Nema spasenja bez Hrista

Divovi ne znace bukvalno divove, vec ljude koji su po visini gorostasi u odnosu na svoje pretke,u ovom slucaju Kainove sinove i kceri.

To ti mislis, eto meni je jedan vernik rekao da su divovi bukvalo veliki, a i biblija govori o tome...

„Videsmo onde i divove - Anakovo potomstvo od divova. Činilo nam se da smo prema njima kao skakavci. Takvi bijasmo i njima.“

Nego, jel verujes da je po zakonu fizike moguce setati po vodi? :hahaha:

To ti mislis, eto meni je jedan vernik rekao da su divovi bukvalo veliki, a i biblija govori o tome...

„Videsmo onde i divove - Anakovo potomstvo od divova. Činilo nam se da smo prema njima kao skakavci. Takvi bijasmo i njima.“

Nego, jel verujes da je po zakonu fizike moguce setati po vodi? :hahaha:

Moguce je,pogledaj Dugoremog baziliska i ostale zivuljke, zar ne hodaju po vodi?

"А беше тада дивова на земљи; а и после, кад се синови Божји састајаху
са кћерима човечијим, па им оне рађаху синове; то беху силни људи,
од старине на гласу."

Isus je bio covek. To i sam verujes. Covek ne moze da seta po vodi, to valjda i sam znas.

Te price u koje ti verujes su obicne simbolicne price, a ako smatras da su bukvalne onda ti razum nije na mestu.

"А беше тада дивова на земљи; а и после, кад се синови Божји састајаху
са кћерима човечијим, па им оне рађаху синове; то беху силни људи,
од старине на гласу."

Isus je bio covek. To i sam verujes. Covek ne moze da seta po vodi, to valjda i sam znas.

Te price u koje ti verujes su obicne simbolicne price, a ako smatras da su bukvalne onda ti razum nije na mestu.

Ne sporim.
Jer sinovi Boziji behu sinovi Sitovi koje je Bog zadrzao na uzvisenijem mestu.primedba behu visoki po stasu,gorostasi
A ceri ljudske su Kainovi potomci koji su bili nize naseljeni.primedba,ceri kainove koje su bile niske rastom.
A ti silni ljudi od starine na glasu ne znace bukvalno ni Divove.
Vec gorostase ljude

Isus je bio Bogocovek

Ne sporim.
Jer sinovi Boziji behu sinovi Sitovi koje je Bog zadrzao na uzvisenijem mestu.primedba behu visoki po stasu,gorostasi
A ceri ljudske su Kainovi potomci koji su bili nize naseljeni.primedba,ceri kainove koje su bile niske rastom.
Vec gorostase ljude

Isus je bio Bogocovek

Nemas ni dokaz a ni cinjenice za to. Samo pricice iz biblije.

"„Jer vam kažem zaista: ako imate vjere koliko zrno gorušičino, reći ćete gori ovoj: prijeđi odavde tamo, i prijeći će, i ništa neće vam biti nemoguće."

„Imajte veru u Boga. Zaista, kažem vam, ko kaže ovoj gori: digni se i baci se u more, a ne posumnja u svome srcu, nego veruje da će biti ono što govori, biće mu. Zato vam kažem: sve što molite i tražite, verujte da ste primili, i biće vam"

koji vernik je bacio planinu u more? Po tome niko nije vernik na planeti?!

Eto vidis kako je lako bukvalno tumaciti tekstove kao ti. :hahaha:

Nemas ni dokaz a ni cinjenice za to. Samo pricice iz biblije.

"„Jer vam kažem zaista: ako imate vjere koliko zrno gorušičino, reći ćete gori ovoj: prijeđi odavde tamo, i prijeći će, i ništa neće vam biti nemoguće."

„Imajte veru u Boga. Zaista, kažem vam, ko kaže ovoj gori: digni se i baci se u more, a ne posumnja u svome srcu, nego veruje da će biti ono što govori, biće mu. Zato vam kažem: sve što molite i tražite, verujte da ste primili, i biće vam"

koji vernik je bacio planinu u more? Po tome niko nije vernik na planeti?!

