Nema spasenja bez Hrista

Pa sta ja govorim, ali kako mozes ciniti dobro Boga radi ako u njega ne verujes.

Ako je bog = DOBRO i ako ti cinis dobro radi DOBROG, ti onda cinis dobro radi BOGA svesno ili ne svesno.

Da li ti verujes u postojanje DOBROG? Ako neko ne veruje u boga (kakav je predstavljen) a pritom cini dobro radi DOBROG, da li on onda cini dobro radi boga ili radi sebe?

Ako je bog = DOBRO i ako ti cinis dobro radi DOBROG, ti onda cinis dobro radi BOGA svesno ili ne svesno.

Da li ti verujes u postojanje DOBROG? Ako neko ne veruje u boga (kakav je predstavljen) a pritom cini dobro radi DOBROG, da li on onda cini dobro radi boga ili radi sebe?

Ako tako cinis a ne verujes u Boga ,kao sto sam i rekao onda niti je to gresno a niti spasonosno, jer nemas vere.

Vec smo o tome diskutovali,zar ne?
I vec sam ti rekao na tu temu sta mislim.
Inace od vere moras da krenes,moras poverovati pa sve onda kasnije dolazi.
Pogledaj cuda koja je isus cinio,svakoga pita verujes li .

"A Toma zvani Blizanac, jedan od Dvanaestorice, nije bio s njima kad je Isus došao. Ostali učenici mu rekoše, "Videli smo Gospoda!" A on im reče, "Ako ne vidim ožiljke od klinova na njegovim rukama, i ne stavim svoj prst na mesto gde su bili klinovi, i ne stavim ruku u njegova rebra, neću verovati."

Covek koji je prema NZ slusao uzivo Isusa Hrista, koji ga je mogao pitati sta je zeleo... On nije verovao dok nije video cinjenice i dokaze.

Nije verovao ni na rec BRACI svojoj.

Toma je poverovao ili pravilnije receno dobio znanje tek kad je video cinjenice.

On je mogao da poveruje ucenicima na rec, ali ne bi imao ZNANJE.

"A Toma zvani Blizanac, jedan od Dvanaestorice, nije bio s njima kad je Isus došao. Ostali učenici mu rekoše, "Videli smo Gospoda!" A on im reče, "Ako ne vidim ožiljke od klinova na njegovim rukama, i ne stavim svoj prst na mesto gde su bili klinovi, i ne stavim ruku u njegova rebra, neću verovati."

Covek koji je prema NZ slusao uzivo Isusa Hrista, koji ga je mogao pitati sta je zeleo... On nije verovao dok nije video cinjenice i dokaze.

Nije verovao ni na rec BRACI svojoj.

Toma je poverovao ili pravilnije receno dobio znanje tek kad je video cinjenice.

On je mogao da poveruje ucenicima na rec, ali ne bi imao ZNANJE.

Tacno tako,ali sta mu Isus na to odgovara?:)

Tacno tako,ali sta mu Isus na to odgovara?:)

"blago onima koji ne vide ali veruju".

Eto, sta ces. Ni to me ne moze ubediti.

Ako uzmem u obzir da je bog (ako postoji) LJUBAV, zasto pravi razlike i npr. Tomi daje tu privilegiju a meni ne?

Toma je bio sa njim i slusao uzivo njegovu rec i nije verovao, a da li ja slusam uzivo Isusovu rec?

Zar LUBAV ne voli sve podjednako i ne pravi razlike?

Ako uzmem u obzir da je bog (ako postoji) LJUBAV, zasto pravi razlike i npr. Tomi daje tu privilegiju a meni ne?

Toma je bio sa njim i slusao uzivo njegovu rec i nije verovao, a da li ja slusam uzivo Isusovu rec?

To sto ti zelis je nemoguce , zato je i postojao jedan Toma ,da bi se ostali uverili,jer nisu svi u mogucnosti da brckaju po isusovim ranama.
Tako to biva i u nauci matematici, samo privilegovani vrse eksperimente odnosno vrhunski naucnici,a mi to ne mozemo proverriti, moramo im verovati na rec.

To sto ti zelis je nemoguce , zato je i postojao jedan Toma ,da bi se ostali uverili,jer nisu svi u mogucnosti da brckaju po isusovim ranama.
Tako to biva i u nauci matematici, samo privilegovani vrse eksperimente odnosno vrhunski naucnici,a mi to ne mozemo proverriti, moramo im verovati na rec.

Da bi se ostali uverili u sta? U cinjenice i dokaze ili na obicnu rec?!

