unizio je Sebe do kraja da bi u našoj čovečanskoj prirodi proživeo bezgrešan život i tako iskupio čoveka.
Drugi Njegov dolazak neće biti u samouniženju nego u slavi i sili božanskoj. Doći će kao Car nad Carevima, kao Gospodar nad Gospodarima, kao Alfa i Omega, kao Prvi i Poslednji kao Bog i Sudija Vaseljene.
Kada je govorio da je Otac veći od Njega time je isticao da se privremeno nalazi u samouniženom stanju na zemlji zbog dela iskupljenja čoveka – „budući u obličju Božijem, nije smatrao za otimanje to što je jednak sa Bogom, nego je sebe ponizio uzevši obličje sluge, postao istovjetan ljudima, i izgledom se nađe kao čovjek; unizio je sebe i bio poslušan do smrti, i to do smrti na krstu.“ (Filip. 2:6-8) Ovde, međutim, Biblija pored samouniženja kaže za Isusa da je i „jednak Bogu“ tj. da jeste Bog.
Isto to – da jeste Bog kao i Otac – je Isus govorio za Sebe: ''Ja i Otac jedno smo.'' (Jn. 10:30) “Ko je video mene video je Oca” (Jn. 14:9) “Da svi poštuju Sina (Isusa) kao što poštuju Oca” i da “Ko ne poštuje Sina (Isusa kao što poštuje Oca) da onda ne poštuje ni Oca koji ga je poslao” (Jn. 5:23); „da će Otac počastvovati onoga ko Njemu (Isusu) služi“ (Jn. 12:26) i da „Sve što Otac ima -- Njegovo (Isusovo) je.“ (Jn. 16:15).
Time je upravo ispovedao da jeste savršeni Sin Božiji to jest Bog.
Kakav je to savršeni sin savršenog oca koji čini nešto različito od onoga što njegov savršeni otac želi? Ako je otac savršen onda je svaka volja, misao i osećanje toga oca savršeno. Onda i sin toga oca, da bi bio savršen, mora savršeno ispunjavati savršenu volju, misao i osećanje svoga savršenog oca. U suprotnom ne bi bio savršeni sin.
Upravo je to Isus govorio za Sebe – da savršeno ispunjava savršenu volju savršenog Boga Oca, drugim rečima, Isus je time govorio za sebe da jeste ne samo prosto sin, nego da jeste Jedini rođeni Sin t.j. Bog isto kao i Otac.
Samo Bog-Sin može (i to u smrtnoj ljudskoj prirodi) savršeno ispunjavati volju Boga-Oca.
Isus je uvek bio i biće Bog, i više puta je direktno rekao za Sebe da jeste Bog:
Jovan 13:19 => #725 ; Marko 14:61-64 => #726 ; Jovan 18:3-6 => #727 ; Jovan 8:54-59 => #729 ; Jovan 8:24 => #751 ; Jovan 8:28 => #752
Šta bi tu trebao da tumačim? Za mene je sve što se slaže sa Kur'anom istina, a šta se ne slaže neistinaJesi li citao i kako tumacis ovo?
9 I Sara vide sina Agare Misirke, koja ga rodi Avramu, gde se podsmeva;
1 Moj. 16:1, 1 Moj. 16:4, 1 Moj. 16:15, Gal. 4:29
10 Pa reče Avramu: Oteraj ovu robinju sa sinom njenim, jer sin ove robinje neće biti naslednik s mojim sinom, s Isakom.
1 Moj. 25:6, 1 Moj. 36:6, 1 Moj. 36:7, Jn. 8:35, Gal. 4:29, Gal. 4:30
11 A to Avramu bi vrlo krivo radi sina njegovog.
1 Moj. 17:18
12 Ali Bog reče Avramu: Nemoj da ti je krivo radi deteta i radi robinje tvoje. Šta ti je god kazala Sara, poslušaj; jer će ti se u Isaku seme prozvati.
Rim. 9:7, Jev. 11:18
13 Ali ću i od sina robinjinog učiniti narod, jer je tvoje seme.
2 petrova 2. kaže se da će zavoditi nadodatim izmišljenim rečima neutvrđene duše. koje su to reči izmišljene? trojstvo,zar ne? nema ga u Blibiji. gde stoji tri lica,izmišljena reč koja zavodi.
E pa gresis biblija jeruzalemska je rvatska citaj malo kada je nastala.
A naravno i biblija JS takodje pominje jahve.
Šta bi tu trebao da tumačim? Za mene je sve što se slaže sa Kur'anom istina, a šta se ne slaže neistinaU Jeremiji 8,8 se kaže da je Biblija izmijenjenja.
