Nema ništa loše u tome biti singl -Oslobađanje srama i stigma

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
5.791
FORUM.jpg

Biti singl i dalje je stigmatizovan pojam. Iako živimo u modernom društvu postoji uverenje da je živeti bez partnera pogrešno i neprihvatljivo. Cilj svakog bića jeste da pronađe nekog sa kim će biti u vezi. Samo tada može biti potpuno srećan i imati ispunjen život.

Nažalost, ovakve društvene norme čine da osobe koje su same osećaju stid, pa i manjak samopouzdanja. U nastajanju da budu prihvaćeni mnogi su spremni da budu i u nefunkcionalnoj, toksičnoj vezi. Takav stav ne samo da je pogrešan, već može stvoriti mnoge druge probleme.

Prestanite da se identifikujete sa statusom svoje veze

Čovek
se ne definiše preko svog partnera. Zato nemojte sebe poistovećivati sa statusom veze. Biti singl znači samo da još uvek niste pronašli svoju srodnu dušu. Sa druge strane, vi ste biće prepuno kvaliteta i dobrih osobina, koje ostvaruje uspehe na mnogim poljima.

Nastavak na https://psiholoskosavetovanje.rs/biti-singl/

Foto: https://psiholoskosavetovanje.rs/

Koje su prednosti i mane kada je neko singl?

Biti singl ceo zivot znaci biti nesrecan covek. Imas sve a u stvari nemas nista.
Zasto izbor toksicna veza ili singl? Svi znaju odgovor.
Pravo pitanje je: srecna veza ili singl?
imas ljudi koji ne mogu bez drugih.
kao sto imas ljude koji zivot posmtraju malo sire od ukalupljenih mozgova kojima je preko potreban bilo kakav socijalni kontakt.

biti sing u vezi sa zenom je jedini ispravan put svakog muskarca koji zna.

ili sa vise zena.

Već izvesno vreme sam slobodna. Singl. Ne osećam ni stigmatizaciju ni sramotu.

Biti singl ceo zivot znaci biti nesrecan covek. Imas sve a u stvari nemas nista.

Bold : Nisam to doživela, ali verujem da je tako.

Pravo pitanje je: srecna veza ili singl?

Ako je neko u srećnoj vezi, ne mora da bude singl.

Bio sam i na jednoj i na drugoj strani poprilicno vremena. Mogu savrseno da zivim sam, mogu u drustvu, i sa decom.

Prednost u drustvu je da ima drugih koji unose razlicitost u svakodnevicu, ima potreba, zelja i teznji, i komunikacije, ima i brige i problema, ali to je zivot.

Prednost samoce je da nema obaveze kompromisa, radis ono sto ti odgovara, kad ti odgovara, koliko ti odgovara i gde ti odgovara i skim ti odgovara (ako ima i to). Ne moras nikog da pitas za misljenje, stav, dozvolu.

Zivot u drustvu je kompromis, ne moze bas sve kako hoces, ali to i ne mora da bude opterecujuci faktor. Uvek moze da se nesto bavi samim sobom i bez uticaja drugih, pogotovo ako se svi bave necim.

U mom zivotu bilo je zena koje nisu znale kako bi same ili nikad u zivotu nisu bile same, a bilo je i onih koje su navikle da urade sve same.

Može civilizacija tehnološki da napreduje kolko god može, iz ljudskog bića ne možeš iskoreniti nagon da zaviri u tuđu šerpu pa to ti je. Ljudi i dalje više vole da vode tuđu brigu nego hleba da jedu. Dakle, nije mi dosadno, živim kako ja hoću, gledam svoja posla, pojma nemam kako se zovu ljudi koji žive u mojoj zgradi, nikome ne smetam i ne gledam ko šta radi, ko kome dolazi i odlazi. Kad sagledam sve preživljeno do sada...pa moglo je i gore a i bolje, ali je ovako kako je i psiholozi što se mene tiče slobodno mogu da stave katanac na ordinacije.

Najveca prednost je sto imas mnogo vremena za sebe i mozes da radis sta god hoces
najveca mana je to sto imas previse vremena za sebe i sto radis sta god hoces
previse vremena za sebe i usamljenost ubija, polako ali sigurno,
zato samci mnogo vise koriste distrakcije kao sto su mobilni, video igrice itd,
kad im sve to dosadi onda pocinje pakao,
doduse kad si u vezi s pogresnom osobom to je jos veci pakao,
poenta je naci partnera s kojim se mozes povezati i koji je spreman da zajedno radite na komplikovanom projektu zvana veza.
Mislim da je veliki problem danas u medijima ukljucujuci holivudske fimove iz kojega polako i nesvesno kupimo pogresne ideje- npr u prosecnom holivudskom filmu, osim ponekad negativaca- svi uglavnom izgledaju super i detektivi i policajci i prodavacice kifli, i onda kad se covek na to navikne kad sretnete prosecnu osobu izgleda vam uzasno, takodje kriterijumi po kojima ljudi traze partnera su uglavnom kriterijumi koje su pokupljeni od nekoga, npr ako odete na sajt za upoznavanje kod vecine devojaka (narocito mladjih) su poprilicno slicni, kao da su jedna od druge prepisivale,
s druge strane muskarci uglavnom jesu prepisali ali zapravo vecina ih gleda samo na izgled.
Tako da imamo epidemiju samaca u vecem delu sveta.
Neki izigravaju srecu, ali vecina ih nije sretna, kao sto se i na forumu vidi jer vecina samo kukulece i sve im smeta i jedino cekaju da opletu po nekom, a narocito o suprotnom polu, vecina otovrenih tema i poruka su poprilicno negativne, a zapravo u vecini slucajeva nemaju veze ni s mozgom ni s realnoscu.

Pogledajte prilog 1657828
Biti singl i dalje je stigmatizovan pojam. Iako živimo u modernom društvu postoji uverenje da je živeti bez partnera pogrešno i neprihvatljivo. Cilj svakog bića jeste da pronađe nekog sa kim će biti u vezi. Samo tada može biti potpuno srećan i imati ispunjen život.

Nažalost, ovakve društvene norme čine da osobe koje su same osećaju stid, pa i manjak samopouzdanja. U nastajanju da budu prihvaćeni mnogi su spremni da budu i u nefunkcionalnoj, toksičnoj vezi. Takav stav ne samo da je pogrešan, već može stvoriti mnoge druge probleme.

Prestanite da se identifikujete sa statusom svoje veze

Čovek
se ne definiše preko svog partnera. Zato nemojte sebe poistovećivati sa statusom veze. Biti singl znači samo da još uvek niste pronašli svoju srodnu dušu. Sa druge strane, vi ste biće prepuno kvaliteta i dobrih osobina, koje ostvaruje uspehe na mnogim poljima.

Nastavak na https://psiholoskosavetovanje.rs/biti-singl/

Foto: https://psiholoskosavetovanje.rs/

koji je krajnji cilj postojanja ljudske jedinke ?

Back