Nauka iznosi dokaze, a ne obicne tvrdnje pojedinaca koje se ne mogu dokazat. :bye:

Jesmo, kada u svom srcu primimo Boga i svoja dobra dela ne cinimo kao licemeri radi sopstvene koristi.
Ili kao ateisti dobro radi dobra ,iako ovaj vid dobrote nije pogresan on nije ni spasonosan.
Samo cinjenje dobra radi Hrista donosi plodove spasenja,a pre toga vera.
Zanaci sve se svodi cini dobro da bi se umiljavao bogu i Isusu i da bi zasluzio raj, a ne zato sto si dobar covek. Zasr to nije licemerno. Verujes u boga i cinis dobra dela jer si zastrasen strasnim sudom. I kako bog zna da ga ja ne cenim, ako se o tome ne izjasnjavam? Vraca, gleda u karte, u bob, u kristalnu kuglu, ili pita mesnog popa koliko sam puta bio u crkvu, da li slavim i da li se krstim. Uf, bre, Boki, ipak cu da razmislim da li mi treba spasenje ili ne treba.

Zanaci sve se svodi cini dobro da bi se umiljavao bogu i Isusu i da bi zasluzio raj, a ne zato sto si dobar covek. Zasr to nije licemerno. Verujes u boga i cinis dobra dela jer si zastrasen strasnim sudom. I kako bog zna da ga ja ne cenim, ako se o tome ne izjasnjavam? Vraca, gleda u karte, u bob, u kristalnu kuglu, ili pita mesnog popa koliko sam puta bio u crkvu, da li slavim i da li se krstim. Uf, bre, Boki, ipak cu da razmislim da li mi treba spasenje ili ne treba.

Jakov 2, 14. Каква је корист, браћо моја, ако ко рече да има веру а дела нема? Зар га може вера спасти?
17. Тако и вера ако нема дела, мртва је по себи.
18. Но може ко рећи: Ти имаш веру, а ја имам дела. Покажи ми веру своју без дела својих, а ја ћу теби показати веру своју из дела својих.
19. Ти верујеш да је један Бог; добро чиниш; и ђаволи верују, и дрхћу.

20. Али хоћеш ли разумети, о човече сујетни! Да је вера без дела мртва?

21. Авраам отац наш не оправда ли се делима кад принесе Исака, сина свог, на олтар?

22. Видиш ли да вера поможе делима његовим, и кроз дела сврши се вера?

23. И изврши се писмо које говори: Авраам верова Богу, и прими му се у правду, и пријатељ Божји назва се.

24. Видите ли, дакле, да се делима правда човек, а не самом вером?

25. А тако и Раав ***** не оправда ли се делима кад прими уходе, и изведе их другим путем?
26. Јер, као што је тело без духа мртво, тако је и вера без добрих дела мртва.

Ne zelim sa tobom da diskutujem jer ulazis u apsurd, po tvojoj logici Isusa kao i da nije bilo, da je bio suvisan i da nije trebao ni da se rodi.
Takodje po vasoj logici svaki je covek bio sposoban da savlada praroditeljski greh i spasi covecanstvo.

Samo ti bježi od istine!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IVAN 5,24
"Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ
i
vjeruje onomu koji me posla, ima život vječn
i i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.
Tko je poslao Isusa?
Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?
To je Bog Jedini Otac Jahve.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ivan 17,3
A ovo je život vječni:
da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga,
i
koga si poslao - Isusa Krista.

,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što kaže gore?
Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.
Tko je poslao Isusa?
Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?
To je Bog Jedini Otac Jahve.
I u još Jednoga treba vjerovati – znači treba vjerovati u Dvojicu!
Prvi je Bog Jahve – Drugi je Božji Sin Isus.

1. IVANOVA 4,15
Tko ispovijeda da je Isus Sin Božji, Bog ostaje u njemu, i on u Bogu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Za vječni život treba vjerovati da je Isus – Božji Sin.
Ne treba vjerovati da je Isus – Bog, jer Isus to nije.
Da li ti ispovijedaš da je Isus = Bog – ili – Božji Sin?
Gornje ti kaže tvoju budućnost!
Želiš li da Bog Otac Jahve ostane u tebi i ti u Njemu?

1. IVANOVA 5,5
Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj, koji vjeruje, da je Isus Sin Božji?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Za vječni život treba vjerovati da je Isus – Božji Sin.
Ne treba vjerovati da je Isus – Bog, jer Isus to nije.
Da li ti ispovijedaš da je Isus = Bog – ili – Božji Sin?
Gornje ti kaže tvoju budućnost!
Želiš li ti pobijediti svijet?

zbog kusanja sa drveta znanja došao je greh preko eve na sav rod,.

Back