Govori se o neznaboscima - paganima i idolopoklonstvu. Nema potrebe da izvlacite iz konteksta odredjene citate iz Biblije kako biste dokazali da Isus Hristos nije Bog. Znamo vec da Poslanica Rimljanima govori o paganskim bozanstvima, kojima se ne sme klanjati, jer su tvorevina. Gospod nas Isus Hristos nije stvoreni Sin Bozji, vec:
"Jedinorodni Sin koji je u narucju Oca, On Ga objavi" (Jn. 1; 18)
Da nastavimo, da vidimo sta dalje kaze djakon Maksimov:
" Ово писмо Светитеља је прилично познато, али на жалост, не онолико много колико бисмо желели. Дешавало ми се да га наводим у разговорима са следбеницима мишљења да се неправославни могу спасити; њихова реакција је била очекивана: саговорници су се трудили да то објаве "личним мишљењем Светитеља Игњатија, а не учењем Цркве", са којим су они поистовећивали сопствене ставове, директно супротне речима Светитеља.
То је, треба рећи, прилично карактеристично за савремену модернистичку свест - објавити "личним мишљењем" у учењу Православне Цркве све оно што противречи личном мишљењу самог модернисте.
Међутим, саме речи Светог Игњатија говоре о томе, да он у писму не излаже своје лично мишљење, већ управо учење Православне Цркве. Осим тога, ако се обратимо другим Светим Оцима, видећемо да и они износе исту ту истину."
Dakle, Pravoslavna Crkva, a ne pojedina duhovna lica iz Crkve uce da nema spasenja bez Hrista, ma koliko neko izgledao dobar.
pa mi to pojasni a onda kaži kome se jedan Pravoslavni Hrišćanin kao Hristov sledbenik klanjaA u bibliji koliko ja eto nesto malo znam je receno da ljudi ne prave sebi idole i da im se ne klanjaju.
Zasto slike, zasto ikone, ko je ovde lud ?
Zasto slike, zasto ikone, ko je ovde lud ?
I koji je problem? Po tebi kako treba da piše konkretno.
Pomozi mi sa stihom - gdje to piše - 3 lica?Bog sa tri lica
Isus nije nikada reko - Ja sam Bog.Postoji stih gde se kaze da je iSUS bOG- MOJ POTPIS
Da, ali čitaj prije što piše - MOLITI ĆE OCA BOGA - JAHVU - da da svoga SD.Postoji stih gde Isus kaze da ce im poslati svoj Duh da ih savetuje i hrabri....
Tako je!Bog Otac je jasan....
Onda prihvati istiju i spasi se:Samo onikoji proucavaju i spajaju stvari ce doci do istine...tako je Bog odredio![]()

Znači Bog se odvojio, postao čovjek ili Bogočovjek kako ga već zoveš,
onda se taj odvojeni Bog molio Bogu koji je ostao na nebu,
i govorio da je taj Bog veći od njega,
zatim nije znao kada će se desiti Sudnji dan,
Isus nije “polubog” nego savršeni Bog, kao i Otac i Duh Sveti.ubijen je od strane jevreja (ubili Boga- poluboga O.o)
dok je na krstu gdj je mučen zazivao Boga koji je ostao na nebu, tj. Boga od koga se odvojio da bi postao utelovljeni Bog....
Sve je potpuno jasno i potpuno logično. Nema kod Boga nelogičnosti.E ajde sa sada snađi, i pokušaj da vidiš da li je to logično ...
Znači Bog se odvojio, postao čovjek ili Bogočovjek kako ga već zoveš, onda se taj odvojeni Bog molio Bogu koji je ostao na nebu, i govorio da je taj Bog veći od njega, zatim nije znao kada će se desiti Sudnji dan, ne samo dok je bio na Zemlji već uopšte, ubijen je od strane jevreja (ubili Boga- poluboga O.o) dok je na krstu gdj je mučen zazivao Boga koji je ostao na nebu, tj. Boga od koga se odvojio da bi postao utelovljeni Bog.... E ajde sa sada snađi, i pokušaj da vidiš da li je to logično ...
, ubijen je od strane jevreja (ubili Boga- poluboga O.o) dok je na krstu gdj je mučen zazivao Boga koji je ostao na nebu, tj. Boga od koga se odvojio da bi postao utelovljeni Bog.... E ajde sa sada snađi, i pokušaj da vidiš da li je to logično ...
Nisam citao bibliju da bi mi se reklo dal da nosim sliku zene ili dece u novcaniku.
Ali Vi gospodo sto citate bibliju i kunete se u nju zasto onda se priklanjate slikama i ikonama ?
Pitaj ih cleaner !!
Zasto se klanjate slikama u ikonama ?
Pa pitam ih ali nema odgovora.
u bibliji lepo pise da ne treba praviti sebi idola i klanjati im se a svaka crkva obiluje ikonama gde se vernici saginju, ljube, ostavljaju pare.......
Nesto mi se tu kockice ne slazu
Krsenje 2.zapovesti !!
"Ne gradi sebi lika rezanoga..."

Sad ispade da su ateisti veci vernici od vernika![]()