Eto vidis kako je lako bukvalno tumaciti tekstove kao ti. :hahaha:

Pa kome ti verujes kada je u pitanju istorija?
Naravno istoricarima koji su to napisali.
Kako onda osporavas Bibliju i njene tekstove.?

Ne sporim.
Vec gorostase ljude

Isus je bio Bogocovek
nadji u Bibliji da to pise :)

Ja ukucala rec Bogocovek i ne postoji to u Bibliji.

http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=Bogo%E8ovek&stpos=0&stype=AND

Ne verujem u istoriju, jer nju pisu pobednici.

Ne znam koliko ti uopste i znas kako su ove knjige iz biblije usle u kanon.

Ti prihvatas ono sto su ti pobednici servirali, a sto ne prihvatas ona apokrifna evandjelja?!

Ne verujes u istoriju.Pa ni ja .
Naravno da znam.
Zasto bih prihvatao, kada se ne slazu sa mojim unutrasnjim bicem, ja ih ne mogu prihvatiti, jer se ne slazu sa biblijom ,ne slazu se sa sa poslanicama a ne slazu se ni sa predanjem,sve to kada uznes ui obzir shvatas da su los plod.

Ne verujes u istoriju.Pa ni ja .
Naravno da znam.
Zasto bih prihvatao, kada se ne slazu sa mojim unutrasnjim bicem, ja ih ne mogu prihvatiti, jer se ne slazu sa biblijom ,ne slazu se sa sa poslanicama a ne slazu se ni sa predanjem,sve to kada uznes ui obzir shvatas da su los plod.

Pa onda ti i naucne dokaze odbacujes i smatras da je zemlja stara oko 6000 godina. Sta onda u opste na tebe da gubim vreme...

Pocemu zakljucujes to, iz ovog teksta.
A naravno da odbacujem jer su samo servirana i svi koji to uce moraju da prihvate,a oni koji se bune u ludnicu.

Pa prema bibliji zemlja je stara oko 6000 godina, i ajde reci da verujes u to, molim te. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Pitanje za Ariannu i BOKYSTAMY, da li ste do vase vere dosli proucavanjem biblije?

Pa zasto vam se onda razlikuju vere?

Pa prema bibliji zemlja je stara oko 6000 godina, i ajde reci da verujes u to, molim te. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Pitanje za Ariannu i BOKYSTAMY, da li ste do vase vere dosli proucavanjem biblije?

Pa zasto vam se onda razlikuju vere?

Ja verujem naravno ,zasto nebih.?
Nasa razmisljanja se razlikuju zbog razlicitih teoloskih glerdanja na sveto pismo.
Dalje necu da komentarisem.

Ja ne tvrdim da znam Boga i istinu.
Ali ti mogu reci da mozes sam krenuti od pocetka i videti ko je kako nastao i zbog cega.
Sta je sta mozes doznati, ali nije sada to bitno,jer imam utisak da zelis da se sada mi raspravljamo?

NE zelim da se raspravljam, vec mislim da zivis u iluziji i da imas predstavu da je do boga (ako postoji) moguce doci kao i do ISTINE.

Kako to mogu sam krenuti od pocetka i kako to mogu videti kako je nesto nastalo kada nemam mogucnost da putujem kroz vreme i da dodjem na sam pocetak?

Verovati nekome na teoriju, rec nije isto kao i doci do znanja.

NE zelim da se raspravljam, vec mislim da zivis u iluziji i da imas predstavu da je do boga (ako postoji) moguce doci kao i do ISTINE.

Kako to mogu sam krenuti od pocetka i kako to mogu videti kako je nesto nastalo kada nemam mogucnost da putujem kroz vreme i da dodjem na sam pocetak?

Verovati nekome na teoriju, rec nije isto kao i doci do znanja.

Nisam ni mislio na tebe,vec da zelis da se ja i arijana raspravljamo.
Pa od apostola njihovih naslednika pa do dana danasnjeg ,samo na taj nacin mozes uvideti koja vera ima prijemstvo.
Da bi dobio znanje moras imati razuma, a razum nije nikada bio posledica ucenosti.

Back