Нема места за расисте у Валхали!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

oktobar49

Primećen član
Poruka
745
Колико сте се пута сусрели са расистима који брабоњају о нордијској митологији,а да немају никакве везе са Скандинавијом ни по пореклу,ни лингвистички...ни бре туристички...Значи НИКАКО сем што су убуђала радикална десница! Ево једног лепо чланка:

Бјорн Андреас Бул-хансен
Викинзи притив расних предрасуда!

https://bull-hansen.com/2015/12/18/no-place-for-racists-in-valhalla/

e0s5WzS.png

Недавно сам наишао на објаву на Твитеру под насловом "Нема места за црње у Валхали".Одувек сам осећао искрено жаљење према незналицама које пишу такве ствари и морам да кажем да баш умеју да ме избаце из такта.Знам да идиоте и мрзитеље можете да нађете свуда и на сваком месту,али пошто ми је скандинавска митологија блиска срцу,дужан сам да реагујем.Изјава да је Валхала као таква резервисана искључиво за људе одређене боје коже,вређа ме исто онолико,колико и хришћанина када му неко уђе у цркву и уринира по распећу.

Не бих желео да ме схватите погрешно,наравно да се норвешка митологија не уклапа у модерни оквир и моралне принципе.Било би погрешно рећи да су моји преци били мирољубиви и пуни разумевања (бојна секира се често користила у дипломатији),међутим постоји поприличан број прича о томе како су склапали послове са странцима,укључујући ту и семите из северног дела Африке.Према томе,мало је вероватно да ћете наићи на нешто што би указивало да су промовисали идеје расизма и расне супериорности,а то није нимало изненађујуће,с обзиром да су се њихови богови попут Одина и његових синова,хероја па чак и зликоваца из пантеона,често мешали са странцима.И не само то,многа деца су рођена као резултат љубавних односа са другим расама!

nNsK5jb.jpg

Многи тврде да је и сам Один заправо Јотун.За истакнуте скандинавске богове се веровало да су различитих раса,на пример богиња плодности Фреја и њен отац били су Ванири,док су Одинови синови и већина њихових жена били Асири.И ви ту чак и не треба да се трудите да повежете ко је са ким у сродству,јер ћете тешко разумети њихове релације.Фреја је била ратница попут Валкирије,и мада су жене ратнице реткост,оне су ипак постојале.Тор се једном обукао у хаљину (како би се прикрао и узео назад чекић који му је украо џиновски Трим),а Локи је једном тако попримио облик кобиле,зачео и донео на свет ждребе,које је на крају постало Одинов осмоноги коњ по имену Слеипнир.

Уколико верујете у супериорност беле,црне (жуте,црвене,розе...тотално свеједно) расе,онда ћете бити перципирани као глупан,а у Одиновој војсци за вас неће бити места.Свако може да погине на бојном пољу,али то ипак не значи да је тај неко часно окончао свој живот.Морате да разумете свет око себе и да будете свесни за шта се борите,било да се ради о бојном пољу покривено крвљу,или се ради о суровој животној свакодневици.

Како би нам помогао,Один је опевао "Хавамал" песму како живети достојанствено.Ради се о веома мудрим стиховима који описују како треба да се понаша добра особа која брине о својој породици и пријатељима,чувајући их до задњег дана.У Хавамалу се каже да треба тежити томе да будемо разумни.Неке од недавно спроведених студија сугеришу да су Викинзи били људи високог IQ-а,а да за глупе одлуке никада није било разумевања.

Стога ако и даље желите да будете део Валхале,онда треба да будете особа која стално ради на себи,иначе ризикујете да завршите своје путовање заглављени у Хелхајму.

:rotf: :rotf: jbt kakva tema, inace razlike u inteligenciji medju rasama postoje, to je naucno dokazano...
...sad sto liberali nisu spremni to da prihvate, to je vec druga stvar

Наука? Која наука? Псеудонаука?
Кад смо већ код "плавих људи" са севера Африке са којима су Викинзи трговали,ево како заправо они изгледају.Одмах се "види" на први поглед да се ради о аутентичној,чистој белој раси! :tambalamba:

YToRge9.jpg

И откуд то да сваки радикални десничар,да не кажем национал-социјалиста глорификује Викинге и нордијску митолигију? Лепо је постављено питање господина у уводном тексту.Постоји ли било каква назнака да су Викинзи били расисти или да су нордијски богови оличење беле суперматије? Не напротив,праваљене су пословне везе свако са сваким и укрштао се фамилијарно свако са сваким.

Batice, da li si ti totalno posandrcao?

Ovo je kao da netko tvrdi da u Africi stasavaju najbolji sahisti.

Не знам за шахисте,просто не пратим тај спорт, вероватно може да се пробере и неки јако добар..Међутим оно што знам је да постоји јако велики број научника семитског или још боље,сигуран сам да ће десничаре то нарочито иритирати,ЈЕВРЕЈСКОГ порекла.Исто важи и за Азијце са далеког Истока.

TVScdZU.png

Наука? Која наука? Псеудонаука?
Кад смо већ код "плавих људи" са севера Африке са којима су Викинзи трговали,ево како заправо они изгледају.Одмах се "види" на први поглед да се ради о аутентичној,чистој белој раси! :tambalamba:

YToRge9.jpg

И откуд то да сваки радикални десничар,да не кажем национал-социјалиста глорификује Викинге и нордијску митолигију? Лепо је постављено питање господина у уводном тексту.Постоји ли било каква назнака да су Викинзи били расисти или да су нордијски богови оличење беле суперматије? Не напротив,праваљене су пословне везе свако са сваким и укрштао се фамилијарно свако са сваким.
Dzejms Votson je americki nobelovac koji je utvrdio da postoji razlika u inteligenciji medju rasama, tj da su crnci znatno manje inteligentni od belaca, a dela jednog nobelovca su ti daleko od pseudonauke.

Не знам за шахисте,просто не пратим тај спорт, вероватно може да се пробере и неки јако добар..Међутим оно што знам је да постоји јако велики број научника семитског или још боље,сигуран сам да ће десничаре то нарочито иритирати,ЈЕВРЕЈСКОГ порекла.Исто важи и за Азијце са далеког Истока.

TVScdZU.png
Za Japance i Koreance se slazem da su pametni, ali Zidovi su sve ideje pokrali bijeloj rasi.
Po je jedan podmukao narod, krade sve sto nije pricvrsceno i zavezano, poput ciganluka su.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back