Nema spasenja bez Hrista

A odakle tebi pravo da govoris da je nesto ISTINA a pritom ni sam ne znas da li je?

Imam pravo da osporavam jer sumnjam i smatram da se ISTINA temelji na cinjenicama i dokazima, a video sam i sam kako si mi dokazao ono sto sam trazio.

Ja ti rekoh da delimicno znam sto zbog istrazivanja sto zbog licnog iskustva,ali neznam celu istinu,jer coveku to nije moguce.
A sto se tice dokaza ,pa ima ih sigurno, negde sam vec pisao o tome.
No ti koji kazes da neznas istinu ,osporavas druge?

Ja ti rekoh da delimicno znam sto zbog istrazivanja sto zbog licnog iskustva,ali neznam celu istinu,jer coveku to nije moguce.
A sto se tice dokaza ,pa ima ih sigurno, negde sam vec pisao o tome.
No ti koji kazes da neznas istinu ,osporavas druge?

Naravno, jer smatram da ljudi poput tebe zive u iluziji, jer veruju da je nesto ISTINA a pritom nemaju dokaze.

Da li mozes da mi dokazes postojanje Avramovo, da mi dokazes ko je bio pisac petoknjizja i da mi na kraju dokazes da je Isus Hrist zaista i postojao?

Ne mozes ali ti verujes da je to istina. Samim tim ti verujes ljudima na rec bez da imas cinjenice i dokaze.

Naravno, jer smatram da ljudi poput tebe zive u iluziji, jer veruju da je nesto ISTINA a pritom nemaju dokaze.

Da li mozes da mi dokazes postojanje Avramovo, da mi dokazes ko je bio pisac petoknjizja i da mi na kraju dokazes da je Isus Hrist zaista i postojao?

Ne mozes ali ti verujes da je to istina. Samim tim ti verujes ljudima na rec bez da imas cinjenice i dokaze.

Isus da je postojao ima svedoke, Apostole,a ima i istoriskih zapisa o njemu

Isus da je postojao ima svedoke, Apostole,a ima i istoriskih zapisa o njemu

Josif Flavije i par njih? :)

Sto se tice Josifa, mnogi dovode u pitanje i kazu da je ubaceno u originalni tekst da je Isus vaskrsao.

Ako su to dokazi, onda mi je smesno da jedna licnost koja je navodno bila utelovljeni bog nema vise dokaza i samo par istoricara su pisali o njemu.

Mogu i ja da budem slobodan i kazem da su i gnostici i muslimani pisali o Isusu, a ti da to odbacujes.

Meni to nisu dokazi.

I ajde iznesi istorijske dokaze da je Isus Hrist vaskrsao i da je postojao pa da zajedno pricamo ovde o tome.

Poslednja izmena:
Josif Flavije i par njih? :)

Sto se tice Josifa, mnogi dovode u pitanje i kazu da je ubaceno u originalni tekst da je Isus vaskrsao.

Ako su to dokazi, onda mi je smesno da jedna licnost koja je navodno bila utelovljeni bog nema vise dokaza i samo par istoricara su pisali o njemu.

Mogu i ja da budem slobodan i kazem da su i gnostici i muslimani pisali o Isusu, a ti da to odbacujes.

Meni to nisu dokazi.

I ajde iznesi istorijske dokaze da je Isus Hrist vaskrsao i da je postojao pa da zajedno pricamo ovde o tome.

Eto jednog si odbacio, i to poznatog istoricara .
Pa i jevreji potvrdjuju Isusovo postojanje, doduse u negativnom kontekstu, ali potvrdjuju.
Znas li kako je skoncao Pontije pilat'?

Eto jednog si odbacio, i to poznatog istoricara .
Pa i jevreji potvrdjuju Isusovo postojanje, doduse u negativnom kontekstu, ali potvrdjuju.
Znas li kako je skoncao Pontije pilat'?

Nisam ga ja odbacio nego cak i neki uticajni teolozi koji smatraju da je naknadno tekst malo ubacivan.

Isus je mozda postojao kao sto i ti i ja postojimo, mozda je i ucio o moralu i zeleo novu religiju, ali da je setao po vodi, da je dizao iz mrtve i da je bio utelovljeni bog? :)

Jedno je covek Isus koji je mozda i postojao imao zenu i decu a drugo je Isus koji je opisan u bibliji.

Da li ti znas da je pre 2000 godina bila sramota za Jevreje da muskarac u 30-ima ne bude ozenjen i tesko bi takav covek mogao javne govore da drzi.

Gde to pise u Novom Zavetu, a to je za jevreje bila sramota?

Ako znas nekog jevreja, pitaj ga nek ti da informacije o tome.

Poslednja izmena:
Nisam ga ja odbacio nego cak i neki uticajni teolozi koji smatraju da je naknadno tekst malo ubacivan.

Isus je mozda postojao kao sto i ti i ja postojimo, mozda je i ucio o moralu i zeleo novu religiju, ali da je setao po vodi, da je dizao iz mrtve i da je bio utelovljeni bog? :)

Jedno je covek Isus koji je mozda i postojao imao zenu i decu a drugo je Isus koji je opisan u bibliji.

Da li ti znas da je pre 2000 godina bila sramota za Jevreje da muskarac u 30-ima ne bude ozenjen?

Gde to pise u Novom Zavetu?

Ako znas nekog jevreja, pitaj ga nek ti da informacije o tome.

Da, sada kao postojao je ali ne kako pise u Bibliji.
Pa recimo zasto ne bi verovao svedocima koji su to opisali, i to kakvim svedocima koji su zivot dali za to uverenje osim Jovana koji je prirodnom smrcu otisao na onaj svet.
Zar je moguce da ni ljudima koji su sve to videli i na kraju dali zivote ne mozes verovati?

Da, sada kao postojao je ali ne kako pise u Bibliji.
Pa recimo zasto ne bi verovao svedocima koji su to opisali, i to kakvim svedocima koji su zivot dali za to uverenje osim Jovana koji je prirodnom smrcu otisao na onaj svet.
Zar je moguce da ni ljudima koji su sve to videli i na kraju dali zivote ne mozes verovati?

Pa u prevodu obican covek nalik Gandiju kojem su se pridodale mitske osobine i neke mitske licnosti.

Da li je ijedan istoricar izneo dokaz da je ISUS koji je opisan u bibliji postojao i da je vaskrsao?!

Zasto onda ne verujes vesticama iz srednjeg veka koje su umrle odbijajuci da veruju u ono sto ti verujes?

Zasto onda ne verujes gnosticima koji su takodje bili proganjani i ubijani od strane crkve jer su odbili da veruju u ono sto ti verujes?

Back